Widok

Pizzeria Metro

Już niedługo dla zjadaczy pizzy w feniksie ... ☺
https://www.facebook.com/metropizzabanino/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Noooo!!! tylko żeby mi tam dobra pizza była bo zamierzam być stałym bywalcem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam wprowadzić do menu zapiekankę ziemniaczaną, której brakuje w trójmieście i okolicach :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

ile tam juz sklepów było może pizza zagości na dłużej. Powodzenia. Jak będzie smacznie to ludzie przyjdą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta i kiebaba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak na razie to miesiąc minął od ich "niedługo" i cisza :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Post z przed 2 dni a nie miesiąca..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

...ta i już ocena 5 a jeszcze nie otworzyli ...

Na FB info było ponad miesiąc temu, mieli zacząć od początku marca, coś chyba nie wyszło, a szkoda...

sprzed 2 dni jest taki sam jak wcześniej - szukamy pracowników. Czyli nawet nie ma chętnych pracować.

500+
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

i zbyt niskie ceny pizz, że z marży ledwo zarobisz. Już nawet McDonald i KFC podnoszą o 1-2zł ceny na fast foodach swoich, a co dopiero na świeżych dodatkach do pizzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wczoraj przechodziłem obok Fenixa i chyba faktycznie lada dzień pizzeria powiinna się otworzyć. Widziałem już, ze stała lodówka z napojami i lada. Kilka osób się kręciło w środku, więc trzeba tylko czekać na otwarcie no i na jakość...

to jest z tej strony co apteka, czy tam gdzie wejście do s7 ?

już wiem, obok apteki

Juz otwarte maja

To idziem dziś wypróbować :)

Pizza z dowozem?

Tak, w Baninie dowóz za free :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

obok apteki to jest przychodnia i fryzjer

Obok apteki to jest właśnie metro pizza a dopiero potem jest przychodnia

Jeszcze lekko panika za ladą - wiadomo poczatki... Ale sie wyrobią. Pizza dobra
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pizza za gruba , nie ma nic wspólnego z Italy . Nie mój smak . Jak narazie ekspresja wygrywa w Baninie -
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 27

Uuu widzę konkurencja
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Błagam zmieńcie ciasto i te sosy. Pizza duża dodatków dużo ale z ciasta sypie się mąka jest suche gniot. Sosy masakra. Pojedzcie do małej cegielni zjedzcie i wyciągnijcie wnioski. Dajecie sosu tyle co na 1 kawałek starcza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wczoraj zamówiłem. Jadłem. Wybrałem pizze małą. Sosu akurat wystarczyło na całą pizze. Jeśli ktoś twierdzi, że ten pojemnik wystarcza na jeden kawałek, to nie wiem jak można ocenić smak pizzy. To chyba bardziej sos z pizzą.
Mi i żonie pizza smakowała. Dostawa miała trwać około 40 minut i rzeczywiście tak było. Jeśli chodzi o menu, to zapewne miało być krótkie, przejrzyste i przez to ciężko byłoby mi wybrać kilka rodzajów pizzy, które chciałbym zjeść z tych dostępnych. Ale tutaj to akurat subiektywna opinia.
Życzę wszystkiego dobrego. Tym bardziej, że nie da się zadowolić wszystkich klientów, a 99% populacji doskonale "wie jak ma smakować prawdziwa pizza".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

od kiedy to ciasto w pizzy powinno byc mokre i pizza oblana sosami? widac nigdy nie jadlas prawdziwej pizzy

polecam pizze z Goracego Pieca w Chwaszczynie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Psy szczekają - karawana jedzie dalej.

Dobrze, że ekspresja ma coś wspólnego z Italy hahaha
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta surowa pizza z ekspresji? Sory 2 razy zamawiałam i za kazdym razem surowa na środku :(

Byliśmy Pizza dobra składniki świeże a dla mnie to podstawa i ser jest serem jak dla nas pozytyw.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze raz obok Apteki jest Loreal może przez fryzjerem tam gdzie kiedys był z klep a ubrankami dla dzieci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z jednej strony jest loreal ale z drugiej pizza :D

Najpierw jest lewiatan, potem fryzjer, potem apteka, potem mikro lokal z pizzą i potem przychodnia.

Jadłem, pizza na średniej grubości cieście - dla mnie to plus bo wszędzie tylko cieńkie i cieńkie. Dużo składników, pizza ładnie wygląda i jest smaczna. Na mój gust za dużo sera(choć go lubie) Na pewno będę zamawiał od czasu do czasu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to za różnica gdzie dokladnie czy przed czy za apteka. Brak slow na niektore odpowiedzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
W ocenie 1-6 na tę chwilę 3+. Osobiście też wolę Ekspresję i z pieca Chwaszczyno. Metro coś w deseń z ognia Kokoszki,Daneil Banino,Bella Karczemki. Może dlatego,ze wolę cienkie ciasto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

To w metro jest grube? Chyba nie widziałeś grubego w Pizzy Hut. Albo kiedyś była taka pizza trójkątna we Wrzeszczu w barze Bis przy PKP, tam ciasto miało 5-6 cm :) Dla mnie to jest już cieniutkie i akurat do ciasta mam najmniej zarzutów. Zarzut mam do smaku, ale mam wrażenie, że to przez sezon zimowy kiedy produkty użyte do pizzy mają mniej smaku a tylko kolor, więc zamówię znów latem i porównam.

Dla mnie na razie w okolicy przoduje pizza u Braci (i w Chwaszczynie, ale to ciut nie po drodze).

Tuż to drożdżówka jest☺

jeśli dobrze pamiętam, to w pizzy Bis było drożdżowe, masz rację ;)

Też pamiętam tą BIS pizzę, moje dzieciństwo :-D jeden kawałek i byłam pełna. Jeśli chodzi o Metro to pizza dobra, ale sos na pizzy jak dla mnie to sam koncentrat pomidorowy, nie czułam nawet żadnych ziół w sosie. To była Margerita więc nie mieszały się żadne składniki ;-)

Akurat sos był najlepszy z całej pizzy;D Baaardzo aromatyczny, gęsty, córa wpałaszowała łyżeczką cały pojemniczek;D z tymi sosami to chyba jak wyjdzie partia;P
a ogólnie w mojej ocenie pizza to 7/10, szału ni ma, jak na razie the best of jest gorący piec z Chwaszczyna, bo składników dają dużo dużych. A prawdziwa pizza nie powinna być zapieczona serem, bo to wtedy już zapiekanka.

Bardzo dobra pizza, dla mnie expresja ma dużo gorszą. Grubość jest ok;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepsza PIZZA to jest z thermomixa.
Koniec tematu.

Zamykam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jak kupisz marne składniki albo przepalisz w piekarniku to i thermomix nie pomoże.

Mi chodzi o sos jakim smarowany jest spód pizzy, nie te sosy z pojemniczków.

nie każdy wie, że tam też jest sos :D

Słaba pizza. Ciasto bez soli. Ogólnie oizza bez smaku. Sosy jakieś sztuczne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pizza 3/5 na pewno jest sporo do poprawy. Przede wszystkim słabe ciasto, w ogóle nie jest chrupkie - taka guma. Jakoś składników tez mogłaby być lepsza - przede wszystkim jakoś sera mi nie odpowiada.
Natomiast, żeby być uczciwym w okolicy chyba lepszej nie ma, muszę porównać u Braci, żeby być pewnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
U braci jest dobra ta jest bez smaku ciasto gumowe jak narazie slaba nawet gorsza niz u daniela
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

to wedlug Ciebie gdzie jest najlepsza ( z dowozem do Banina ) ?

Ludzie dajcie się rozwinąć nowej knajpie/pizzeri. Może z czasem zadowolą wasze czarne podniebienia. Jak ktoś chce prawdziwej pizzy to niech do Włoch na wczasy jedzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mała Cegielnia daje radę. Po tym jak zamknęli uPrzyjaciół to (przynajmniej dla mnie) najlepsza opcja w tej chwili. Jadłem wiele razy i jeszcze się nie naciąłem.
Z „Metro” pizza ma gumowate ciasto, przypomina ciasto z lat 90-tych z pierwszych budek z pizzą. Zdecydowanie za dużo sera. Mam nadzieję, że się wyrobią - u mnie mają 2/5.
U Braci zamówiłem z ciekawości po postach na tym forum tylko raz - wypadła tylko nieco lepiej niż Metro w tej chwili. Bardzo podobna jest pizza u Daniela i w Expresji.
Nie jadłem jeszcze tej z Chwaszczyna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak im idzie? Znośna pizza?

w Metro slaba pizza, najlepsza w okolicy to Goracy Piec w Chwaszczynie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To kopia albo filia Pizzerii GORĄCY PIEC w Gdyni. I fakt tam mają przednią pizze i zmieniają menu dość często plus sezonowe pizze.

juz sie pogorszylo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aha i jak dla mnie minusem jest brak pizzy z tuńczykiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak dla mnie za dużo sosu leją na ciasto. Zabiło to smak pizzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

u daniela jest zupełnie inne ciasto . osobiście wole ciasto z Metro. Obecnie jest w okolicy tyle pizzerii że każdy znajdzie coś dobrego dla siebie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam prosto z ognia na kokoszkach. Jak dla mnie najlepsza w 3city.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale banino nie jest w 3city. My tu na wsi nie jemy miastowego bo nam szkodzi :D

Dla mnie pizza pyszna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mała cegielnia fatalne jedzenie, nie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja osobiście tylko tam zamawiam ! Maja mega krewetki i krem z pomidorów. Jakaś jakość przynajmniej i coś innego a nie tylko PIZZA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie polecam, pizza zamówiona i zapłacona,czekam 3h i nic. Pierwszy i ostatni raz zamówiłam, szybciej sama bym zrobiła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dla mnie dobra pizza tym bardziej że mam do nich pieszo 3 min
3 razy tam zamawiałam i nigdy problemu nie było, zawsze mówią za ile bedzie i nigdy się nie spóźnili

pizza metro masakra , wiecej niezamowie ochyda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

zamawiam co jakiś czas i pizza zawsze jest dobra, obsługa przemiła, pan rozwożący pizzunie także bardzo sympatyczny, nie mam zastrzeżeń,
wiadomo, że jak każdemu w życiu, pizza czasem może wyjść mniej lub bardziej, dlatego zanim się skreśli kogokolwiek, radziłabym jeszcze raz zamówić dla porównania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasem miła fajna Pani wozi, z taką piękną d*pką :-D szarpał by jak Reksio szynkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

szkoda tylko, ze nie jest to taka prawdziwa wloska pizza na cienkim ciescie i z dobrymi jakosciowo wloskimi skladnikami ...

Może i nie prawdziwa, ale najbardziej zbliżona do włoskiej. Nie licząc Gorącego Pieca w Chwaszczynie w okolicy nie ma lepszego wyboru. Ale to tylko moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pizza jak pizza jadłem z rodziną na miejscu i to moje wrażenia...
-zamowilismy dwie sztuki i dostaliśmy składniki na dwóch różnych ciastach z tego wniosek że raz wyjdzie raz nie..
- dodatki ok czuć że świeże i w odpowiedniej ilości
- obsługa zakręcona a po czterech miesiącach już powinna ogarniać...
- sosy pomidorowy prawie sam koncentrat a czosnkowy podejrzewam że wyciśnięty z butli...
- fani Włoch chyba się zgodzą że wcale nie ciężko jest wystawić oliwę z przyprawami w kilku wersjach...
- byłem w lokalu i zdziwił mnie brak łazienki nie ma nawet gdzie rąk umyć...
- po co lodówka jeśli nie jest włączona i wszystko w niej ciepłe...
- jakie było zamieszanie gdy chciałem zapłać gotówką chłopak tak długo biegał po sklepach ze musieliśmy czekać po posiłku na resztę...
- i bym zapomniał zamiast talerzy i sztućców tektura i plastik to też trochę słabo...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poprostu nie zatrudniają nikogo na zmywaku dlatego plastikowe sztućce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sanepid. Nie braki w kadrze. Brak tam zaplecza, to mamy lokal. Toaleta jedna, a gastro musi mieć swoją na wyłączność. Pozav tym brak drogi czystej i brudnej. Dlatego tektura i plastik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

no coz, jak ktos wyzej napisal, w okolicy lepszej nie ma, niech tylko nikt jej do wloskiej pizzy nie porownuje ... , jak dzwonielm do goracego pieca kiedys, to powiedizeli, ze do banina nie jezdza ;)
lepsze zatem to co mamy, niz mial by sie zamknac kolejny lokal, takze mimo pewnych niedociagniec, niech maja szanse na rozwoj, nie jest latwo otworzyc nowy biznes ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobra pizza. Dobra obsługa. Ceny przystępne. Na chwilę obecną najsmaczniejsza pizza w Baninie.

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

do góry