Widok

Pizzeria Gdynianka kończy 30 lat

Opinie do artykułu: Pizzeria Gdynianka kończy 30 lat.

Gdynianka przy ul. Świętojańskiej 65 karmi w ten sam sposób od trzydziestu lat, a tamtejsza pizzę na grubym cieście drożdżowym obficie polana domowym sosem i posypana pieprzem z ziołowym ma już kilka pokoleń wielbicieli . W sobotę w godz. 11-16, z okazji urodzin, drugą porcję będzie można zamówić za 1 grosz. Oto pięć faktów, które powinieneś wiedzieć, zanim staniesz w kolejce po ten legendarny przysmak.

Zaczęło się od ciastek

Gdynianka ruszyła w czerwcu 1987 roku. Pomysł ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

)

Gratulacje)Ja jeszcze pamiętam Zorze i lody w metalowych pucharach) I dancingi w Arkadii)
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na Piiieeeczarceeee
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

Miejsce absolutnie kultowe! Znam od czasu założenia. :) Ludzie z dalekiego świata zjeżdżając, nie odpuszczają wizyty tam.

Oby nic się tam nigdy nie zmieniło. :)
popieram tę opinię 200 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pycha, ale te kolejki i

mało miejsca w środku.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 14

Odwiedziny

Ojj Czy rodowity hipster (oczywiście z brodą i jakże by inaczej, wyciągniętym swetrze, z antyatletyczna budowa ciała) tam zajrzy? Nie zapominajmy, że takie towarzystwo gustuje w nowych lokalach, które tylko są celowo stylizowane na vintage.
A tak mimo wszystko, szczere gratulacje dla pizzerii i życzę kolejnych dekad sukcesów
Na pewno odwiedzę Państwa!
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 9

Za 20 dag maki i kawalek sera 10zl?

Dziekuje, postoje!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 314

smaka mi zrobiliście
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlaczego nie mozna płacić kartą?

Moim zdaniem to spory minus. Gotówka jest niewygodna. Chociaż jedzenie maja dobre.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 66

Chodzę od 30 lat :-) a od 10 zabieram również moje dzieci. Oby jak najdłużej Gdynianka istniała w niezmienionej postaci!
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 2

a kto wie czy anker jeszcze jest? czy zaorali?

ten syf i smród ubrań po wyjściu... bezcene....
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry