Widok
filcharmonik
mowisz, ze Gdynia sie zakorkuje, a nie posiada tramwajow przeciez i ma bardziej komunikacyjny uklad ulic
ja wracalem wieczorem z Obluza do Wrzeszcza 15 minut :) ale w godzinach szczytu to rzeczywiscie makabra, ale jak mysle rozwiazanie to wieksze wykorzystanie obwodnicy (dlatego popieram rozbudowe Slowackiego), drugi, rownolegly ciag komunikacyjny przez Trojmiasto i lepsza synchronizacja swiatel (sterowana poprzez natezenie ruchu) czyli realna zielona fala
a tramwaje niech sobie dalej jezdza :)
pozdrawiam
ja wracalem wieczorem z Obluza do Wrzeszcza 15 minut :) ale w godzinach szczytu to rzeczywiscie makabra, ale jak mysle rozwiazanie to wieksze wykorzystanie obwodnicy (dlatego popieram rozbudowe Slowackiego), drugi, rownolegly ciag komunikacyjny przez Trojmiasto i lepsza synchronizacja swiatel (sterowana poprzez natezenie ruchu) czyli realna zielona fala
a tramwaje niech sobie dalej jezdza :)
pozdrawiam
ATMA
Qigong tudziez Chi Kung (tak sie to pisze), to bylo w okolicach wakacji, kurs poprzez YMAA (zerknij na www.ymaa.silesianet.pl). W Gdańsku jest teraz jakas grupa (nawet czytalem w DB artykul), ale brakuje mi czasu, cwicze w domu (przyznaje czasem niezbyt regularnie :), jest tez pare cool ksiazeczek na ten temat.
jak rozumiem te dwie podpisane "ATMA" ale odbiegajace od Twojego stylu wypowiedzi nie sa Twoje? chyba tu rowniez wystapi problem podszywania sie :(
jak rozumiem te dwie podpisane "ATMA" ale odbiegajace od Twojego stylu wypowiedzi nie sa Twoje? chyba tu rowniez wystapi problem podszywania sie :(
O ocenianiu slow kilka(od czeska wilka?)
Ja tam takm sobie mysle, ze bez oceniania nie da sie zyc.Dzieki tej umiejetnosci rozpoznajemy kto jest przyjacielem, a kto wrogiem.Ocenianie to podstawa luckiej egzystencji a jak ocenic n-ta osobe mijana na ulicy? Po wygladzie i nie mowcie, ze nie mozna oceniac lludzi po ich wygladzie, gdyz nie jestesmy w stanie ocenic ich w inny sposob! Oczywiscie jest wyjatek:telepaci i im podobni, ale to tylko potwierdza regole.
Alchemik
to czysty przypadek ze sie tu odnalezlismy, ja dostalam adres od Mixera a ciebie znalazlam przypadkowo czytajac korespondencje jak leci, podpadlo mi pytanie o mnie czy tu jestem wiec wywnioskowalam ze listu nie dostales, nie cierpie komputera na ktorym obecnie siedze ale innej mozliwosci nie mam a poza tym to Macintosh i w dodatku o szybkosci lodowca, pozdrowienia
Ocenianie
ocenianie zawsze jest subiektywne, ludzie oceniaja roznie: bazuajc na pierwszym spotakniu spojrzeniu pierwszym wrazeniu.
dla mnie ocenianie.... raczej wiaze sie ze szkola...
ale to juz inna sprawa:
"KAZDY MA PRAWO DO WLASNEGO ZDANIA, WLASNEGO ISTNIENIA, DLA WLASNEJ INNOSCI, NIE MOZNA OCENIAC TEGO W SPOSOB KRZYWDZACY DLA TEGO KOGOS. JESLI OSOBA TAKA POSTAPI W SPOSOB KARYGODNY, EW. KRZYWDZACY DLA KTOREGOS Z INNYCH LUDZI NASZA OCENA DANEJ OSOBY ULEGNIE ZMIANIE. TO JEST FAKT, DLACZEOG TAK SIE DZIEJE? PONIEWAZ MY NIE POTRAFIMY OCENIC I ZAAKCEPTOWAC SAMYCH SIEBIE, CALY CZAS POSZUKUJEMY SWOICH ISTNIEN SWOJEGO BYTU. POTRZEBUJEMY SLOW MOBILIZACJI ZE STRONY INNYCH, JAKIEGOS ZACHOWANIA, JESLI OTRZYMAMY TAKI BODZIEC, JESLI POCZUJEMY POTRZEBE ZMIAN, ZMIENIMY SIE NAWET BEZ BODZCA, ALE OCENA INNYCH TEZ ULEGNIE ZMIANIE. NIE MOZNA ULEGAC SUGESTII, KAZDY OCENIA NA SWOJ WLASNY SPOSOB I TAK POWINNO BYC. NIE MOZNA WPLYWAC NA CZYJAC OCENE KOGOKOLWIEK. NIE WOLNO ZMIENIAC KOGOKOLWIEK. CHYBA ZE TA OSOBA SAMA TEGO CHCE."
KONIEC CYTATU nawet nie wiem kto to napisal
dla mnie ocenianie.... raczej wiaze sie ze szkola...
ale to juz inna sprawa:
"KAZDY MA PRAWO DO WLASNEGO ZDANIA, WLASNEGO ISTNIENIA, DLA WLASNEJ INNOSCI, NIE MOZNA OCENIAC TEGO W SPOSOB KRZYWDZACY DLA TEGO KOGOS. JESLI OSOBA TAKA POSTAPI W SPOSOB KARYGODNY, EW. KRZYWDZACY DLA KTOREGOS Z INNYCH LUDZI NASZA OCENA DANEJ OSOBY ULEGNIE ZMIANIE. TO JEST FAKT, DLACZEOG TAK SIE DZIEJE? PONIEWAZ MY NIE POTRAFIMY OCENIC I ZAAKCEPTOWAC SAMYCH SIEBIE, CALY CZAS POSZUKUJEMY SWOICH ISTNIEN SWOJEGO BYTU. POTRZEBUJEMY SLOW MOBILIZACJI ZE STRONY INNYCH, JAKIEGOS ZACHOWANIA, JESLI OTRZYMAMY TAKI BODZIEC, JESLI POCZUJEMY POTRZEBE ZMIAN, ZMIENIMY SIE NAWET BEZ BODZCA, ALE OCENA INNYCH TEZ ULEGNIE ZMIANIE. NIE MOZNA ULEGAC SUGESTII, KAZDY OCENIA NA SWOJ WLASNY SPOSOB I TAK POWINNO BYC. NIE MOZNA WPLYWAC NA CZYJAC OCENE KOGOKOLWIEK. NIE WOLNO ZMIENIAC KOGOKOLWIEK. CHYBA ZE TA OSOBA SAMA TEGO CHCE."
KONIEC CYTATU nawet nie wiem kto to napisal
Nefer
:( jest ! na moje najeżone pytanie pytanie -dlaczego tak długo pani coś bąkała , że reorganizacja , nowi ludzie i takie tam. po przeczytaniu wpadłem w przerażenie !
Ślicznie , graficznie , tematycznie, istny klejnocik
--------!!!!!! przecież ja nigdy nie potrafię tak napisać
( a te moje kulfony ) Jezu --co robić ??!!
Jak strach pierwszy minie ( możeby coś zażyć ),
odpiszę . Dlaczego wiosna, ano posadziłem w domu
na oknie poziomkę i teraz zakwitła - więc wiosna -
pozdrowienia najmilsze
Ślicznie , graficznie , tematycznie, istny klejnocik
--------!!!!!! przecież ja nigdy nie potrafię tak napisać
( a te moje kulfony ) Jezu --co robić ??!!
Jak strach pierwszy minie ( możeby coś zażyć ),
odpiszę . Dlaczego wiosna, ano posadziłem w domu
na oknie poziomkę i teraz zakwitła - więc wiosna -
pozdrowienia najmilsze