Widok
Poczta Polska - Rekrutacja
Witam,
mam taki problem, ciągle wysyłam CV na Pocztę, ale pomimo posiadania odpowiednich kwalifikacji, a nawet tych mile widzianych, nie dostaję odpowiedzi na aplikacje. Jakiś czas temu zdarzyło mi się, że zadzwonili do mnie i umówiliśmy się na rozmowę. Z przyczyn losowych nie mogłem się stawić na spotkaniu, nie mogłem też go odwołać. Moje pytanie brzmi, czy ci z Poczty nie wpisali mnie na jakąś ''czarną listę'' osób do których się nie odzywają? Czy stosują takie metody? Bardzo proszę o pomoc.
mam taki problem, ciągle wysyłam CV na Pocztę, ale pomimo posiadania odpowiednich kwalifikacji, a nawet tych mile widzianych, nie dostaję odpowiedzi na aplikacje. Jakiś czas temu zdarzyło mi się, że zadzwonili do mnie i umówiliśmy się na rozmowę. Z przyczyn losowych nie mogłem się stawić na spotkaniu, nie mogłem też go odwołać. Moje pytanie brzmi, czy ci z Poczty nie wpisali mnie na jakąś ''czarną listę'' osób do których się nie odzywają? Czy stosują takie metody? Bardzo proszę o pomoc.
~chrast: Niedawno mój kolega tam aplikował (chyba na listonosza, na pewno była to praca w terenie) i się tam dostał. Powiedział mi, że gdy ktoś nie przyjdzie na wyznaczony termin rozmowy kwalifikacyjnej i jej na czas nie odwoła (lub najpóźniej nazajutrz nie da satysfakcjonującego wyjaśnienia odnośnie swojej nieobecności) tracą zainteresowanie takim kandydatem i traktują go jako osoba niepoważna, która nie wie czy chce u nich pracować. Kolejne aplikacje ww. osoby (CV i ewentualne LM) nie są czytane i trafiają 'z automatu' do spamu lub do ich wewnętrznej czarnej listy. Próbuj więc u innych operatorów pocztowych, zwłaszcza, że praca w PP do idealnych nie należy (mobbing, na początek najniższa krajowa i w niektórych oddziałach tolerowana wazelina wobec kierownictwa; liczne nadgodziny - praca najlepiej aż nie padniesz na twarz). Konkurencja wymaga jednak doświadczenia w 'kurierce' (odpuść sobie na pewno In Post w Gdańsku) Gdybyś chciał wiedzieć więcej o Poczcie Polskiej mogę Ci podać tel. do kolegi (uwaga - rzadko odbiera, bo ciągle pracuje).