Widok
Agusia aby zostać bhpowcem musisz miec wyzsze wykształcenie i np. skonczone podyplomowe bhp na PG. wlasnie wglebiam sie w temat bo chce pojsc na PG.
do tego roku bhpowcy mieli warunek aby zdobyc wyzsze wyksztalcenie.
zrob maturę, tym bardziej ze ta obecnie to banał. moj maz 10 lat po skonczeniu liceum zdal mature bez zadnych lekcji, korków itd.
bez matury jestes "ograniczona" z wyborem dalszej edukacji.
Teraz nie jestes juz zbuntowaną nastolatka a dojrzałą kobieta ktora jak bedzie chciala to zda mature :-)
do tego roku bhpowcy mieli warunek aby zdobyc wyzsze wyksztalcenie.
zrob maturę, tym bardziej ze ta obecnie to banał. moj maz 10 lat po skonczeniu liceum zdal mature bez zadnych lekcji, korków itd.
bez matury jestes "ograniczona" z wyborem dalszej edukacji.
Teraz nie jestes juz zbuntowaną nastolatka a dojrzałą kobieta ktora jak bedzie chciala to zda mature :-)
"Więc ile mogłam, tyle się buntowałam - dużo wagarowałam i z rozmysłem, świadomie nie zdałam matury pisemnej ;) żeby postawić na swoim. Bo nie pozwolili mi zmienić szkoły na inną. "
AgusiaGda, w życiu nie widziałam żebyś coś GŁUPESZEGO napisała:p
Lepiej zdać maturę i mieć otwartą drogę do jakiegokolwiek kierunku, który sobie wymarzysz, kiedy już Ty o tym decydujesz :p
AgusiaGda, w życiu nie widziałam żebyś coś GŁUPESZEGO napisała:p
Lepiej zdać maturę i mieć otwartą drogę do jakiegokolwiek kierunku, który sobie wymarzysz, kiedy już Ty o tym decydujesz :p
moja kumpela też pracuje jako asystentka stomatologa ,nie jest kolorowo ,zresztą prawie rok szukała teraz pracy ,wcześniej pracowała w dużym prywatnym gabinecie potem w małej klinice w Gdańsku ,gdzie jak sama mówiła więcej robiła jako sprzątaczka a nie asystentka ,zarobki też nie są nie wiadomo jakie ,teraz pracuje od paru tyg w nowym gabinecie ,jedynie co dobre że "z miotłą nie lata " i ma wolny dzień w tyg .
A ja już sama nie wiem co ze sobą robić:)
Gdzie szukać pracy? w zawodzie jestem bez szans...brak znajomości Dotychczas pracowałam w biurze jako sekretarka
Mam takie wykształcenie:
mam licencjat z resocjalizacji
mgr z pedagogiki ogolnej
podyplomowe z wczesnego wspomagania z terapią pedagogiczną
podyplomowe pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
Co mogłabym jeszcze zrobić? gdzie się ew. dokształcić? lub przebranżowić
Gdzie szukać pracy? w zawodzie jestem bez szans...brak znajomości Dotychczas pracowałam w biurze jako sekretarka
Mam takie wykształcenie:
mam licencjat z resocjalizacji
mgr z pedagogiki ogolnej
podyplomowe z wczesnego wspomagania z terapią pedagogiczną
podyplomowe pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
Co mogłabym jeszcze zrobić? gdzie się ew. dokształcić? lub przebranżowić
Asystentka stomatologiczna w wypasionej klinice w centrum Gdańska zarabia 1500 zł miesięcznie - nie nazwałabym tego dobrą pensją... a to info z pierwszej ręki.
Poza tym wcale nie jest łatwo o pracę w tym zawodzie. Mam trochę znajomych w tej branży, więc co nieco słyszałam.
Sorry za nieco of topic ;)
Poza tym wcale nie jest łatwo o pracę w tym zawodzie. Mam trochę znajomych w tej branży, więc co nieco słyszałam.
Sorry za nieco of topic ;)
A z tym BHP to nie jest tak by być behapowcem trzeba miec studia, nasz bhapowiec został do tego zmuszony bo przepisy sie niby zmieniły - i on właśnie świadczy usługi bhp ale ma działalnośc i sam musiał szukać firm z którymi współpracuje.
Chyba najbardziej płatna i łatwa w znalezieniu pracy jest asttentka dentystyczna.
Ja chyba bym zrobiła najpierw maturę, a potem kursy czy szkoły - ale to tylko moje zdanie :))
Chyba najbardziej płatna i łatwa w znalezieniu pracy jest asttentka dentystyczna.
Ja chyba bym zrobiła najpierw maturę, a potem kursy czy szkoły - ale to tylko moje zdanie :))