Widok

Podział Banina

Budowa obwodnicy metropolitarnej wymusza konieczność zamknięcia drogi pomiędzy Przodkowem, a Pępowem. Cały ruch samochodowy z tego kierunku zostanie skierowany na ulicę Lotniczą przebiegająca przez Banino.Wzrost natężenia ruchu na ulicy Lotniczej może doprowadzić do podziału i zakorkowania Banina. Już teraz w godzinach szczytu jest problem z włączeniem się do ruchu na tej ulicy nie mówiąc już o jej przekroczeniu przez pieszych. Rozbudowa osiedli, budowa szkoły fatalny wyjazd z terenu Biedronki i wzrost natężenia ruchu doprowadzi w przyszłości do powstawania ,,korków " na tej istotnej dla mieszkańców Banina arterii , która stanie się dojazdówką do metropolitarnej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
To trzeba było wcześniej o tym pomyśleć-sami przepchnęliśmy wariant czerwony. Trzeba było wybrać wariant brązowy idący za Miszewem. Teraz przez Banino będzie szedł jeszcze tranzyt z węzła Miszewo na lotnisko i do Gdańska- Wrzeszcza. Moje gratulacje! To takie polskie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
to za chwile będzie lotnicza dwupasmowa :-)
światła, wiadukty nad domami, samoloty będą latać pod wiaduktami itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kiedyś wg planów tak słyszałem ma poowstać obwodnica Banina łącząca węzeł w Miszewie z nowatorów przed lotniskiem przebiegająca od strony Pępowa, ale kiedy to będzie to już zupełnie inna historia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja słyszałem o tunelu który ma się zacząć w Miszewie i wyjedzie się z niego pod samiutką Galerią Bałtycką!;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
.... ale tak na jednym wdechu??? taki kawałek ???? hmmmm
... no to może zamiast zamykania drogi z Przodkowa, połączyć ją np z księżycową, i tak tu zapierdzielają ludziska jak po A1, a bynajmniej się odciąży lotniczą i będzie łatwiej wyjechać z biedry !!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"bynajmniej" to nie to samo co "przynajmniej"... jak mnie to irytuje!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
no faktycznie, zmienia to zasadniczo brzmienie postu :) Pozdrawiam przynajmniej :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A skąd się szanowna Pani ( mieszkanka) urwała? Mielimy temat od paru lat , nieraz pisałem i inni że wariant pomarańczowy V (nie brązowy) byłby najlepszy. Ale gddkia odrzuciła jako najbardziej kosztowny i najgorszy -cokolwiek to znaczy i nie było możliwość głosowania na ten wariant.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do sedna sprawy, to faktycznie zamknięcie drogi powiatowej 1900G (Pępowo-Przodkowo) jest to pewien problem. Tym bardziej, że stworzony z niezrozumiałych względów przez gddkia. Tłumaczenie że wybudowanie przepustu pod nową drogą jest zbyt kosztowne jest co najmniej nie racjonalne , skoro w zamian buduje się nową drogę ok. 1,5 km (dublując nową trasę i "starą" DK20) jak obiecują z chodnikami i drogą rowerową. Na poczet tej drogi należy wykupić dodatkowe grunty, wykonać zjazdy, wjazdy - to następne koszty - do tego jeszcze koszty społeczne takie jak oddalenie lub likwidacja komunikacji "miejskiej". Dojście do DK20 przez osoby z Pępowa wydłuży się o jakieś 30min. np. w celu dojechania do Gdyni czy Wrzeszcza linią Z lub 126.
ABSURD!!!
ciekawe którędy będzie jeździł autobus 810
Na zebraniu w Miszewie pytano przedstawicieli GDDKIA o tą sprawę odpowiedź była bardzo interesująca- nie w ich gestii leży komunikacja miejska, czy lokalna. Ogólne moje wrażenie jest takie, że w tym wszystkim nie liczą się ludzie, większe znaczenie ma np. chroniona prawem aleja lipowa. Przecież ważny jest zarówno czynnik społeczny jak i ekonomiczny . Dlaczego nie można uchronić zarówno zakładów jak i domów? Dlaczego nikogo nie interesuje ,że projektując drogę dzieli się wieś na dwie części, nie dając na tym etapie również żadnych gwarancji ,że dzieci będą mogły bezpiecznie dotrzeć do szkoły ( o ile w ogóle będą mogły dotrzeć). Nikt nie patrzy na komunikację z Żukowem- dzisiaj widziałam dziewczynę na przystanku czekającą na autobus 126- na wysokości ul. Pszennej. Dzisiaj ma autobus, ale czy za kilka lat nasze dzieci będą miały jak stamtąd dojechać autobusem np do Żukowa ???
najwieksze znaczenie ma tranzyt niemcy - rosja :D
pomyslcie na grzyba nam dwujezdniowa obwodnica zaczynajaca sie w chwaszczynie konczaca w straszynie? po trzy pasy w kazda strone, przeciez nikt lokalnie nie bedzie objezdzal gdanska przez Żukowo bo to paranoja.
Ta droga bedzie walil tranzyt z niemiec do ruskich omijajac trojmiasto i tylko temu ma ona sluzyc, zadnym lokalnym interesom, nie jest to zadna obwodnica.
dlatego wszyscy maja gleboko w doopie to co sadzi lokalna spolecznosci jakie utrudnienia powstana w wyniku oddania do uzytku tej drogi - chocby to ze chwaszczyno zostanie odciete od gdyni a w naszym baninie natezenie ruchu zwiekszy sie kilkukrotnie bo lotnicza stanie sie glownym zjazdem z kaszub do trojmiasta...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Osowa też przez obwodnice odcięta od Gdańska i żyje więc problemu w tym nie widzę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
no oczywiscie ze bedziemy zyc
ale ze sporymi utrudnieniami, bo trzeba byc mozno waskomyslacym, aby nie zauwazyc ze w sytuacji budowy OMT wedlug przedstawionych projektow caly ruch kaszuby - trojmiasto skupi sie na lotniczej, nikt nie bedzie nadkladal 6 kilosow zeby zjechac przez lezno, z chwaszczyna tez ludiz beda jezdzic lotnicza aby dojechac do trojmiasta.
bedziemy sobei zyli jak paczki w masle :d a poranne wlaczenie si edo ruchu bedzie graniczylo z cudem, pomyslcie tez o korkach na turborondzie :D
mocno irytuja takie bezmozgie wypowiedzi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
~:) ja nic nie pisałam o kwestii obciążenia ruchem lotniczej , a wyłącznie o tym że akurat argument o tym że Chwaszczyno zostanie "odcięte" od Gdyni to żaden argument i strasznie mnie irytują takie bezmózgie czepianie się wszystkich i wszystkiego byleby było jak najwięcej choć bezsensownych argumentów za swoim
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat to wpłynie na zwiekszenie ruchu równiez u nas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry