Widok
Piotr - ocena
Opinia negatywna błędna diagnoza i w efekcie dodatkowe koszty po mojej stronie. Usługa dotyczyła pralki Electrolux. Ekspert SnaK po godzinie zmagań z pralką stwierdził uszkodzenie modułu silnika. W efekcie odradzał naprawę pralki, bo koszt wyniósłby ca 800zł. Wizyta zakończyła się tylko diagnozą i kosztem 150zł. Ponieważ silnik pralki jest objęty 10-letnią gwarancją, awarię zgłosiłem do serwisu producenta. Przy zgłoszeniu zostałem poinformowany, że naprawa silnika, będzie bezpłatna, ale jeśli przyczyną nie jest silnik, koszt (320 zł) będzie po mojej stronie. Serwis producenta w ciągu kilku minut ustalił przyczynę tj. złamany kabelek zasilający. Jego wymiana zajęła kolejne 10min... Po naprawie pralka jest sprawna, a ja uboższy o 320 zł. Zgłosiłem reklamację do SnaK, domagając się pokrycia kosztu drugiego serwisu. Oddali mi 150zł (plus dla nich), ale dla mnie to nie jest fair. Zwrócili kasę za złą diagnostykę, a koszt drugiego serwisu (efekt błędu SnaK) zapłaciłem ja. W razie awarii sprzętu drugi raz do nich nie zadzwonię. Błąd tego typu nie powinien się zdarzyć, a jeśli się zdarzył to dobry serwis wziąłby na klatę konsekwencje. Przed zleceniem naprawy do SnaK pomyślcie o tym.
Odpowiedź obiektu
Dziękujemy za podzielenie się opinią oraz opisanie swojej perspektywy dotyczącej diagnostyki i naprawy pralki.
Rozumiemy rozczarowanie sytuacją. Chcemy jednak doprecyzować, że usterka, która została później usunięta przez autoryzowany serwis producenta (uszkodzony przewód zasilający silnik), istniała w pralce już przed naszą wizytą i nie powstała w wyniku naszych działań. W przypadku nieskutecznej diagnozy zwróciliśmy koszt usługi diagnostycznej, co stanowiło rozliczenie wykonanej usługi.
Decyzja o dalszej naprawie pralki w innym serwisie oraz akceptacja jego warunków leżały po stronie klienta. Szanujemy Pana ocenę, choć mamy inne spojrzenie na przebieg zdarzeń.
Rozumiemy rozczarowanie sytuacją. Chcemy jednak doprecyzować, że usterka, która została później usunięta przez autoryzowany serwis producenta (uszkodzony przewód zasilający silnik), istniała w pralce już przed naszą wizytą i nie powstała w wyniku naszych działań. W przypadku nieskutecznej diagnozy zwróciliśmy koszt usługi diagnostycznej, co stanowiło rozliczenie wykonanej usługi.
Decyzja o dalszej naprawie pralki w innym serwisie oraz akceptacja jego warunków leżały po stronie klienta. Szanujemy Pana ocenę, choć mamy inne spojrzenie na przebieg zdarzeń.