Widok

Podziękowania dla rodziców

Wesele Temat dostępny też na forum:
Hey,przegladalam najnowsze watki i nic nie znalazlam wiec sie pytam ; )
Jak chcecie podziekowanie zorganizowac?
Nie chce miec standardowego podziekowania dla rodzicow ,zeby stali w kółku i dajemy im kwiaty w podziekowaniu za wesele , tym bardziej ,ze sami sobie fundujemy. Chcialabym im podziekowac za wychowanie,pasje,milosc itd.
Videoklip,figurki,ksiazki z podziekwoaniem,kieliszki? Co wy proponujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja robię video podziękowanie dla rodziców. Będzie wyświetlany na weselu ( cały sprzęt ma kamerzysta). Koszt 400zł ;)
My będziemy mieli Preludium - To dzięki Wam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej, ja będę miała "Radość najpiękniejszych lat"
Hej, a czy możecie polecić jakąś inną piosenkę na podziękowania dla rodziców niż "Cudownych rodziców mam" ??
Doskonałym pomysłem na podziękowanie może być srebrne puzderko z krótką dedykacją na odwrocie i grawerem zdjęcia na srebrnej płytce, którą umieszcza się wewnątrz.

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Grawer wykonywany jest techniką wybijania rastrowego, która jest obecnie najlepszym sposobem przenoszenia fotografii na metal.

image

Istnieje również możliwość umieszczenia wewnątrz (zamiast grawerowanej płytki) odbitki zdjęcia wywołanej w jakości fotograficznej.

image

http://www.youtube.com/watch?v=a_rBEX5bLJs 200zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kupa z imieniem, kto by nie chciał?:) Przepraszam za małą złośliwość, ale w stresujący dzień te "kupki" mnie bardzo rozbawiły - dzięki za to :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O KUPKACH?! :D:D:D
Nagraliśmy filmik z podziękowaniami na wesoło(dużo, dużo śmiechu przy tym), puścimy na projektorze wszystkim gościom, następnie podchodzimy, dajym buziaka, dajemy im płytę oprawioną w ramkę (tak jak płyta platynowa) z tabliczką pod spodem, do powieszenia i kwiatek dla mam:)
My raczej postawimy na bukiety i wycieczki np. weekend w spa :)
My będziemy dawać piękne grawerowane skrzynie z czekoladkami.
:)
Myślę , że to ładny, oryginalny i nie kiczowaty (jak puchary, odznaki itd) pomysł :)
Na pierwszym weselu byłam równo 10 lat temu u kuzyna i u nich już było podziękowanie dla rodziców, co roku w mojej rodzinie jest wesele i co roku są podziękowania :)
Wydaje mi się, że to taki miły gest i na pewno rodzicom jest miło kiedy dzieci chcą im podziękować za cały ten trud i troskę :) :)
Jak słyszę piosenkę "Cudownych rodziców mam" to już mnie mdli....
Właśnie miałam spotkanie z DJ em i pytał mi się czy będą podziękowania dla rodziców?? Na to ja że na pewno nie będzie tej piosenki i wymyśliliśmy,że poprosimy rodziców na środek wręczymy im kosze z kwiatami lub z różnymi produktami np wino czekoladki itp i potem dla każdego z rodzica ich ulubione piosenki.Ale jeszcze mam czas bo ślub w lipcu i w ogóle zastanowię się czy będą podziękowania dla rodziców bo nie wiem zkąd się to wzięło ale kiedyś nie było żadnych podziękowań .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ciągle zastanawiam się w jaki sposób podziękować rodzicom, nie za wesele (bo organizujemy je sami), ale za wychowanie, dobrą radę, wsparcie i za to że zawsze możemy na nich liczyć.
Szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem publicznych podziękowań, zastanawiam się, czy podziękować im zaraz po błogosławieństwu, czy podczas wesela. Pewnie byłoby im miło, gdyby zostali wyróżnieni podczas wesela, ale ni chce im puszczać "cudownych rodziców mam" bo to tandeta i szukam innego pomysłu na podkład muzyczny.
Co do upominku, to kupiliśmy kosze wiklinowe, które chcemy wypełnić słodyczami i winem, a dodatkowo mamom chcemy wręczyć kwiaty.

Podziękowań dla chrzestnych nie przewidujemy, bo nie mamy z nimi kontaktu, dziadkowie, jeżeli się pojawią to tylko ze strony mojego M, moi już niestety nie żyją, więc również warto im powiedzieć dziękuję, ale nie wiem w jakiej formie.
Świadkom podziękujemy, po zakończeniu imprezy za pomoc, jakimś małym upominkiem, żeby było im miło (książką, biżuterią, spinkami do mankietów, jeszcze pomysłu nie mam, ale nie chce też robić przedstawienia na środku sali...
super pomysł z tymi dyplomami/swiadectwami .... podoba mi sie tez pomysl z karykaturami i gazetą weselną tylko gdzie mozna wydrukować taka gazetę?
My podziękowaliśmy naszym Rodzicom kupując na allegro ladne ślubne albumu, w ekoskórze.
W czasie wręczania prezentu w tle leciała piosenka Cudownych Rodziców mam, i wtedy też składalimsy życzenia, a potem poleciała muzyka we are familly przy której wszyscy świetnie się bawili :D a dotego potem pod koniec na środek każdy wychodził młodzi, mam, ojcowie, ciotki itp :d polecam bo mi się podobało
Myślę, że podziękowanie dla rodziców jakie był nie było, jest zawsze miłym gestem. Mimo, że nie którzy pisza tutaj o tym ze to nie modne, wiejski itp.
Zastanów się czy chciała byś aby twoje dzieci podziękowały tobie w taki sposób, czy chciała byś się czuć wyróżniona. Jeśli Ciebie lub twojego partnera to denerwuje to odpuście sobie ale mimo wszystko rodzicom będzie miło!.
Naprawdę dużo nie trzeba, wystarczy tylko gest.
Na naszym weselu odbyło się to tak ze zespół poprosił do kołka rodziców, chrzestnych, dziadków i wspólnie zatańczyliśmy do piosenki Preludium - To dzięki Wam

Na koniec rodzice dostali po koszu z kwiatami.

Wcześniej zrobiliśmy coś innego. Jako ze nasi rodzice mieli w roku w którym braliśmy ślub, okrągłe rocznice ślubu. Poprosiliśmy ich na środek aby usiedli na krzesłach, zaśpiewaliśmy sto lat i wręczyliśmy symboliczne staułetki za długoletnie pożycie małżeńskie.

Naprawdę jeden gest a tak dużo znaczy.
Byliśmy też na ślubie na którym nie było podziękowania dla rodziców, widać było, że rodzicom zrobiło się przykro.
tak sobe teraz pomyślałam, że to by była heca jakbym puściła piosenkę T. Love z teksem Dziękuję mamie i tacie za opiekę hahaha kto zna piosenkę wie, jaki jest tekst dalej:) a tak poważnie to chciałabym kupić rodzicom na gruponie weekend w spa, albo masaż dla dwojga, może jakiś weekend w Krakowie itp. Można wyczaić promocję naprawdę tanio.
Zależy też w jaki sposób młoda para podchodzi do tych podziękowań. My np. na pewno je zorganizujemy, natomiast nie będziemy dziękować za sponsorowanie wesela bo sami je sobie organizujemy, będziemy dziękować rodzicom za wychowanie, trwanie przy nas, za to, że po prostu są chociaż nie zawsze było kolorowo. Osobiście zawsze dziwiłam się, że młodzi traktują ten moment jako podziękowanie za wesele, może się mylę ale to chyba nie o to chodzi w tych słynnych "podziękowaniach" :)
Dla mnie tez jest to troche sztuczne,zalezy tez czy rodzice sponsoruja czy nie.

My chyba zrobimy obrazy z karykaturami,tylko nie wiemy czy naszymi czy rodzicow?
do góry