Widok

Podwórko Heweliusza / Rajska

Za hotelem Scandic.
Rzuciłem tylko okiem przez okno - o właśnie ktoś sobie sika w krzakach. I uświadomiłem sobie, że to jest codzienność tutaj. Nie żartuję i nie przesadzam - nie wiem kiedy ostatnio mógłby być dzień, gdy nikt nie wlazł na to podwórko by się wysikać, wypić alkohol, a czasem i wypróżnić. Dzień w dzień, czasem kilka razy dziennie - np. weekendy, okres jarmarku. Chcesz zobaczyć ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka sr*%czy postawili za miliony na plaży. W tym sezonie 4zł za wejście. W Centrum Gdańska brak bezpłatnych toalet to i ludzie robią jak zwierzęta. Mieszkam w Gdańsku od urodzenia, ten stan (kibel w krzakach) nie uległ poprawie odkąd pamiętam.

podwórko na przeciwko Mercurego / Heweliusza
ten sam problem
podrzucianie śmieci, szczanie, chlanie, itd

SM nie reaguje a policja już wogólne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy wyjściu z tunelu, na przeciw sklepu 24h masz toaletę, w Madisonie jest bezpłatna.

Mieszkanka

Mieszkam tu,w tym właśnie miejscu,wygląd wysypiska,sypialnia dla żuli od kilku lat,szalet miejski pod chmurką.Zagrodzić nie można bo 11klatek i tylko 3 maja tego samego zarządcę, reszta -innych.Miasto-tylko dzierżawa terenu wchodzi w rachubę bez skutecznego zamknięcia z każdej strony,innymi słowy niech mieszkańcy płaca,ze im ktoś s..a na podwórku i sami to sprzątają! Wstyd mi za moje miasto,a jestem tu 3 pokoleniem!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można coś z tym zrobić

Proponuje wystosować wspólnie z mieszkańcami pismo w odpowiednie miejsca o zamknięcie podwórek bramami. To chyba jedyne wyjście , we Wrocławiu skąd pochodzę tak zrobiono na jednej z dzielnic przy centrum i od razu jest lepiej, nie ma już obskurnych podwórek i zbierającej się pijackiej patologii.

Akurat jestem z Gdańska to żaden powód do dumy dzisiaj niestety,wręcz przeciwnie,szkoda tych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie mają sikać? Każdy wolałby w toalecie, ale ich nie ma i co tu zrobić jak prze jak nie wiem co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

cywilizacja tylko podcast jarmarku Dominika są wc główne miasto

Rzuciłeś okiem??

A znalazłeś czy zostałeś bez oka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

tutejszy mieszczuch....!!!

człowieku ,chyba musimy sie przyzwyczaić do takich porządków w gdańsku,strażacy mjejscy wiedzą gdzie działac ,choćby przy plażach wczasowiczom zakładać klamry na koło...pani prezydent naszego miasta ztakiej straży mjejskiej bardzo chyba zadowolona .z porzadków w mjeście Gdansk powno tyż ....!!! kiedyś to było nie do pomyślenia....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety ale stale leją po żywopłotach, wchodzą za ten kiosk monopolowy i leją. Całe stada pijanej młodzieży ze stoczniowych

rączki swędzą żeby im śrutem w tyłki przywalić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz gdzie?

A podejdę tam oddać co nie mam gdzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wczoraj w tunelu SKM Gdańsk Główny minęłam ludzkie odchody, normalnie na samym środku przejścia. Chamstwo się szerzy moi drodzy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znam to

Sama przeganiam mężczyzn załatwiających swoje potrzeby fizjologiczne w wiecie śmietnikowej... Do czasu aż oberwę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sęk w tym ze praktycznie każda klatka schodowa to oddzielna wspólnota. Tam gdzie mieszkania sa kupowane jako inwestycje, to najczęściej właściciele maja to głęboko... No i zostaje jeszcze kwestia konserwatora zabytkow;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

na Łagiewnikach to samo - leją w bramie albo pod drzewami na trawnikach - od kiedy zrobili sobie trasy marszowe ze stoczni na główne miasto.

Zaraz ci tu napiszą że trzeba grodzić podwórka. Nie wszystko da się zagrodzić a pod ścianami też potrafią - i hafta rzucić i kupę zostawić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zainstalować kamery

Ostrzec o nich i publikować zdjęcia abnegatow.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry