Odpowiadasz na:

Kielbasy i wedliny to dzis jakas pasza za duza kase a nie zywnosc smaczna !

Kielbasy to dzis jakss chemiczna papka z tluszczem, woda i jakimis utrwalaczami a szczegolnie ta breja wyplywa podczas pieczenia na patelni . Czy PL nie umie robic kielbas pachnacych , z... rozwiń

Kielbasy to dzis jakss chemiczna papka z tluszczem, woda i jakimis utrwalaczami a szczegolnie ta breja wyplywa podczas pieczenia na patelni . Czy PL nie umie robic kielbas pachnacych , z przyprawami bez konserwantow, z smakiem i lekko suchych wedzonych ale w srodku z miesem a nie tluszczem tylko ? . Dzis czego czlowiek nie kupi z wedlin to leje sie jakis chemiczno wodny syf z srodka badz opakowan az to obrzydzenie wzbudza. Z kiebasy na patelni leje sie woda i breja tluszczowo chemiczna a wedliny to jakies imitacje szynek kolorowane uzyskane z mielonych chyba odpadow . Jesc sie tego nie chce i jeszcze za kg kielbasy cha rozni 20 zeta . Chore jest to ze obok przewanie lezy surowy kawal szynki za ok 18 zl a w kielbasie czy wedlinie jest tluszcz chemiczny za 20 zeta jakby udawali iz nie mozna szynki zmielic do kielbasy.Ani to uwedzone, ani podsuszone tlko niby sztucznie dzis dodaja aromat dymu wedzarniczego .....to oni tego nie wedza i nie susza ? Kielbasa to najprostszy produkt i powinien byc podstawa oraz tani bo to zadna filozofia lecz nalezy dac odpiowiednie skladniki a nie czyms zastepowac mieso. Jak ktos chce na wodzie zarobic i na tluszczu to po co robi kielbasy czy wedliny ?. Lecz ludzie nadal jedza to pasze chemiczno wodna i imitacje wedlin napompowane farba barwnikami a najmniej miesem. Mokre to wszystko , leza te kielbasy mokre , wedliny mokre , leje sie z tych opakowac , sliskie te kielbasy itd . ....Kielbasy dla kasy tyle ze mieso w nich powinno byc i smak a tego brak..Najsmieszniejsze sa te pakowane wedliny niby ' swieze '..pytam kiedys sprzedawcy ... czy ta wedlina jest swieza ? ..on patrzy na opakowanie i mowi ...Tak ma jeszcze rok gwarancji ..) .swieza wedlina z terminem przydatnosci 2 lat lub trzech )))....Moze wielu nie wie lecz tzw. dawniej kielbasy dobrze wykonane , ususzone, wedzone , naturalne bez konserwantow mogly zachowac swiezosc nawet pol roku lub rok lecz to wynik receptury i suszenia oraz przechowywania i sa dzis na swiecie tzw. dojrzewajace, suszone i o dziwo bez konserwantow a u nas chemia ma zastapic jakosc..........Szczerze powiem iz zdrowiej kupic kurczaka i sobie upiec samemu lub sztuke miesa mimo ze tez jakosc moze nie jest super lecz choc wiecej miesa tam jest i taniej oraz na pewno znacznie zdrowiej.

zobacz wątek
8 lat temu
~

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry