Dlaczego nie produkuje się żywności w/g starych recept
Dlaczego produkcja wędlin opiera się na chemii, wszystkie wędliny smakują jednakowo, jeżeli z 1 kg mięsa produkuje się 3 kg szynki , to czym jest te 2 kg (woda i chemia) Czasami można kupić na...
rozwiń
Dlaczego produkcja wędlin opiera się na chemii, wszystkie wędliny smakują jednakowo, jeżeli z 1 kg mięsa produkuje się 3 kg szynki , to czym jest te 2 kg (woda i chemia) Czasami można kupić na rynku wędliny z małych masarni produkujących w/g staropolskich receptur oczywiście kiełbasa kosztuje 36 zł kg a szynka 52 zł ale smak jest zupełnie inny niż z tych gigantów. Kiedyś powstawały piekarnie giganty nikt nie chciał kupować tego chleba i ślad po nich zaginął , tak będzie i z tymi Nowakami, Olewnikami Gizelami bo zaczynają wyścig z ilością a nie jakością. Nie wspomnę o Biedronce gdzie w wędlinie jest więcej utrwalaczy "E" niż samego mięsa nie powinniśmy się dziwić skąd biorą się zachorowania na raka
zobacz wątek