Widok
Tak, to mądre słowa ale nie będą zrozumiane przez życiowych malkontentów i roszczeniowców. To, że im się w życiu nie udało, czy nie udaje, zawsze jest czyjąś winą, w sobie nigdy nie znajdują powodów własnych niepowodzeń. A tych, którym się w życiu w jakimś sensie powiodło lub są szczęśliwi, z urzędu nienawidzą.
Pałają niebywałą nienawiścią do każdego kto:
- ma więcej pieniędzy od nich (na pewno nakradł)
- ma lepszy samochód (na pewno z kradzionych pieniędzy)
- prowadzi firmę (j...ny prywaciarz co pensji nie płaci)
- dobrze ubrany (gej!)
- jest ogolony i używa wyszukanej wody toaletowej (gej!)
- ma młodszą partnerkę (to k....a, na kasę leci!)
- jest wykształcony i dobrze zarabia (pewnie tatuś komuch mu załatwił!)
- prezentuję wyższy poziom intelektualny od nich lub jest zaangażowany politycznie (złodziej, cwaniaczek, kombinator, burak, etc.)
...i tak dalej i tak dalej
- ma więcej pieniędzy od nich (na pewno nakradł)
- ma lepszy samochód (na pewno z kradzionych pieniędzy)
- prowadzi firmę (j...ny prywaciarz co pensji nie płaci)
- dobrze ubrany (gej!)
- jest ogolony i używa wyszukanej wody toaletowej (gej!)
- ma młodszą partnerkę (to k....a, na kasę leci!)
- jest wykształcony i dobrze zarabia (pewnie tatuś komuch mu załatwił!)
- prezentuję wyższy poziom intelektualny od nich lub jest zaangażowany politycznie (złodziej, cwaniaczek, kombinator, burak, etc.)
...i tak dalej i tak dalej
Gdy ja studiowałem i jednocześnie pracowałem, gros moich kolegów dobrze się bawiła. Dzisiaj patrzą na mnie już nie z niechęcią, a wręcz z nienawiścią. Tego zwyczajnie nie rozumiem.
Ja się naprawdę cieszę, jeśli komuś się wiedzie i ma więcej ode mnie. Daj mu Panie Boże jak najwięcej i jeszcze więcej radości z tego:)
Ja się naprawdę cieszę, jeśli komuś się wiedzie i ma więcej ode mnie. Daj mu Panie Boże jak najwięcej i jeszcze więcej radości z tego:)
Gdy wieczorne zgasną zorze,
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
Dopi....cie Halewiczowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
tylko mu dosrajcie, proszę!
Kto ja jestem?
Polak mały! Mały, zawistny i podły!
Jaki znak mój? Krwawe gały!
Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna!
Zniszczcie tego sku....syna!
Mego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada!
Żeby mu okradli garaż,
żeby go zdradzała stara,
żeby mu spalili sklep,
żeby dostał cegłą w łeb,
żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle, żeby miał marnie!
Żeby miał AIDS-a i raka,
oto modlitwa Polaka!
Z dedykacją dla Sadyla, wdr, mikonezji i paru innych anonimowych trolli forumowych^^
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
Dopi....cie Halewiczowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
tylko mu dosrajcie, proszę!
Kto ja jestem?
Polak mały! Mały, zawistny i podły!
Jaki znak mój? Krwawe gały!
Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna!
Zniszczcie tego sku....syna!
Mego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada!
Żeby mu okradli garaż,
żeby go zdradzała stara,
żeby mu spalili sklep,
żeby dostał cegłą w łeb,
żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle, żeby miał marnie!
Żeby miał AIDS-a i raka,
oto modlitwa Polaka!
Z dedykacją dla Sadyla, wdr, mikonezji i paru innych anonimowych trolli forumowych^^
"Z dedykacją dla Sadyla, wdr, mikonezji i paru innych anonimowych trolli forumowych^^"
Najprawdopodobniej osobom, które wymieniłeś jesteś zupełnie obojętny. Nie mają żadnego powodu żeby Ci tak źle życzyć. Znowu się przeceniasz.
Najprawdopodobniej osobom, które wymieniłeś jesteś zupełnie obojętny. Nie mają żadnego powodu żeby Ci tak źle życzyć. Znowu się przeceniasz.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
@Graszka - Mikronezja rozwodziła się, opisywała swoje doznania związane z byłym mężem, przeczytała ode mnie parę słów o swoim stosunku do byłego męża, widocznie już wcześniej gdzieś to słyszała, bo mocno się obruszyła i teraz nie może mi tego darować^^ Ot, sfrustrowana nieudanym małżeństwem dziewczyna i tyle. Byle dalej od takich.
@Mikronezja - nie chce mi się szukać tego wątku i bawić się w Sadylowe wklejanie cytatów sprzed paru lat. Jeśli samodzielnie wrócisz do własnych wypowiedzi w tamtym wątku, to jasno z nich odczytasz skrajną nienawiść jaką prezentowałaś do byłego męża.
Halewicz nie jest wszechwiedzący ale: ma dobrą pamięć, potrafi wnioskować, z logiki miał 5-tkę i ma duże doświadczenie życiowe i zawodowe w zakresie, który poniekąd daje legitymację do stwierdzenia, że takich jak Ty, widział i słyszał dziesiątki (patrz wątek).
Możesz oczywiście temu zaprzeczyć i napisać, że z byłym mężem łączą Was stosunki przyjacielskie, kumplujecie się, chodzicie wspólnie ze swoimi partnerami na imprezy, a nawet zdarzyło się Wam parę razy po rozwodzie pójść do łóżka:)
Kontynuuj... ^^
Halewicz nie jest wszechwiedzący ale: ma dobrą pamięć, potrafi wnioskować, z logiki miał 5-tkę i ma duże doświadczenie życiowe i zawodowe w zakresie, który poniekąd daje legitymację do stwierdzenia, że takich jak Ty, widział i słyszał dziesiątki (patrz wątek).
Możesz oczywiście temu zaprzeczyć i napisać, że z byłym mężem łączą Was stosunki przyjacielskie, kumplujecie się, chodzicie wspólnie ze swoimi partnerami na imprezy, a nawet zdarzyło się Wam parę razy po rozwodzie pójść do łóżka:)
Kontynuuj... ^^
@Hal - po co po, raz kolejny wywlekasz prywatne sprawy Mikro? To co chciała na ten temat sama napisała i wystarczy. Nie znasz jej osobiście i nic o niej nie wiesz i bardzo błędne wnioski wyciągasz. Jest naprawdę wspaniałą kobietą i jestem pełna podziwu dla niej i tego, jak traktuje swojego byłego męża po wszystkim co jej zrobił. Zajmij się swoimi życiem, chyba nie jest tak nudne, abyś musiał się interesować Mikronezją?
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
@Majka - prosiłem ją, aby mnie nie zaczepiała, nie prowokowała, nie iskała...prośby nie trafiają. Ostrzegłem ją, że jeśli nie zaprzestanie głupich zaczepek, może się spodziewać, że zastosuję zasadę wzajemności. Także jeśli nie będzie mnie nieładnie zaczepiać, ja tym bardziej. Jej życie jest ostatnią sprawą, jaka mnie może zajmować i/lub interesować - niemniej jednak zaczepiany, nie pozostanę dłużny. Nie sądzisz, że to uczciwa postawa?
p.s. wszystko co zostało publicznie napisane traci przymiot prywatności. Jeśliby Mikronezja napisała do mnie PW, a ja bym to ujawnił, to miałabyś absolutnie rację, że zachowałem się w sposób nieodpowiedni. W tym jednak przypadku nie masz racji.
p.s. wszystko co zostało publicznie napisane traci przymiot prywatności. Jeśliby Mikronezja napisała do mnie PW, a ja bym to ujawnił, to miałabyś absolutnie rację, że zachowałem się w sposób nieodpowiedni. W tym jednak przypadku nie masz racji.
Hal żartujesz z "detronizowania grupy samców alfa" czy z "montowanej przeciwko tobie ofensywy"?
I oczywiście masz prawo do posiadania i wyrażenia własnej opinii. Masz też prawo sądzić że wydumani czy też prawdziwi wrogowie bezustannie o Tobie myśląc życzą Ci jak najgorzej ale chyba nieco trąci to jednak megalomanią.
I oczywiście masz prawo do posiadania i wyrażenia własnej opinii. Masz też prawo sądzić że wydumani czy też prawdziwi wrogowie bezustannie o Tobie myśląc życzą Ci jak najgorzej ale chyba nieco trąci to jednak megalomanią.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
"@Mikronezja
Do jednych facetów to Ty taka mila jestes ze az mdli
a do niektórych jestes zolza poprostu.Czemu jestes taka?
ktos cie skrzywdzil np. facet jakis poj...aniec?
@Sadyl i Crosss
Ja myslalem ze wy madrzejsi jestescie.Kukurykuuuu!"
19:20
Ciekawe, że wczoraj to był tekst jakiegoś Maćka, a dziś w nicku jest Graszka. Wstydź się, blondyna!
Do jednych facetów to Ty taka mila jestes ze az mdli
a do niektórych jestes zolza poprostu.Czemu jestes taka?
ktos cie skrzywdzil np. facet jakis poj...aniec?
@Sadyl i Crosss
Ja myslalem ze wy madrzejsi jestescie.Kukurykuuuu!"
19:20
Ciekawe, że wczoraj to był tekst jakiegoś Maćka, a dziś w nicku jest Graszka. Wstydź się, blondyna!
Szkoda, że niektórzy nie potrafią jawnie wyrazić swojego zdania. A prawdziwy jad z nich wychodzi, kiedy myślą, że są nierozpoznawalni. I tu bardziej by mi pasował wierszyk z "Dnia Świra".
Nie mówiąc, jakie to tchórzostwo, aby nie potrafić jawnie wyrazić swoją dezaprobatę dla kogoś i napisać, ze się z kimś nie zgadza....
Nie mówiąc, jakie to tchórzostwo, aby nie potrafić jawnie wyrazić swoją dezaprobatę dla kogoś i napisać, ze się z kimś nie zgadza....
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
"Nie mówiąc, jakie to tchórzostwo, aby nie potrafić jawnie wyrazić swoją dezaprobatę dla kogoś i napisać, ze się z kimś nie zgadza...."
Może niektórzy nie mają ochoty otrzymywać potem pustych wywodów co poniektórych uważających się za pępek świata ;)
Ale prawda - zgadzam się jak zawsze, że aby być sobą trzeba mieć niezwykłą odwagę. Lub być po prostu głupim :)
Może niektórzy nie mają ochoty otrzymywać potem pustych wywodów co poniektórych uważających się za pępek świata ;)
Ale prawda - zgadzam się jak zawsze, że aby być sobą trzeba mieć niezwykłą odwagę. Lub być po prostu głupim :)
A już po pierwszych kilku wpisach Halewicza w tym wątku myślałem no wreszcie chłopak odważył się na autoironię, a tu d.pa ta modlitwa (ctrl+C ctrl+V - szczyt twoich możliwości :P ) to do mnie - ateisty :P Dziękuję ;]
Hal już tak się stoczyłeś że licytujesz się teraz na szczęście ? Chcesz pokazać jaki to ty jesteś szczęśliwy, a inni nie są i tobie zazdroszczą :DDD , normalnie kusi mnie zniżyć się do tego poziomu i policytować się z tobą , ale odpuszczę nie będę ciebie dołował. Jeśli to jedyny sposób na walkę z własną depresją niech tak będzie , odpuszczam ulecz swą depresję ;]
i nie prowokuj bo popadniesz w większą jak tobie oczy otworzę...
Hal już tak się stoczyłeś że licytujesz się teraz na szczęście ? Chcesz pokazać jaki to ty jesteś szczęśliwy, a inni nie są i tobie zazdroszczą :DDD , normalnie kusi mnie zniżyć się do tego poziomu i policytować się z tobą , ale odpuszczę nie będę ciebie dołował. Jeśli to jedyny sposób na walkę z własną depresją niech tak będzie , odpuszczam ulecz swą depresję ;]
i nie prowokuj bo popadniesz w większą jak tobie oczy otworzę...
@wdr - Nie chce mi się nawet wchodzić z Tobą w polemikę, bo to dla mnie marnotrawienie klawiatury. Jednak nie zasługujesz na mój komentarz. Żyj dalej w swojej małej, pokrętnej ludzkiej zawiści i nienawiści, udawanej uprzejmości i fałszywej sympatii do ludzi. W mojej ocenie jesteś tak banalny, jak płytki; mdła owsianka^^
proszę Państwa a jednak...
Bestia powraca... i jest w każdym narożniku ringu...
Niech Was nie zmyli ta "wyszukana woda" o "gejowskiej" nucie...
Drżyjcie geobionty przed bezlitosnym Graczem-Wygrywaczem
https://www.youtube.com/watch?v=-JaeBxYCI9k
ps
tabliczki na czoło z napisem "play me" za jedyne 9,99pln/sztuka
Bestia powraca... i jest w każdym narożniku ringu...
Niech Was nie zmyli ta "wyszukana woda" o "gejowskiej" nucie...
Drżyjcie geobionty przed bezlitosnym Graczem-Wygrywaczem
https://www.youtube.com/watch?v=-JaeBxYCI9k
ps
tabliczki na czoło z napisem "play me" za jedyne 9,99pln/sztuka
Rondel nie wie co to "nienawiść"
Uwielbiam Cię czytać... buraku cukrowy... ha ha
Od wczoraj geba mi się śmieje na myśl o nowym pojęciu "wyszukanej wody" i w ogóle... ha ha
Jestem "zwyczajną" Panią Kurą Domową i "zwyczajną" Kobietą
ps
w której Biedronce widziałeś te kapcie za 19,99 zeta?
nie chciałabym przegapić okazji
Uwielbiam Cię czytać... buraku cukrowy... ha ha
Od wczoraj geba mi się śmieje na myśl o nowym pojęciu "wyszukanej wody" i w ogóle... ha ha
Jestem "zwyczajną" Panią Kurą Domową i "zwyczajną" Kobietą
ps
w której Biedronce widziałeś te kapcie za 19,99 zeta?
nie chciałabym przegapić okazji