Widok

Plastry Sutricon na bliznę po cc - warto?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ktos uzywal? warto? efekty? gdzie najtaniej kupic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolejny wątek na ten sam temat? Chyba Ci to spędza sen z powiek ;) Nawet jeśli blizna będzie widoczna, to w najbardziej skąpym dwuczęściowym stroju i tak będzie zakryta ;))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie bardzo. U mnie jakoś widać
Jeśli zaczniesz stosować plastry Sutricon zaraz po wygojeniu rany na świeżo powstałą bliznę, efekty będą zadowalające. Polecam.
Ja skorzystałam z tej nowotarskie metody innym też polecam: https://www.mlekolandia.pl/sutricon-silikonowe-plastry-na-blizny-26-k-902-944-p.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie stosowałm nic na bliznę po cc i jest nie widoczna ,tak j.w. nawet wbardzo skąpym bikini.No chyba ,że lekarz partacz to wtedy nawet najlepsze środki nie pomogą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Używałam przez jakieś 3 miesiące, trochę to trwało, ale efekty są. Blizna jest cieniutka, płaska, prawie nie widoczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tym o partaczu się zgodzę. Sama mam taką bliznę nieładną, że mi się płakać chce. Myślicie, że taki plaster pomoże w ogóle?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem, ale olejek bio oil na tą bliznę stosowałam, cały brzuch smarowałam łącznie z tą blizną bo zostały mi lekkie rozstępy i teraz po 4 miesiącach powiem Wam że dramatu nie ma, prawie ich nie widać a blizna faktycznie nie widoczna nawet pod skąpą bielizną
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomoże. Po porodzie miałam bliznę przez cały brzuch i byłam załamana. Doktor mi powiedział, żebym naklejała sutricon od razu jak mi się rana wygoi i faktycznie od razu naklejałam i pomogło. Tylko musisz pilnować tego, żeby regularnie i cały czas nosić, a na pewno będzie widać efekty.

Używam po cc plastrów conrtactubex i już widzę dużą poprawę. Plastry naklejam tylko na noc już drugi miesiąc i z każdym tygodniem blizna jest mniej widoczna.

Lepiej Sutricon. Jak plaster naklejony - działa. Jak plaster nie naklejony – nie działa. Prosta sprawa

Z tego, co przeglądam właśnie opinie w sieci to bardzo dużo osób (internautów – nie tylko pań) właśnie zwraca na to uwagę, tak więc popieram wpis. Lepiej, jak plaster działa np. przez 24h godziny z przerwą na higienę. Szybciej będzie efekt

tego nie próbowałam, ale mogę zalecić olejek bio oil. stosowałam go na blizne po wypadku i jestem pod wrażeniem działania tego olejku. jest delikatny, ładnie pachnie, nawilża i odżywia cere, ale najważniejsze to powoduje, że blizny stają się z czasem niewidzialne. oczywiście nic od razu- trzeba zaczekać, być systematycznym, a efekty same się pojawią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masz rację, bio oil się całkiem nieźle spisuje przy niewielkich rozstępach, bliznach i zadrapaniach, ja go już kilka razy stosowałam i też jestem zadowolona.

ja używałam i faktycznie warto się zapoznać z tymi plastrami :D ogólnie są o wiele wygodniejsze w użyciu niż maści i kremy, no ale wiadomo, że czasem blizny są róznych dziwnych miejscach... efekty po plastrach? super, skóra gładka, powróciła do dawnego staniu, blizny nie widać

To w takim razie co ja robie nie tak? Mam druga blizne po cięciu cesarskim, plaster przykleiłam po zdjęciu szwow. Zmieniam je zgodnie z zaleceniem producenta a moja blizna nadal czerwona.

Czasu i trochę cierpliwości potrzeba. Ja zaczęłam stosować dopiero pól roku po cesarce, bo w ogóle na początku nie myślałam o bliźnie i po 2 miesiącach blizna była zdecydowanie jaśniejsza i gładsza. Zmieniałam plastry co 2 dni (czyli nieco częściej niż w instrukcji), Używałam ich nieco ponad 4 miesiące, do momentu kiedy uznałam że efekt jest zadowalający ( czyli trzeba się dobrze przygladać, żeby coś zauważyć:) Ale każdy ma inną skórę i u jednych szybciej jest poprawa a inni muszą dłużej się męczyć ale efekt jest tego wart:)

Nie stosowałam jeszcze dają efekty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja używałam Sikatris po cesarskim, gdy blizna przygasła zostawiłam reszte naturze :) :) pozdrawiam

Inne tematy z forum Zdrowie

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...

Jakie tabletki na libido działają (36 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...

Gdzie przyjmuje Dr Narożańska (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje gdzie przyjmuje neurolog Ewa Narożańska?

do góry