Widok

Pocałunki

Dziś temat wiosenny wypływający z obserwacji otaczającego świata... ;)

Co czujecie gdy widzicie na ulicy całującą się parę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja czuję zazdrość. Jestem teraz sam i gdy widzę całującą się parę, przypominają mi się lepsze czasy :-(
Ja czuję zazdrość. Jestem teraz sam i gdy widzę całującą się parę, przypominają mi się lepsze czasy :-(

Hmmm to tak jak ja :(
No wlasnie... zadrosc... tez to czuje i wielkie pytanie do losu dlaczego mi nie jest dana taka przyjemnosc?
Teraz to mi się razem z Wami zrobiło smutno.... Ale pamiętajcie, że nawet będąc z kimś można być samotnym....Ach, ta cholerna wiosna:(
Pozdrawiam serdecznie wszystkich samotnych smutasińskich, M25.
To znaczy nie tylko ich pozdrawiam - ich w szczególności. Wszystkich bez wyjątku serdecznie pozdrawiam :) M25.
A to pytanie Moje Wilekie Pytanie ;-) posrednio popedza mnie do tego by cos z tym problemem zrobic.... tylko jak????? ;-))
Nie stresuj się, niedługo poznasz jakiegoś sympatycznego chłopca i będziecie się całować.
Swoimi ustami pragnąłbym pieścić usta kobiety zamiast... tfu... faceta. :)
nawet bedac z kims mozna byc samotnym". Mysle ze to bardzo dobre spostrzerzenie. pozdrawiam
hmmmm...ja myślę tak samo

ale nienawidze wiosny i tych wszystkich zakochanych, gdy ja taka sama :((
JA TEŻ CZUJĘ ZAZDROŚĆ ALE GDZIEŚ W GŁĘBI DUSZY ALE WIEM ŻE NA PEWNO SPOTKAM KOGOŚ DLA MNIE W MOMECIE KIEDY SIĘ TEGO NAJMNIEJ BĘDĘ SPODZIEWAŁA ZAWSZE TAK BYŁO
A MOŻE SPOTKAMY SIE WSZYSCY SAMOTNI NA JAKIEJŚ TRÓJMIEJSKIEJ IMPREZCE???????????????
ja to samo:)
Myślę, że zależy to od sposobu w jaki to robią ;-) Jeżeli jest to czułe, delikatne i etetyczne to miło popatrzeć i powzdychać (nawet mężczyźnie w średnim wieku). Jednak gdy widzę nagrzaną, podpitą parę obmacującą się i wylizującą sobie wnętrzności zbiera mi się na wymioty ;-( Wybaczcie, że zabrzmiało to tak "niewiosennie" :o))))))
Gdy widze calujaca sie pare?jest mi smutno ze nie ma przy mnie mojego Misiaka a jednoczesnie przypominaja mi sie nasze pocalunki...i jakos mi sie tak cieplo robi na serduchu...:)

~chudziutka~
estetycznie ?? co ty mowisz , mam sie calowac ze swoja kobieta estetycznie tylko po to aby innym bylo przyjemnie ? pomyliles priorytety bo to nie o to w tym chodzi . Gdy jestem ze swoja pania czuje sie zaje..... a pocalunki ..... czest calujemy sie z jezyczkiem , czy to cos zlego ?? dla Ciebie może i tak ale nie mam zamiaru zamykac sie z nia w pokoju po to zeby ja pocalowac .pocalunki to jest spontaniczna rzecz , czesto mozesz przez nie wyrazic uczucia a na swierzym powietrzu w takie piekne dni wychodzi to znakomicie ( jest to dobry poczatek do gry wstepnej , rozkrecenia troche atmosfery ) Tak wiec ja jestem za pocalunkami wszelkiego rodzaju tymi "estetycznymi " i "nieestetycznymi " bez wzgledu na miejsce i otaczajacych ludzi , niech sie patrza ,moze wrescie to spoleczenstwo sie troche wyluzuje :-) pozdrawiam :-]
Gizmo, zgadzam się z Tobą. Para, która "daje sobie buzi", gdzie widać czułość i uczucie - to miłe i rzeczywiście budzi zazdrość (szczególnie, kiedy nie można natychmiast pocałować w ten sposób kogoś bliskiego:)). Ale para (niekoniecznie nawet podpita), która jak to świetnie określiłeś "wylizuje sobie wnętrzności" na widoku publicznym to widok żałosny. I choćbym nie wiem jak samotna była w tym momencie, chcoćbym nie wiem jak tęskniła za pocałunkiem - to taki widok skutecznie odbiera mi na całusy ochotę:))
pozdrawiam
A.
właśnie tak :0))))))))
Przemykam obok kurcgalopkiem, przezornie odwracając głowę w drugą stronę ;););)
A tak poważnie - to bardzo sympatyczne, ale pod jednym warunkiem - jeżeli nie jest ordynarne:)
Pozdrawiam, M25.
pocałunki ordynarne?nie zgadzam się bowiem w zakres pojęcia "pocałunki" nie wchodzi: lizanie,ślinienie,pochłanianie języków,próby wzajemnego pobrania wymazu z gardła, czy uprawianie sportów ekstremalnych typu dotarcie do migdałków kolegi/żanki na czas z jednoczesnym obłapianiem posladków bądź wyginaniem typu breakdance.
a miło widzieć ludzi młodych uwidaczniających sowje uczucia.jeszcze większe roztkliwienie sprawiają trzymające się za ręce pary, których łączna średnia wieku przekracza 100-120 lat ;)
Fuj!!!! Ależ Ty to obrazowo opisałeś...brrrr
No dobra, a co, jeśli już chcesz coś takiego zrobić swojej partnerce - mówicie sobie - jak Ty fantastycznie robisz "wymaz śluzówki"(?) To też jest pocałunek - namiętny, bo namiętny, ale jednak. Problem w tym, że na wszystko jest odpowiednie miejsce i czas. I chyba o to chodziło moim przedmówcom oraz mojej skromnej osóbce:)
Pozdri, M25.

zazdrość

Hmmm, mam wrażenie, że mocno bym takiej parze zazdrościł. Niedawno (2 mies. temu) rzuciła mnie panna po 9 latach i jakoś tak z zazdrością i zrozumieniem patrzę na zakochanych, którzy jeszcze przed sobą mają wszystkie smutne chwile... Jest taka bardzo stara francuska piosenka: "Miłosne radości trwają tylko chwilę, miłosne żalo trwają całeżycie"
9 lat,no,no. Moim zdniem to troche za dlugo wiec trudno miec do niej pretensje. Tym nie mniej wspolczuje.
Pozfrowienia
ja zostałam sama po 7 latach i mam nadzieję, że moja prawdziwa miłość przede mną a nie, ze smutne chwile w nowym związku przede mną ...
namiętność namiętością, ale wyżej opisane czynności prowadzą najczęściej "troszeczkę" dalej niż pocałunek. a przyznasz że na ulicy nie za bardzo jest miejsce na posuwanie się w kierunku "drugiej bazy" i następnych...widok pary w pozycji horyzontalnej w wężowym uścisku na ławce obok staruszki karmiącej gołębie...:))))))))))))))
podniecenie wywołane pocałunkiem rozładowuje się w ustronniejszych miejscach niż ulica - i to jest ta różnica ( nie czuję jak rymuję ).z tym się zgadzam.
więc obstaję przy swoim, że pocałunek to pocałunek, i który "robi się", żeby się pocałować...mniam. może to "namiętne" nazwać po prostu "całowanie" - długie, ciągłe, wzmagające napięcie, i w dodatku możliwe w każdym miejscu ciałka.pocałunek kojarzy mi się bardziej z ustami i odkrytymi partiami, bo jak to -"pocałunek lewego uda tuż poniżej pośladka i trochę bardziej w stronę środka ale nie za daleko " co lubi moja dziewczyna? ;) pozdrowionka
Brawo Jasiu! Sam sobie "wyłuszczyłeś problem" - zdolniacha:)
M25.
Jak widze taka pare - to zanim poczuje zazdrosc przygladam sie dokladnie chodz ostroznie tej parze. Obserwuje pierw ja jak jest fajna to juz mnie cos kole - jezeli mi sie nie podoba to zwisa mi to jak kilo kitu na agrafke.
teraz on: albo przystojny to mam chec sklaskac mu pysk ( jak jest ladna dziewczyna) jak brzydki to albo mi szkoda jej albo jego!!
Tak od razu robisz "analizę całościową"????? A gdzie miejsce na spontan???
pozdrawiam
A.
A ja kiedy widze calujaca sie pare mysle sobie ze to tak jakbym widziala siebie i mojego mezczyzne. I troche zazdroszcze ze sama nie moge wlasnie w tym momencie jak oni.
Ja sie ciesze, ze ludzie sie kochaja.
jak sie caluje, to nie widze takich par ;)
Ta idylla długo nie potrwa...wierzcie mi....wszystko się kończy prędzej czy później........
jakis dekadencki , lekko wisielczy nastroj tej wiosny marcheweczko ???nie wierze , burza hormonow nie mija szybko . Niech moc bedzie ze wszytkimi :-)
tez bym sie od razu pocalowala
mam dla was małą podpowiedz spotkajcie sie z płcią przeciwną niebędzie juz trzena zazdrościć

Inne tematy z forum Towarzyskie

dojrzale kobiety (22 odpowiedzi)

czesc mam 20 lat in starsznie pociagaja mnie dojrzale kobiety... chcialbym takowa poznac jezeli...

samotna matka szuka znajomych do popisania (41 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

Co myslicie na temat poligamii? (27 odpowiedzi)

W koncu czlowiek z natury jest poligamista, a monogamie wymyslile niektore religie... Jakie sa...

do góry