Widok

Podwyżki których miało nie być.

Tak wam pisomatołki obiecywali jeden z drugim przed wyborami w pakiecie "zrobimy wam dobrze". Przypomnijcie sobie to gdy przyjdzie wam płacić za prąd od przyszłego roku wyższe rachunki. Wprawdzie podwyżka dla gospodarstw domowych nie będzie drastyczna ( !?) ale ceny energii dla przedsiębiorstw wzrosną kilkadziesiąt procent. I chyba nie jesteście tak naiwni, by wątpić że przełoży się to przecież pośrednio dla każdego z nas. Obecnie przedsiębiorstwa kontraktują na aukcjach ceny energii na przyszły rok, po jakiej będą ją kupowali. Ceny na tych aukcjach o ponad 70 % przekraczają poziom cen jaki płacili w tym roku. Jest taki portal w necie " wysokie napięcie" . Raczej dla ludzi z branży, ale znając profil zainteresowania i kompetencji w tym temacie takich gwiazd forum jak wdr czy łowca, z pewnością obserwują co się dzieje w energetyce i dobrze się tam poczują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naprawdę, ciekawsze teksty od twoich publikuje Sadyl. Pełno w nich realizmu i prozy życia z dnia na dzień. Ciekawsze są historie typu"jak mi się widia wpakowala w pion" niż twe ciągłe żale na postkomune.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka jest dyskusja z tłukami postkomunistycznymi.
Oni udają, że nie wiedzą, że stan państwowej hurtowni jest corocznie odnawiany przez podatki. Oni lubią mącić wodę, żeby było łatwiej łowić w mętnej wodzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wojciech Jasiński – prezes PKN Orlen i członek rady nadzorczej pko bp. wynagrodzenie: 3 mln 378 tys. złotych.
Działał w PC u Kaczyńskiego, był pracownikiem w NIK w czasach prezesury Lecha Kaczyńskiego; współtworzył PiS; posłem PiS i ministrem skarbu.

Mirosław Kochalski – wiceprezes PKN Orlen. Wynagrodzenie: 2 mln 671 tys. złotych.
Pracował w magistracie, gdy prezydentem Warszawy był Kaczyński, później był komisarzem Warszawy.

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/dzialacze-pis-w-spolkach-skarbu-panstwa-lista-kto-ile-zarabia-aa-iJNu-nkET-AVUv.html

77 ze 160 radnych wojewódzkich PiS znalazło pracę w spółkach skarbu państwa, urzędach i instytucjach państwowych. W 2017 r. zarobili o niemal 150 proc. więcej niż przed wyborami.

http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/571063,zarobki-prezesow-panstwowych-firm-za-pis-kominowka-i-wynagrodzenia.html
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-05-22/40-samorzadowcow-z-pis-zarobilo-w-dwa-lata-177-mln-zl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Do doskonałości doprowadzili żywienie się czekoladkami z grabionych majątków.

Jaki majątek zgromadził Kaczyński a jaki choćby budyń? O bufetowej nie wspomnę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

>PIS rozdaje z tej wspólnej, ogólnopaństwowej hurtowni, którą okradał uklad postkomunistyczny.

Skoro hurtownia była okradana, to nie ma przecież z czego rozdawać.
Ratlerek zapędził się w kozi róg.

Grabież wspólnej, ogólnopaństwowej hurtowni to istota komunizmu.
Bolszewicy i w 1918 i przed 1989 i obecnie wyspecjalizowali się we włażeniu z buciorami w to, co do nich nie należy.
Do doskonałości doprowadzili żywienie się czekoladkami z grabionych majątków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

PIS rozdaje z tej wspólnej, ogólnopaństwowej hurtowni, którą okradał uklad postkomunistyczny. Dzięki nowemu zarządowi hurtowni złodziej dostają po łapach i wystarcza batoników dla wszystkich. Nic dziwnego, że złodzieje psioczą.

>PIS rozdaje batoniki.

PiS nie ma hurtowni słodyczy, z której mógłby coś porozdawać.
Ale bardzo chciał.
Dlatego wszedł do cudzej hurtowni i rodzaje batoniki, które tam były.
Kartony z czekoladą i bombonierki zjedli ci, którzy zajęli się rozdawaniem.

Porównanie dobre ale nieadekwatne do rzeczywistości.

To tak jak z Radiem Erewań, tyle że odwrotnie - tam na początku "rozdawali", a na końcy kradli.

... tu na końcu okazuje się, że nie kradną batonika, lecz batoniki rozdają. PIS rozdaje batoniki.

Twoja aktywność na tym forum zwykle jednak ogranicza się do oceniania forumowiczów, a nie przedstawiania swoich poglądów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzisz, rzecz w tym że ty uprawiasz tu propagandę polityczną w której na rzeczową dyskusję nie ma miejsca. Twoja linia programowa musi być przeforsowana za wszelką cenę a w przypadku braku argumentów robisz uniki i uciekasz się do wycieczek osobistych. W związku z tym nikt lub prawie nikt poza waszą radosną trzódką nie traktuje cię poważnie jako partnera w dyskusji. Potwierdza to ilość wątków w których piszesz sam ze sobą lub ze swoim przydu*asem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Jedyne właściwe poglądy polityczne" to nie jest wyrażenie z mojego słownika. Ja wiem jakie są moje poglądy zarówno na politykę, jak i na gospodarkę zasobami państwa. Chętnie posłuchałbym kogoś, kto ma swoje argumenty i umie je przedstawiać.

Twoja aktywność na tym forum zwykle jednak ogranicza się do oceniania forumowiczów, a nie przedstawiania swoich poglądów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moi?
Przecież to ty wiesz najlepiej (poza łowcą oczywiście) jakie są jedyne właściwe poglądy polityczne, jak powinno się prowadzić gospodarkę zasobami państwa i jak pisać poprawną polszczyzną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No popatrz, nie masz monopolu na wiedzę a robisz wrażenie jakbyś mial
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też nie mam monopolu na wiedzę. I teraz to już nie wiem czy chciałeś schlebić sobie, schlebić kogoś czy schlebić kogoś sobie.

Wyborców można sobie zjednać, można ich także pozyskać schlebiając sobie. Przy czym : schlebiając sobie, ja odbieram jako przypisywanie sobie cech i wartości nie zawsze zgodnych ze stanem faktycznym. Tak ja to widzę, ale w przeciwieństwie waszej triady, nie mam monopolu na wiedzę.

Chyba powinno być zjednać sobie wyborców a nie schlebić.
Woder kradzież kasy z OFE to dobry argument. A porównanie kradzieży batonika z zajumaniem hurtowni słodyczy też odpowiada rzeczywistości.

image

... i nie żebym popierał kradzież batoników....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

...to coś jak zbierajcie pieniądze na swoją emeryturę w OFE , a potem to nie są wasze pieniądze ?! ;P

wiesz co ... problem jest taki że za każdemu "batonikowi" zajumanegu przez PIS można przeciwstawić zajumana przez platformę hurtownię słodyczy :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

schlebiać sobie wyborców - czytaj : opowiadać wyborcom dyrdymały jakim to nie jest się prawym i sprawiedliwym, by w ich oczach uchodzić za uczciwego.
do góry