Widok
Podziękowania dla kierowcy z Sopockiej. I apel do innych...
Dziękuję za ostrzeżenie o smerfach na Sopockiej/Malczewskiego w okolicy cmentarza. Uratowałeś mój budżet na ten miesiąc, będę miał za co kupić dzieciom podręczniki do szkoły zamiast zasilać konto krzakowych smerfów.
Jednocześnie apeluję do wszystkich kierowców o mruganie długimi gdy miniecie suszarkowych by uratować nasze nadwątlone kryzysem portfele (i nie chodzi mnie o piratów tylko o przeciętnych kierowców).
Jednocześnie apeluję do wszystkich kierowców o mruganie długimi gdy miniecie suszarkowych by uratować nasze nadwątlone kryzysem portfele (i nie chodzi mnie o piratów tylko o przeciętnych kierowców).
Dobrze wszyscy wiemy, że kontrole radarowe w większości wypadków nie służą poprawie bezpieczeństwa tylko zasileniu budżetu policji.
Kierowcy zawsze na widok kontroli drogowej gwałtownie hamują co stwarza niebezpieczeństwo.
Policja ustawia się z kontrolą drogową nie w miejscach niebezpiecznych, tylko tam gdzie ich nie widać (za krzakiem, śmietnikiem, murem)
Kierowcy zawsze na widok kontroli drogowej gwałtownie hamują co stwarza niebezpieczeństwo.
Policja ustawia się z kontrolą drogową nie w miejscach niebezpiecznych, tylko tam gdzie ich nie widać (za krzakiem, śmietnikiem, murem)
Akurat na Sopockiej/Malczewskiego jest bardzo niebezpiecznie. Niestety policji nigdy nie widziałem w miejscach w których dochodzi do wypadków, tylko na stałych punktach przy cmentarzach, gdzie są odcinki na których można przyspieszyć bezpiecznie do 50-70 km/h zależnie od pory roku i warunków. Tam gdzie kasują nie widziałem wypadku. Na odcinku między Małym Kackiem a zakrętem przed os. Brodwino nigdy suszarkowi się nie pojawili (a przynajmniej nigdy ich tam nie widziałem), a życie straciło tam wiele osób. Tą drogą jeżdżę już ponad 25 lat.
Sopocka między Kackiem a Brodwinem podlega pod gdyńską drogówkę, bo jest na terenie Gdyni. Pewnie policjantom nie chce się przyjeżdżać na obrzeże. Kilka razy ich widziałem przy skręcie na leśne Bernadowo.
W Sopocie bardzo łatwo zapamiętać miejsca, w których można się nadziać na suszarkę:
- Malczewskiego, przy cmentarzu i przy blokach na Brodwinie
- Kolberga, na przeciwko przedszkola i przy kościele
- Polna przed rondem na Bitwy pod Płowcami
- Niepodległości w stronę Gdańska: w zatoczce zaraz za wjazdem do Sopotu od Gdyni; przystanek autobusowy przy zjeździe na Kamienny Potok; za zakrętem za zjazdem na Armii Krajowej; przy starym komisariacie; vis-a-vis Biedronki/Sopocki Skwer
- Niepodległości w stronę w Gdyni: na wysokości fotoradaru(tego strzelającego w stronę Gdańska); przy 2LO; zatoczka przy figurce.
Czyli łącznie praktycznie cała długość Niepodległości i 3 mniejsze ulice. W innych miejscach nie widywałem.
W Sopocie bardzo łatwo zapamiętać miejsca, w których można się nadziać na suszarkę:
- Malczewskiego, przy cmentarzu i przy blokach na Brodwinie
- Kolberga, na przeciwko przedszkola i przy kościele
- Polna przed rondem na Bitwy pod Płowcami
- Niepodległości w stronę Gdańska: w zatoczce zaraz za wjazdem do Sopotu od Gdyni; przystanek autobusowy przy zjeździe na Kamienny Potok; za zakrętem za zjazdem na Armii Krajowej; przy starym komisariacie; vis-a-vis Biedronki/Sopocki Skwer
- Niepodległości w stronę w Gdyni: na wysokości fotoradaru(tego strzelającego w stronę Gdańska); przy 2LO; zatoczka przy figurce.
Czyli łącznie praktycznie cała długość Niepodległości i 3 mniejsze ulice. W innych miejscach nie widywałem.
Jak najbardziej popieram ostrzeganie kierowców poprzez mruganie światłami,że stoi policja,ale tylko takich, którzy w nieznacznym stopniu przekraczają prędkość.
Ci, którzy nie mają wyobraźni na drodze i igrają z ludzkim życiem (nie doceniając jego wartości), może nabiorą jej wraz z kolejnym nabytym mandatem.
Niejednokrotnie mnie ostrzegano, gdzie stoi policja, a więc i ja niejednokrotnie ostrzegałem, ale nie tych, którzy [url=http://szokblog.pl/TopicBlog.jsp?tm=17 pędzili na złamanie karku.
Ci, którzy nie mają wyobraźni na drodze i igrają z ludzkim życiem (nie doceniając jego wartości), może nabiorą jej wraz z kolejnym nabytym mandatem.
Niejednokrotnie mnie ostrzegano, gdzie stoi policja, a więc i ja niejednokrotnie ostrzegałem, ale nie tych, którzy [url=http://szokblog.pl/TopicBlog.jsp?tm=17 pędzili na złamanie karku.