Widok

Pociągi W Polsce

A czemu nie ma zakazu stawiania bagażu i nóg na siedzeniu
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W USA droga jednokierunkowa dla niedouczonych amerykanów jest opisana tabliczką "One Way", u nas po pandemii i nauce zdalnej pewnie będzie podobnie. Pozew o poparzenie się herbatą czy zniszczenie mienia na grzejniku? O czym ty dziecko mówisz, każdy Polak wie, że grzejnik to nie lodówka, a herbata w Macu ma prawo być gorąca - to nie USA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie, dobrze zauważono - wydaje się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

m

a ja miałem nowe buty, jeszcze nie zgrzybiałe, polożyłem blisko grzejnika i but się zepsuł. Może to jest jakiś trop
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby nie spowodować pożaru geniuszu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego, że jak postawisz nogi na siedzeniu nie grozi Ci żadne niebezpieczeństwo, a stawiając nogi lub bagaż może spowodować jego stopienie od temperatury - a że była tabliczka, to nie możesz pozwać SKM za zniszczenie mienia.

To tak samo, jak z papierowymi kubkami na kawę/herbatę z fast-foodów - na nich jest napisane, że może zawierać gorący napój.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego, że każdy normalny, dobrze wychowany człowiek powinien wiedzieć, że nie stawia się nóg na siedzeniu ( co nie znaczy, że tak faktycznie się dzieje). Natomiast stawianie nóg na grzejnikach grozi poparzeniem lub uszkodzeniem butów, odzieży itp. Tylko dlatego jest to ostrzeżenie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie że o to tylko, taki tłuk jeden z drugim nie wie jak działa grzanie połozy swoje zgrzybiałe buty i wąchajcie wszyscy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czemu nie ma zakazu ?

Wydaje mi się że każdy kulturalny czlowiek o takich rzeczach powinien wiedzieć beż przypominania. To jest oczywiste. Czy w restauracji też kładziemy nogi na siedzenia ? I czy tam tez jest zakaz ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

w pociągach do Słupska i Elbląga, walonki są regularnie suszone na grzejnikach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za młodu oparłam nogi (buty) o metalowy pręt pod siedzeniem w pobliżu grzejnika. Zapach stopionej gumy był niezapomniany ;)
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo grzejniki w pociągach Nie służą do suszenia śmierdzących brudnych butów ! A do ogrzania przedziału , i tyle w temacie .
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry