Widok

Pizzeria Gdynianka kończy 30 lat

Opinie do artykułu: Pizzeria Gdynianka kończy 30 lat.

Gdynianka przy ul. Świętojańskiej 65 karmi w ten sam sposób od trzydziestu lat, a tamtejsza pizzę na grubym cieście drożdżowym obficie polana domowym sosem i posypana pieprzem z ziołowym ma już kilka pokoleń wielbicieli . W sobotę w godz. 11-16, z okazji urodzin, drugą porcję będzie można zamówić za 1 grosz. Oto pięć faktów, które powinieneś wiedzieć, zanim staniesz w kolejce po ten legendarny przysmak.

Zaczęło się od ciastek

Gdynianka ruszyła w czerwcu 1987 roku. Pomysł ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta Pani to złoto!!!

Xxx
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepszego!

Kolejnych 30 lat!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

To już tradycja
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwszy raz jadłem tam w 1993 roku, Jakość niewiele się zmieniła, zarzut dalej bardzo ciasnawo

Pamiętam jak obsługiwały tam dwie troskliwe babcie -było wspaniale, nawet swojsko jak przy tobie wycierały szmatką stolik, później obsługa się trochę pogorszyła. Raczej zapiekanka niż pizza, ale smak niepowtarzalny tylko w wersji podstawowej, z dodatkami traci na wyjątkowości.

Niestety dobrej pizzy nie zjemy w Gdyni w zbyt wielu miejscach. Powstało pizzeri jak grzybów po deszczu, ale czuć, że są przygotowywane z produktów z Biedronki. Ja oprócz Gdynianki polecam też Ogniem i Piecem, chociaż maja trochę drogo, obsługa młoda i miła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Za lokalem jest smietnik

Tam masz za darmo :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

łap

odnośnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za różnica? Gotówki przy sobie nie nosisz?

Ja mam zawsze i jedno i drugie - po pierwsze a bo to czasami terminale nie działają; a po drugie nawet głupio za chlebek za 3,20 karta płacić. karta powyżej 20.
Lokal zawsze ponosi pewne koszty związane z obsługa karty i w trosce o dobre ceny rezygnuje z tego. A jeśli już niektórzy bezgotówkowcy często mają zrytą banię i do 50 zł nie płacą zbliżeniowo, bo zbliżeniowe wyłączone bo pieniądze w autobusie ukradną przez torebkę, akurat dla kwot do 50 zł to szybsze niż gotówka, jeszcze jak potwierdzenia nie chcesz; a przez tych bojaźliwych nawiedzonych niezbliżeniowo - z potwierdzeniem cała operacja trwa znacznie dłużej niż wydanie reszty ze stówki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie lrawda

Nie prawda że seropodobny. Znam ich dostawcę ser maja goude. Idź podejdź do tyłu i sami ci pokażą na czym pracują bo nie ukrywają. Byłem z tylu kilkadziesiąt razy i zawsze czysto zawsze w rękawiczkach i zawsze świeże składniki.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszana to było naprawdę coś wspaniałego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspomnienia

Ach, te czasy liceum, wagary, pizza z Gdynianki i morze... Dawno tam nie byłam, chyba czas powrócić do tego smaku...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cudo pizza, smak się nie zmienił od tylu lat Szacun
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

ma sie rozumieć

ze jest! i ciagle pełno ludzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

albo kradziejować

potokanymi dochówkami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

STO LAT!!

Nawet jeżeli z pizzą, w teorii nie ma zbyt wiele wspólnego to i tak jest najlepsza :)

Sto lat!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

P.S.

Inne pizze również pizzą są tylko z nazwy a nie są tak smaczne :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdyniankę otwarto (o ile pamięć nie myli) na kilka dni przed wizytą JP II w Gdyni.

Na początku były chyba również inne "dania" - jakaś zapiekanka itp.

Natomiast smak pizzy taki sam do dzisiaj ( na szczęście), również "na szczęście" można dostać pizze na wynos pokrojoną. Staruchy jeszcze pamiętają, że kiedyś byl wybór - albo pokrojona, albo kartonik na wynos.

Pozdrawiam i życzę wielu dalszych lat
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smaki młodości... pizza z Gdynianki, a w Sopocie

Kebab i pizza z ul. Królowej Jadwigi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

rajca

przesadzone?a co to jest 10 zl,pietnascie minut pracy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry