Widok

Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja

Opinie do artykułu: Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja.

To będzie miesiąc wielkiego tłoku i nerwów w kolejkach SKM. Z powodu remontu przystanku Wzgórze św. Maksymiliana pociągi na trasie Gdańsk - Gdynia kursować będą co pół godziny. Utrudnienia dadzą się we znaki też za Chylonią.Na remontowanym od lutego przystanku rozpoczynają się prace torowe, które potrwają do końca maja. W tym miejscu pociągi będą więc musiały jeździć jednym torem.- Spowoduje to zmniejszenie częstotliwości przejazdu pociągów pomiędzy tymi stacjami do 30 minut - zapowiada ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ja wole nasze ztm gdańsk, co prawda są remonty, ale komunikacja funkcjonuje

a kolejką na studia już 6 rok dojeżdżam w weekendy i zawsze jest problem. Wczoraj miała odjęchać 10:29 odjechała 10:40
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dalekobieżne też są w remoncie. Ktoś bierze kasę za zarządzanie i nic nie potrafi zaplanować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

żeby chociaż rozkłady nie kłamały

Widać jak BYK - w redłowie na rozkładzie - " kursuje do wejherowa " - no to czekam, i co? pociąg kończy bieg... i powtórka z rozrywki - w piątek też się popisali.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

korki

Jak wszyscy przesiądą się do samochodów to nikt nie przejedzie takie będą korki.
Ja auto zostawiam pod domem w dojazdach do pracy, a na paliwo spokojnie mnie stać jakby kto miał wątpliwości. Kolejką wygodniej... jak do tej pory...
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 2

A potem zachęcają,żeby przesiąść się do komunikacji miejskiej

Bo samochody są passe. Nie widzę żadnych plusów poczynając od nieprzyjemnych zapachów,a kończąc na cenach. Wychodzi drożej niż samochodem ( np przejazd 5 osobowej rodzinki z Gdyni do Gdańska może wynieść aż 60zł)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

Porażka

nie dość ze ceny za komunikacje miejska sa wystrzelone w kosmos, juz w wawie drozej to SKM leci sobie w kulki i puszcza pociągi co 30 min. Łaskawie dają trzeci skład, który tez jest zapchany; Ponad to kolejki maja 20minutowe spoznienia
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego powinno być metro albo kolejki linowe w Trójmieście - jedyne praktycznie bezkolizyjny środki transportu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Będzi tak ZAWSZE tam, gdzie jest MONOPOL i coś jest państwowe lub samorzadowe...

czy wyobrażacie sobie jakąś linie lotniczą, że pozostawia co SZÓSTE połączenie? Nie. Bo zaraz padłaby. A tu czlowieku nie masz wyjścia, MUSISZ. Połączenia dodatkowe busowe? Hahaha. i tak nie masz wyjścia i tak wrócisz po remontach, nawet jezeli teraz jestes traktowany jak bydło.

Prawda jest brutalna - ekonomiczny samochód, planowanie dnia pod korki, ewentualnie dla sprawniejszych rower. Autobus, tramwaj, skm - tam jestes intruzem nie klientem.

I co z tego ze za jakis czas bedzie lepiej. TERAZ jest do d...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

a jak ktoś nie ma samochodu ???!!! to co pieszo albo rowerem 15 kilometrów
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 2

fatalnie :(((((
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak informacji !!!

Generalnie zamieszanie rano już w Sopocie było. ZERO informacji który pociąg w którą stronę odjedzie. Ludzie przebiegali przez perony.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tory dalekobieżne?

Jestem ciekaw, czy pomyśleli puścić więcej kolejek po torach dalekobieżnych. Pewnie nie, bo i po co... W końcu decydenci z SKM do pracy nie dojeżdżają własną koleją :/
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś rano widziałem jak w pociągu z Gdyni do Gdańska

ludzie jechali stłoczeni jak śledzie w beczce.
popieram tę opinię 145 nie zgadzam się z tą opinią 3

po co drukują te rozkłady

nic kupy się nie trzyma jeżdża tak jak przyjadą
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego Skoro mam 1/4 pociągów cena biletu nie zmniejszyła się?

Wczoraj kupowałem bilet w Gdyni Głównej i dowiedziałem się, że nikt mnie nie zmusza do korzystania z SKM :]
popieram tę opinię 154 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież to GDYNIA jest remontowana

Więc tym razem strzał kulą w płot.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

oj miałem na mysli Trójmiasto
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież to GDYNIA jest remontowana

Więc w tym przypadku trafiłeś kulą w płot kolego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wytrzymał presji, hehehe

Teraz Pijet spróbuje swoich sił w tej firemce
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry