Widok

Pies na balkonie

Do mieszkańców bastionu Wałowa: jeszcze raz zobaczę waszego psa zamkniętego na mikroskopijnym balkonie to wezwę ekopatrol straży miejskiej. Nie macie warunków do trzymania zwierzaka w domu - nie bierzcie albo pomyślcie o mniejszej rasie
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo za reakcje.
popieram tę opinię 686 nie zgadzam się z tą opinią 66

a na balkonie obok

piękny niebieski worek na śmieci... niezła szlachta tam mieszka...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Durna reakcja!!. Co kurka, to pies se już na balkonie posiedzieć nie może, bo co? Mój lubi siedzieć i siedzi. I odwalić się.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Za krzywdę która się dzieje zwierzakowi to bym że tak powiem głowę z płucami urwała to są nasi mniejsi bracia trzeba onich dbać,

Moze akurat mieli goscia

Który jest uczulony na sierść
Nie możesz kartki zostawić w skrzynce albo pod drzwiami ?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 201

pytanie, ile pies na tym balkonie siedzi, czy wygląda jakby było mu zimno, czy wyje, czy usiłuje dostać się do mieszkania, a jest ignorowany. To pies typowo północny, on może sam chcieć na tym balkonie przebywać.
Też takiego mam i co, mam go na siłę w mieszkaniu trzymać? Jemu jest dobrze, mi zimno, więc nie będę mieć cały czas otwartego okna. Jak chce wejść do domu, to uderza łapą w drzwi balkonowe i wówczas od razu go wpuszczam, oczywiście nie przetrzymuję na siłę. Nie wyrzucam go na zimno na siłę. Może ten to podobny przypadek?
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesli to husky czy malamut to na pewno nie marznie, ale trzymanie go na tak malej powierzchni powinno byc ukarane.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Przecież pies nie musi ciągle biegać. Psy lubią posiedzieć na balkonie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Husky i malamut też czasami lubi sobie odpocząć. Np. leżąc. Też na balkonie. Nie przesadzajmy, że ten balkon ma aż tak małą powierzchnię, żeby pies nie mógł się położyć i odpocząć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesto tam jezdze to zawsze stoi na balkonie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli pies przebywa na balkonie non-stop, niezależnie od godziny, to należałoby to jednak faktycznie zgłosić, bo może faktycznie dzieje się mu krzywda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam sobie posiedź trochę na zimny balkonie z tym psem, potowarzysz mu i zobacz, jak to jest:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak chce wyjść na balkon, to niech idzie na balkon. Ja nie chcę, to nie idę. Jak chce wejść do domu, jak mu tyłek zmarznie, to wpuszczam psa z powrotem do domu, nie zamykam go tam na długie godziny. Maksymalnie po godzinie go wołam do środka przymusowo, jeżeli sam do tego momentu nie "puka" łapą w szybę. Jak chce wejść szybciej, to "puka" i go wpuszczam natychmiastowo, bo siedzę w pokoju z balkonem i na niego zerkam co jakiś czas. Co ja mam robić, z miotłą psa gonić z balkonu, żeby się przypadkiem ludzie z trojmiasto.pl nie doczepili, że pies północny lubi poleżeć na balkonie jak jest 10 stopni? xD
Polecam Ci ubrać się w gruby, ciepły kożuch i posiedzieć w mieszkaniu, w którym jest 25*C, ciekawe, jak szybko będziesz uciekać na ten balkon. Psy północne mają dwa typy sierści, zwykłą i podszerstek pod spodem, gruby i ciepły, są przystosowane do długich i ostrych zim i często lubią spać nawet w śniegu. Mimo tego, że staram się w mieszkaniu utrzymywać niską temperaturę, przez to, że sąsiedzi strasznie grzeją, w mieszkaniu jest gorąco, więc nie dziwię się psu, że chce na balkon raz na jakiś czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój pies kilka razy dziennie siedzi na balkonie,bo bardzo lubi. Co zabronisz mu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W du&ie z takimi gośćmi.

To niech nie przychodzą
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poważnie taki komentarz?

Jeśli ktoś idzie w gości i wiadomo, że właściciel posiada psiaka to niech zaopatrzy się w tabletki na alergię, które są dostępne bez receprty w aptece lub niech zwyczajnie nie głaszcze pupila.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kika

Pies to nie jest martwy przedmiot.Jak można tak tępo myśleć.Uczuleni na głupotę to ty i właściciela.Tscy jak wy powinni mieć zakaz trzymania zwierząt.Przez ciebie przemawia nie tylko głupota ale i okrucieństwo.Sam sobie postój na zimnie przez kilka godzin na balkonie.

Popieram! Biorą psa na metraż 30 m idą o 8 do pracy wracają 18 a pies wyjeeeee i szczeka. A już pozostawienie na balkonie to

Jw.
popieram tę opinię 224 nie zgadzam się z tą opinią 26

Czyli wszystkie klatki w schroniskach to tak naprawdę znęcanie się nad psem?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie prównuj mieszkania do którego ludzi z własnej woli biorą psa

Do schroniska gdzie psy przebywają nie z ich własnej woli, chęci czy ochoty...zwał jak zwał
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czemu nie. Mówicie, że 30 metrów to jest za mało dla psa, a w schronisku pies ma o wiele mniej. Skoro jesteście takimi obrońcami uciśnionych z własnymi 100 metrami to sami zaadoptujcie kilka psów. Pewnie okaże się, że i tak nie będziecie z nimi spędzać czasu, a jedyne wyjście na spacer to wyrzucenie psa do ogródka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

.

Może lubi tam siedzieć, mój naprzyklad lubi przez okno patrzeć co się dzieje na zewnątrz
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 55

Nawet wyprostowac sie nie moze
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Straszne, nieludzkie

Moi sąsiedzi zostawiali latem kota na balkonie od południowej strony, żadnego schronienia przed słońcem! Ocknęli się na naszą reakcję!
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 19

I to jakiś problem ze siedzi na balkonie?
U mnie na 16 metrach 2 psy. Zamykane na cały dzień, nigdy nie były poza brama . Można powiedzieć że już zdziczale
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 162

Małokacka 3A, 81-654 Gdynia
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Animals.

Egoista wejs se szczura a nie psy brak empatii....karac takich jak ty ....i zabierac zwierzaki do dobrych ludzi....

To jest huski albo inny malamut

Z tego co wiem to tym psom zimno nieprzeszkadza. Może lubi sobie posiedzieć na balkonie. Jak pies nie wyje i nie piszczy czy szczeka to nie dzieje mu się krzywda.Zamiast robic tu szum porozmawiaj z właścicielem.
popieram tę opinię 154 nie zgadzam się z tą opinią 59

Nie chodzi o mróz

Ten pies nie ma się jak położyć
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16

przecież ten balkon ma za 2 metry kwadratowe

cały zaprzęg takich psiaków mógłby tam zalegać
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9

Okulary sobie kup. Zmieściłyby się tam i 3 takie obok siebie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

a co, może brzucha nie ma, że taki wychudzony?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

husky potrzebuje przestrzeni

Jak sie polozy to zajmie pol pokoju :) Lubie duzo zjesc a i spacer 2-3h mile widziany :) Lacznie z bieganiem i zabawami
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właściciel jest w pracy jak ma z nim rozmawiać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego ma szmatę na pysku.

Dlatego ma szmatę na pysku. To prawdopodobnie całkowicie zniechęca do szczekania.

Grzeją w SKM, źle.
Wypuszczają psa lubiącego zimno na balkon, gdy oni sami grzeją w mieszkaniu, źle.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 29

Pies jest dużej rasy

A balkon jest metr na metr - źle
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Powinni zakazać sprzedaży kenneli, transporterów i innych systemów do przewozu psów, bo nie mają minimum 15m2
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jęk ten balkon 1m×1m , to ten pies ma ze 40 cm.

Zrobiliście mi dzień
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Miałem kiedyś Myszoskoczka. Wyprowadzałem go na spacer na balkon i pewnego razu zechciało mu się zasmakować wolności a że to 11 piętro
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 43

Mój pies też

Weranduje się. Jak chce wejść do domu to szczeknie raz i mu otwierany . I nie będzie mnie ktoś straszył. Odwrotnie, ktoś robi foty moim oknom to już chore.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 20

Husky

Te psy lubia zimno.Moj Husky uwielbia siedziec na balkonie i czasami trudno Go wciagnac z powrotem do mieszkania
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mój collie też uwielbia, chciałby do późnej nocy na balkonie,ale na siłę do domu go muszę zabierać ,bo lubi sobie wieczorem poszczekać i sąsiadów budzi.

to jest balkon? kurde, co można na nim robić? w obecnych czasach powinno się stworzyć nowe nazewnictwo dla takich 'balkonów'
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wychodek

jak one ,te wlaściciele ido z nim na spacer, to zaraz inne dzwonio

wilk na Wałowej, wilk na Wałowej
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Popieram

brak słów
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie oceniam negatywnie, bo sama mam psa. Pracuję zdalnie, więc mamy kilka spacerów dziennie, a mimo tego mój pies- kundlowaty owczarek uwielbia siedzieć na balkonie i patrzec- na ludzi, na ptaszki, na samochody... Latem siedzi przy otwartym balkonie, teraz zima drapie mi od wewnątrz okno, jak chce popatrzec- zamykam drzwi, bo chata mi się wyziębi. Jak się napatrzy, drapanie okno od zewnątrz i to dla nas sygnal- chce na chatę, na kanapę. Oczywiście, jeśli zauważysz, że siedzi tam wiele godzin, zadzwoń do służb, odwiedza właścicieli
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 2

żadna tragedia

uważam , ze krzywda mu się nie dzieje . i ma wystarczająco miejsca na głowę nie pada mrozu nie ma .A może nie lubi odkurzacz tak jak mój i na chwile jest zamykany różne są sytuacje lepiej iść bezpośrednio wyjaśnić niż robić g*wnoburze .
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 17

Do autora postu jeśli nie wiesz czy ten pies napewno jest wyrzucany na dwór czy po prostu że względu na swoją rasę lubi siedzieć na zimny to następnym razem rusz swoją d*pę aby się dowiedzieć/ zwrócić uwagę a nie publikujesz to w internecie gdzie właściciel tego psa nawet nie musisz wchodzić na tą stronę.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 14

brak informacji czy pies tam jest 10 minut czy pół dnia
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co ja mam tam siedzieć pół dnia i go obserwować? Zrobiłem fotę? Zrobiłem. Może jeszcze mam raczyć zgłosić to komuś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Loggia, a nie balkon ignorancie

Loggia w budownictwie mieszkaniowym
Loggia jest popularnym elementem zabudowy we współczesnym budownictwie mieszkaniowym. Wynika to z dużej swobody w aranżacji przestrzeni, jaką zapewnia to pomieszczenie. Loggia bywa mylona z balkonem, od którego odróżnia ją:

rozmieszczenie w stosunku do elewacji budynku (loggia jest platformą cofniętą w głąb linii elewacji budynku);
możliwość stałego użytkowania (np. w formie oranżerii);
możliwość wliczenia do powierzchni użytkowej mieszkania (z uwagi na możliwość całorocznego wykorzystania).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ta, nieludzkie?

Meneliada nade mną zamyka psa w łazience, wywalają go na balkon, a ten niewyprowadzony leje tam i wszystko ścieka do mnie na świeżo odmalowaną biała balustradę. S.M. Rozstaje rozkłada ręce, a policja jest bezradna - jak przychodzi dzielnicowy to "nikogo nie ma w domu". A za 5 minut dalej darcie ryja. Na takim Gdańskim browarze to podejrzewam że jeszcze los zwierzaka do odratowania, bo na plugawych Rozstajach to norma.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

To Husky

Niech mu nie będzie jak sobie posiedzi na balkonie w temperaturze 5 stopni.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na bagiety go.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinien być zakaz w budynkach .Mam właśnie za ścianą szczekajacego codziennie po 3-4 godziny psa .Młodzi ludzie sprawili sobie zabawkę i mają w poważaniu resztę sąsiadów. Wychodzą z mieszkania a pies wyje i szczeka na zmianę. Zadne rozmowy nie pomogły. I co ? Jak zamykają psa na balkonie koncert na całe osiedle .Może zawiadomić towarzystwo opieki nad zwierzętami?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przede wszystkim zawiadom dzielnicowego,że pies zakłóca godzinami spokój. Na to są paragrafy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie są rasy, które lubią zimno

Miałyśmy owczarka podhalańskiego, który mimo wielkiej ocieplanej budy, wolał leżeć przy -10 na śniegu przed budą, bo lubił
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niedlugo to juz na chomika trzeba bedzie miec zezwolenie i potwierdzony odpowiedni metraz lokalu

Mojego to nie zaciagniesz do domu jak lezy snieg lub leje delegtuje sie kroplami deszczu a jeszcze w pi.du wietrzyskiem. Jedynie za kawal kielbachy przekupie go by wszedl do domu a i tak mam wrazenie ze lepiej czuje sie na swiezym powietrzu mimo duzego metraza i tak lezy w jednym miejscu i tylko nosem kierunek wiatru sprawdza takze ten. Skoro nie dobija sie do domu, nie skomli, nie szczela to znaczy ze mu sie krzywda nie dzieje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Romek

Właścicieli wyrzucić na balkon szkoda Pieska
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

a może by tak

właściciela wynieść na ten balkon na parę godzin a piesek w tym wczasie posiadziałby w mieszkanku
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ten piesek ma grube futro i za ciepło mu w mieszkanku. Tak trudno pojąć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie strasz tylko dzwon
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

opanujcie się

Siemka jadożercy mam labradora lubi biegać pływać w lodowatej wodzie zeszłej zimy przy -5 stopniach celcjusza zasnął na balkonie 4tego piętra gdzie przesiaduje kiedy ma ochotę aby wejść do pokoju wystarczy że pchnie drzwi balkonowe nosem i już jest w pokoju nie macie ludzie pojęcia co piszecie zapraszam animalsów biega i pływa minimum 2 razy w tygodniu
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak to jest, kogoś stać na fajnego rasowego psa, ale nie stać go na wysiłek, kupi psa wymagającego ruchu i to nie na trawniczku ale biegania po lasach kilka dobrych kilometrów, a daje mu metr balkonu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

A skad wiesz czy nie mial okazji dzisiaj wybiegac swoich kilometrow a teraz wybiegany czeka na wieczorne km? Czy husky musi biegac non stop czy tez w ciagu snia moze miec przerwe? Ty to pewnie dla swojego masz bieznie na chacie postawiona?

Stuknij się

W głowę mocno, devo psiara się odpala
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chyle czoła za reakcje ! Mam nadzieje , ze poskutkuje . Żal psa, a właścicieli powinno się ukarać !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

A

Jak Ludzie nie mają problemów to chodzą po mieście i ich szukają...nie masz co robić jedź pomóc na granicę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

piesek

W domu nie naleje. Mrozu nie ma . ma lepiej niż w budzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale rasowy taki...po pracy w korpo mozna wyjsc na spacerek i się polansować .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porażka z tymi ludźmi... kupują i męczą te biedne zwierzęta. U mnie w bloku to samo jest. Cały dzień sam siedzi pies i wyje z nudy i tęsknoty...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze napisane wyje czy widzisz na zalaczonym zdjeciu wyjacego huskiego?

Straz miejska

Gdyby nie to, że w Gdańsku nie mają jeszcze animal patrolu to napewno by przysłali
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo madre,zgadzam się

marznie biedna psinka to musza byc ludzie nie lubiejacy zwierzat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

On ma grube futro!, hallo!!!!
I na balkonie ciekawiej niż w chałupie!! Hallo!!

loggia

popatrzcie dobrze,drzwi od tej loggi są uchylone.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

nastepny zbawca swiata. na milicje zadzwon.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież ta

Rasa to uwielbia...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kkk

Nie żebym był zwolennikiem trzymania psa na balkonie szczególnie w taką pogodę ale te rasy czasem nawet śpią na balkonach bo zwyczajnie temperatura w mieszkaniu jest im za wysoka.. swoją drogą piękny pies
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez paniki

Trzeba było iść i zapytać czemu siedzi na balkonie. Mój na przykład po spacerze chce posiedzieć na balkonie z głową w sądzoną niędzy szczeblami i ogląda przechodniów. Siedzi tak ile chce, jak chce wrócić to drapie w drzwi i go wpuszczam.
Kiedyś nawet listonosz się obruszyć, ,a nie może go pani do ogrodu puścić.,, Jak on chce to łazi po ogrodzie ,a jak chce siedzieć na balkonie to bronić mu nie będę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ekopatol

tez mam psa na balkonie od przed wczoraj ale ma duzo jedzenia wiec nie widze problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

NA ul piotrkowskiej 66 tez psy wyją przez cały dzień

Pies na balkonie

Karac5000 dla właściciela za zakłócanie ciszy lokatorów, zacznijcie karać nie tylko kierowców

Kara więzienia dla właściciela i psa do schroniska obłęd z psiurami w blokach

Kara więzienia dla właściciela pies do schroniska czas dać spokój ludziom w blokach obłęd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pies

Przed wydawaniem wyroków, może lepiej dowiedzieć się, czy naprawdę psu dzieje się krzywda? Jeżeli tak, działać zdecydowanie. A tak na marginesie ten pies na balkonie ma i tak raj, patrząc na psy na metrowym łańcuchu, bez pożywienia czy budy, tarzające się we własnych odchodach! Tak, to nadal częsty widok na polskiej wsi. A właścicielami są ludzie miłosierni, wierzący w Boga i pewną partię. To są hipokryci!

Owczarek niemiecki

Mój kolega kupił owczarka niemieckiego do mieszkania 39 metrów. Bo po drodze z Trójmiasta jacyś cyganie sprzedawali owczarki. Na moje pytanie czy jest normalny że bierze tak dużego psa do tak małego mieszkania odpowiedział że da radę. A teraz po sześciu latach mówi że był to największy błąd że kupił do bloku owczarka niemieckiego. Wszędzie sierść smród po spacerze jak pada deszcz. Oddał tego owczarka. Matce na wieś . Powiedziałem mu że karma wróci do niego.

Jan

Piesek miał ochotę zaczerpnąć świeżego powietrza a ten trzodę robi.

Border Collie

Ludzie bez wiedzy, nie powinni się odzywać. Mamy border collie w bloku... Balkon to jego najlepsze miejsce w całym mieszkaniu. Nie poduszeczka z kocykiem, nie klatka tylko balkon. Upal, mróz, deszcz, noc to nie ma znaczenia dla niego, drapie drzwi, że chce wyjść, posiedzi z 30 min i sam sobie otwiera drzwi. Żadna krzywda się jemu nie dzieje. Pies jest zimnolubny i tego nie idzie przeskoczyć.

Moj pies uwielbiał siedzieć na balkonie nawet jak sypał śnieg

A na zewnątrz była temperatura na minusie. Może tu jest podobnie, nie przesadzajmy

Popieram ,wiekszosc ludzi jest bezmyslnych.Rozumiem wypuscic psa na jakis czas na ten balkon bo niektore psy lubia powygladac ale z tego co ktos tu opisuje musialo to trwac dluzej.Dobrze że ktos na to reaguje
do góry