Widok

Piwnica

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy sprzedając mieszkanie do którego przynależny piwnica i jest wpisana w księgę wieczystą mogę za nią zażądać opłaty dodatkowej za każdy metr piwnicy w wysokości ceny m2 mieszkania ?

Np mieszkanie ma 60 m2 z tego 5 m2 to piwnica - za każdy m2 5000zł

Czy jest to uwarunkowane prawnie jakoś ? Czy mogę za piwnice pobrać opłatę jaka mi się podoba...?

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chore takie ogłoszenie - takie zachowania sprzedwców powinno sie tepic - w każdej ksiedze wieczystej jest wydzielony garaz, piwnica, mieszkanie, czy ogród ale wielkość mieszkania to wielkość mieskzania a nie mieszkania z całym otoczeniem
Masz 100%. Chodzi o oto że znalazłem ofertę mieszkania na sprzedaż (rynek wtórny) i jest podane ze mieszkanie 60 m z czego 5 piwnica a cena jest za 60m2. Pomijam już ze agencje robią różne mykii żeby tylko złapać klienta... Ale sam fakt że już na początku próbują cie oszukać jest odpychający... Dopiero po bliższym zapoznaniu się z księga wieczystą wyszło szydło z worka...
Tak wiec zastanawiam sie czy ich nie wyśmiać z tą oferta... choć z drugiej strony mogą podnieść cene mieszkania.
Poza tym sam fakt że jak ktoś szuka mieszkania 60m2 to chce mięć mieszkanie 60m2 a nie 30m2 mieszkanie 20balkon 5 piwnica oraz 5 chodnik przed klatką :)
dla mnie pobieranie dodatkowej opłaty za piwnice to przegiecie - deweloperzy tak robią ale itak w wiekszości przypadków po targowaniu piwnica jest gratis.
i podająć wymiary mieszkania podaje sie rzeczywiste wymiary a nie -mieszkanie ma np. 60 m z czego 5 to piwnica a 20 to garaz - pomyls troche.
a druga sprawa jest taka - że np podasz 5 tys za piwnice i ktoś ci powie dobra to ja biore mieszkanie a piwnice sobie zostaw - i co zostaniesz z tą 5 metrową piwnicą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

do góry