Widok

Płatność za wesele przed czy po?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Jak wygląda to w praktyce? Czy całą kwotę za wesele płacicie właścicielowi lokalu przed, czy po weselu? Ja kilka miesięcy temu wpłaciłam 15-procentową zaliczkę. Teraz mam spotkanie ustalające szczegóły imprezy na dwa tygodnie przed ślubem. Zastanawiam się, co zrobić, gdy właściciel zażąda od razu całej kwoty. Wydaje mi się, że to duże ryzyko zapłacić od razu wszystko. Jakie macie doświadczenia w tym względzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie platnosc tydzien przed weselem calosc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja płaciłam 20% zaliczki przed, a za wesele w dniu poprawin.
Uważam że taki układ jest bardzo zdrowy, bo można zniwelować wszelkie niedociągnięcia- ja np. zamówiełam brokuły jako przystawkę a ich nie było więc zażądałąm rabatu. Dostałam 100 pln.

karola
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No uklad dobry, tylko nie wszedzie sie zgadzaja na cos takiego :(. W moim lokalu nie ma nawet mowy o tym i jeszcze mowia, ze jesli im nie ufam to po co u nich robie wesele, z checia bym sobie dala spokoj z nimi, ale ich oferta najlepiej nam odpowiada. U nich calosc placi sie w przeddzien wesela :(. Jagusia
z*******e podejście do klienta.Ja bym im taką awanturę zrobiła za coś takiego,że szkoda gadać i pewnie wesele też gdzie indziej bym zrobiła np w drugiej z koleji knajpie która by mi się podobała.chyba wybieraliście między czymś a czymś no nie?

No wlasnie ich oferta jest najlepsza, jedyne fajne miejsce gdzie nie placi sie korkowego. A moze rozmawialam z szatniarzem :).
Korkowego?A co to takiego?

Jesli chcesz miec swoj alkohol na weseleu w jakims hotelu, czy lepszej restauracji to trzeba zaplacic korkowe od osoby, badz od otwartej butelki, wacha sie jakos od 5 do 35 zl. A Ty gdzie robisz, ze korkowego nie ma? Jagusia
Pierwsze słysze o korkowym... robie w Hotelu Falko a tam tego nie ma i bogu dzięki (5-35zł od butelki???)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
9 zl korkowego od osoby jest w Hotelu Nadmorskim.
U mnie również całość płatna na tydzień przed weselem
My też płacimy tydzień przed weselem...z tego co orientuje się to chyba tak wszędzie jest, ale nie jestem pewna na 100% więc nie gadam :]
Pozdrawiam!
a my placimy 50% na tydzien przed, reszta w dzien wesela do polnocy ;-))
witam,
my płacimy 5% zaliczki tydzień przed weselem, pozostała część po... poniedziałek - wtorek.( ale to trochę po znajmości :)
pozdrawiam
Asia
My placilismy przed weselem 10% reszte po tzn na nastepny dzień ale to pewnie zależne jest od organizatorów.
My płacilismy 10% zaliczki kilka miesiecy przed.Resztę po weselu.
a my 1000zł zaliczki a resztę po weselu i poprawinach. uważam, ze taki układ jest najzdrowszy, przynajmniej mamy większa pewność, ze sie bedą starać:-)
pozdrawiam:-)!!!
U mnie tak samo! 1000 zaliczki i reszta w poniedziałek po weselu.
a my 3000 zaliczki miesiac przed weselem 70% calej ceny a reszta po weselu

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry