Widok

Podwórko Heweliusza / Rajska

Za hotelem Scandic.
Rzuciłem tylko okiem przez okno - o właśnie ktoś sobie sika w krzakach. I uświadomiłem sobie, że to jest codzienność tutaj. Nie żartuję i nie przesadzam - nie wiem kiedy ostatnio mógłby być dzień, gdy nikt nie wlazł na to podwórko by się wysikać, wypić alkohol, a czasem i wypróżnić. Dzień w dzień, czasem kilka razy dziennie - np. weekendy, okres jarmarku. Chcesz zobaczyć ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo widzisz oddawanie moczu czy też kału jest naturalne

Szkoda że władze tego turystycznego miasta tego nie widzą... Warto popatrzeć jak inne europejskie miasta poradziły sobie z tym problemem.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gdańsk jest jak kibel

I dlugo sie to nie zmieni
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 17

Przeważnie kobiety na tych podwórkach u ciebie

a ty podglądasz jak to robią,wstydź się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Doskonale Ciebie rozumiem, jako mieszkaniec podwórka obok ( za kebabem).Nikt nie dba o te podworka bo i po co, kiedy wiekszosc mieszkan jest wynajmowana na doby. Podworka pozarastane, poniszczone zasmiecone. Nikt o to nie dba bo i po co, skoro trwaja tam regularne imprezy albo zniszcza to bezdomni/zule. Jedyna opcja to sie odgrodzić...ale raz ze konserwator a dwa ludzie musieliby sie na to złożyć... Właściciele mieszkan wynajmowanych na doby maja to gdzies, wiec .. nie pozostaje nic innego jak albo sie pogodzic albo wyprowadzic...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dzięki za nową miejscówkę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

A nie warto byłoby pomyśleć o jakimś zamknięciu

tego podwórka, ogrodzeniu?, bramie? Nie wiem jakie są tam możliwości , ale wspólnota mieszkaniowa mogłaby coś zaradzić ! Kilka ładnych lat temu w centrum Gdyni zmuszeni byliśmy pokryć koszty zamknięcia bramy do kamienicy, bo to był szalet meneli i innych pań , współczuje !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sęk w tym ze praktycznie każda klatka schodowa to oddzielna wspólnota. Tam gdzie mieszkania sa kupowane jako inwestycje, to najczęściej właściciele maja to głęboko... No i zostaje jeszcze kwestia konserwatora zabytkow;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo Miasto Gdańsk nie dba o mieszkańców i takie sprawy..

a przykładów można mnożyć ...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kibel za 4 zł na pewno rozwiąże problem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zainstalować kamery

Ostrzec o nich i publikować zdjęcia abnegatow.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

na Łagiewnikach to samo - leją w bramie albo pod drzewami na trawnikach - od kiedy zrobili sobie trasy marszowe ze stoczni na główne miasto.

Zaraz ci tu napiszą że trzeba grodzić podwórka. Nie wszystko da się zagrodzić a pod ścianami też potrafią - i hafta rzucić i kupę zostawić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety ale stale leją po żywopłotach, wchodzą za ten kiosk monopolowy i leją. Całe stada pijanej młodzieży ze stoczniowych

rączki swędzą żeby im śrutem w tyłki przywalić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam to

Sama przeganiam mężczyzn załatwiających swoje potrzeby fizjologiczne w wiecie śmietnikowej... Do czasu aż oberwę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napisz gdzie?

A podejdę tam oddać co nie mam gdzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wczoraj w tunelu SKM Gdańsk Główny minęłam ludzkie odchody, normalnie na samym środku przejścia. Chamstwo się szerzy moi drodzy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

tutejszy mieszczuch....!!!

człowieku ,chyba musimy sie przyzwyczaić do takich porządków w gdańsku,strażacy mjejscy wiedzą gdzie działac ,choćby przy plażach wczasowiczom zakładać klamry na koło...pani prezydent naszego miasta ztakiej straży mjejskiej bardzo chyba zadowolona .z porzadków w mjeście Gdansk powno tyż ....!!! kiedyś to było nie do pomyślenia....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rzuciłeś okiem??

A znalazłeś czy zostałeś bez oka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

cywilizacja tylko podcast jarmarku Dominika są wc główne miasto

Gdzie mają sikać? Każdy wolałby w toalecie, ale ich nie ma i co tu zrobić jak prze jak nie wiem co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy wyjściu z tunelu, na przeciw sklepu 24h masz toaletę, w Madisonie jest bezpłatna.

Akurat jestem z Gdańska to żaden powód do dumy dzisiaj niestety,wręcz przeciwnie,szkoda tych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można coś z tym zrobić

Proponuje wystosować wspólnie z mieszkańcami pismo w odpowiednie miejsca o zamknięcie podwórek bramami. To chyba jedyne wyjście , we Wrocławiu skąd pochodzę tak zrobiono na jednej z dzielnic przy centrum i od razu jest lepiej, nie ma już obskurnych podwórek i zbierającej się pijackiej patologii.

Mieszkanka

Mieszkam tu,w tym właśnie miejscu,wygląd wysypiska,sypialnia dla żuli od kilku lat,szalet miejski pod chmurką.Zagrodzić nie można bo 11klatek i tylko 3 maja tego samego zarządcę, reszta -innych.Miasto-tylko dzierżawa terenu wchodzi w rachubę bez skutecznego zamknięcia z każdej strony,innymi słowy niech mieszkańcy płaca,ze im ktoś s..a na podwórku i sami to sprzątają! Wstyd mi za moje miasto,a jestem tu 3 pokoleniem!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

podwórko na przeciwko Mercurego / Heweliusza
ten sam problem
podrzucianie śmieci, szczanie, chlanie, itd

SM nie reaguje a policja już wogólne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka sr*%czy postawili za miliony na plaży. W tym sezonie 4zł za wejście. W Centrum Gdańska brak bezpłatnych toalet to i ludzie robią jak zwierzęta. Mieszkam w Gdańsku od urodzenia, ten stan (kibel w krzakach) nie uległ poprawie odkąd pamiętam.
do góry