Widok

Płacz i zgrzytanie zębów

To, co wyprawia się w tej parafii, przechodzi ludzkie pojęcie. Księża-moderniści wychwalają w pod niebiosa nieszczęsny Sobór Watykański II, a poza tym nie robią nic więcej. O, przepraszam, jeszcze przychodzą na Msze i nabożeństwa, bo o ich odprawianiu nie ma mowy. Notorycznie łamią wiele przepisów kościelnych i kapłańskich, nie stosują się do zaleceń stolicy apostolskiej, popełniają karygodne zbrodnie przeciw wierze i Duchowi Świętemu. Komunia Święta bez paten, rozdawana wszystkim, nawet, jeśli księża wiedzą że są to osoby niegodne- niemal całkowity brak ministrantów, brak puryfikacji i trzymania się odpowiednich szat liturgicznych, karygodny sposób odprawiania Mszy Świętych, et caetera. Długo by wymieniać. Odnoszę wrażenie, że jedynymi dobrymi stronami tej parafii jest lokalizacja i organista, który jest na prawdę w porządku i prezentuje pełną rzetelność, talent i profesjonalizm.
Moja ocena
architektura i aranżacja wnętrza: 2

klimat: 1

ocena ogólna: 2

2.5

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się a najbardziej z opinią o panu organiście:-) Dodam,że najbardziej wporządku(z wszystkich Księży)wydaje mi ksiądz proboszcz Skalski.Były proboszcz przy podawaniu Komunii nie mówi "Ciało Chrystusa",co wydaje mi się karygodne...:-( Smutne jest to,że Komunii ludzie nie przyjmują na klęcząco,jak należy,aby oddawać cześć Panu-tylko na stojąco:-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tutaj to i tak jest nic w porównaniu z łamaniem przepisów u Franciszkanów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powinny być klęczniki,aby Parafianie mogli przyjmować Komunię w najbardziej godny sposób!
Najpierw w to należałoby zainwestować!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wszyscy podchodzą na stojąco-to człowiek boi się uklęknąć!
Tak nie powinno być!
Co do pana organisty-w zupełności się zgadzam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry