Widok

Podoba Wam się imię Kordian? :)

Myślę, żeby tak nazwać synka. co o tym myślicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja nie podałam autentyka , chociaż o takim nazwisku znam kogoś :D
Mam drugiego psa , przypałętała się wczoraj znajdka , jak ją nazwać ? ;))))))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
R.N
Nie bój się , jak przyjedziesz do Trójmiasta to pewnie i tak się nie spotkamy :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak do mnie trafiają znajdy, to imiona same się na myśl nasuwają :)
100% się zgadzam.

Imię powinno zawsze iść w parze z Nazwiskiem! Inaczej może wyjść beznadziejnie.

Jednak nie zgadzam się, że dzisiejsze dzieci śmieją się dalej z nietypowych imion. Chyba już tak nie ma a pojedyncze przypadki zawsze się będą zdarzać.

Np. Bardzo popularne Imię w Polsce (w ostatniej dekadzie): Jakub, zdrobniale Kuba, a dzieci zwłaszcza te mniejsze mogą wołać Kupa;-)

Tak na marginesie: Jakub i Kuba to dwa różne Imienia ale mające tą samą zdrobniałą formę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka też ją już nazwała , a ja myślę co z nią zrobić ... ale jest słodka , żal będzie się rozstać :(((
Zgadza się. Nie spotkamy się nigdy;-)

Każdy interakcja ma swój początek i koniec;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Inne IMIONA o takim samym zdrobnieniu to m.in. Magdalena i Magda albo Olga i Aleksandra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
R.N.
Bo imiona , które kiedyś były w naszym kraju dziwnym zjawiskiem , dziś są na porządku dziennym , w związku z czym nie dziwią , zresztą teraz dzieci wyśmiewają często stan posiadania innych , niestety... Dobra , już nie marudzę pesymistycznie ;))
Ruda, a nie możesz zatrzymać znajdy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Córka czy znajda? ;>
Bardzo bym chciała , tym bardziej , że nie odstępuje mnie na krok :( Zgłosiłam ją w schronisku , że jest u mnie , ale nikt jej nie szuka :( Rozwieszę jeszcze ogłoszenia , jeśli nie znajdzie się właściciel , to zostanie ze mną aż do mojego wyjazdu , a później znajdę jej dobre ręce , już kilka moich koleżanek ją chce , a ja chciałabym mieć psicę jakoś na oku.. Czuję się za nią odpowiedzialna , w myśl słów " stajesz się odpowiedzialny za to , co oswoiłeś "...
Raz jeden w życiu nadawałem psu imię.
Miała to być decyzja kolektywna. Ja jedynie nałożyłem ograniczenie, żeby były dwie sylaby i nie było litery "R" w imieniu (z przyczyn oczywistych;)
Trwało to min. 2 dni i zero konsensusu.
W końcu arbitralnie nazwałem psa Helmut, bo miał być docelowo owczarkiem niemieckim. CO prawda nieco mu nie wyszło, ale imię pozostało :)
Czasami miałem wrażenie, że rozumie po niemiecku więcej ode mnie :D
Ruda, zajrzyj na maila :)
Zerkam ;))
@Mikronezjo;

Mi też Coś wyślesz na e-mail? ;-)
R.N., przecież się mnie boisz ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie, no otworzyć maila mogę;-) Mam nadzieję, że nie będzie to wirus groźniejszy od HIV;-)
Mikro , poszło :)
R.N.
Podaj e-mail , zobaczymy , może podeślemy Tobie coś :D Tylko pamiętaj , że inteligentne kobiety potrafią być uszczypliwe :)))))))))))))))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ruda, uszczypliwe? Tylko? ;)
Ja tylko uszczypliwa.. wredna - może czasem , mściwa wcale .. tylko przykre słowa na długo zapamiętuję :)))) To z cech , które raczej są wadami :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry