Widok

Podziękowania dla rodziców

Wesele Temat dostępny też na forum:
Hey,przegladalam najnowsze watki i nic nie znalazlam wiec sie pytam ; )
Jak chcecie podziekowanie zorganizowac?
Nie chce miec standardowego podziekowania dla rodzicow ,zeby stali w kółku i dajemy im kwiaty w podziekowaniu za wesele , tym bardziej ,ze sami sobie fundujemy. Chcialabym im podziekowac za wychowanie,pasje,milosc itd.
Videoklip,figurki,ksiazki z podziekwoaniem,kieliszki? Co wy proponujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I puścisz im weselny hit "mam cudownych rodziców"?:) A tak poważnie, to też nad tym myślę. Nie tyle nad prezentem, co nad oprawą tego podziękowania. Może jakiś konkurs dla rodziców, albo pasowanie na teścia/teściową... hmm.. ktoś robił cos podobnego??
Nie robimy podziękowań :) Nie bardzo jest za co dziękować... po za tym, to takie staromodne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tez tak uwazam. Nie chce po wiejsku,ale z klasa ;)
Pasowanie na tescia i tesciowa fajne, a w nagrode mogliby dostac jakas figurke 'najlepsza tesciowa" albo "najgorsza' hehe ;D

Tylko teraz jak zrobic podziekowania jak rodzicow ma sie super,a z tesciami nie ma sie kontaktu bo sa przeciwni zwiazkowi i moze nawet ich nie bedzie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak ja bym miała robić podziękowania, to nie robiłabym tego na weselu. Tylko później, jak już wszystko wróci do normalności po ślubnym szaleństwie. Zaprosiłabym na obiad, bez przemowy i prezentów. Rozmowa o weselu jak wyszło, co było fajne, co nie itd.Ogólnie takie spotkanie na luzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też myślałam, żeby pominąć podziękowania dla rodziców na weselu, ale jak powiedziałam o tym głośno, to zauważyłam, że przyszła teściowa się odrobinę oburzyła:P Moja mama powiedziała tylko, że mam jej nie puszczać cudownych rodziców, bo to jest strasznie oklepane.
A moja Mama właśnie bardzo by chciała Cudownych Rodziców - ale robimy to w innej wersji ;) Tzn. Nasz zespół zapowie tą piosenkę mówiąc, że dedykujemy wszystkim Rodzicom będącym na sali a w szczególności dla Rodziców Państwa Młodych... Może uda mi się Mamę przekonać do innej piosenki - jak nie to trudno ;)

A takie standardowe podziękowania, czyli bukiet kwiatów, danie albumu, zrobimy tuż przed ślubem - zapraszając moich Rodziców na kolację (omijamy Ojca mojego Bartka, bo Jemu akurat nie mamy za co dziękować!)

Ale każdy robi, jak uważa i woli... To Wy najlepiej znacie swoich Rodziców i wiecie co by chcieli ;)
Ja też mam ten problem nie wiem jakie podziękowania zrobić. Figurki z grawerem, oscary, albumy są bardzo oklepane.

Teraz myślę "na czasie" są karykatury, videoklipy, bądź jakiś weekend w SPA.
Ja bardzo bym chciała videoklip ale to drogie rzeczy a jeszcze trzeba mieć gdzie to puścić w trakcie wesela.
My jako podziękowanie zamówimy portrety my + rodzice :)
image
Tylko wiecie ,my myslimy nowoczesnie,po swojemu. A goscie'starej daty' jak nie podziekujemy to powiedza,ze chamy i prostaki jestesmy :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy robicie podziękowania dla Gości, czy dla Rodziców? ;)

co do albumu, pozwolę się nie zgodzić, że jest przereklamowany (ale mogę myśleć nieobiektywnie ;)), jak się do tego dopiszę jakieś śmieszne anegdotki, teksty - to może być z tego całkiem fajna pamiątka do którego Rodzice zawsze chętnie wrócą - natomiast statuetki/figurki - przepraszam, ale to mi się wydaję niepraktyczne (to tylko moje zdanie :))
image
my mieliśmy gazety z artykułami ( napisanymi przez nas) o wygranej w konkursie na najlepszych rodziców na swiecie, goscie mysleli , ze to prawdziwe gazety , rodzicom rowniez sie podobało a zamiast cudownych rodzicow ( moja mama nie lubi bo placze) polecialy czerwone gitary ...
wątpię by jaka kolwiek mama nie chciała podziekowania na weseku i szlagieru "cudownych" to niby takie oklepane staromodne ale oni zują sie wtedy tacy wazni z wyrazem na twarzy patrzcie to ja i moje dzieci im sie to nalezy. My
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
wątpię by jaka kolwiek mama nie chciała podziekowania na weseku i szlagieru "cudownych" to niby takie oklepane staromodne ale oni zują sie wtedy tacy wazni z wyrazem na twarzy patrzcie to ja i moje dzieci im sie to nalezy. My dajemy kosze upominkowe oraz ramki z naszymi zdjeciami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my zrobimy pokaz slajdów - rodzice jak byli młodzi i singlami następnie jak juz sie poznali potem jak my sie urodziliśmy potem kolejne etapy i na końcu czas obecnie do tego puścimy zmiksowana piosenkę (śmieszną) o rodzicach a zakończenie tego pokazu slajdów jest tajemnicą ;p potem wręczymy ramki srebrne z krótkim grawerem-dedykacja i tyle tak to sobie wymyśliliśmy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja myślałam nad koszem wiklinowym , jeden wspólny dla każdych rodziców. Tylko jeszcze nie wiem co dokładnie włożyć w nie. Napewno jakiś kwiatek w doniczce (bo obie mamy lubią kwiatki) kawe, dla ojców piwko, i tak zbieram pomału co lubią najbardziej. Zapakuje to w cylafon i zwiąże kokardką ;)
image
image
Taki kosz to też super pomysł:) Można wrzucić jeszcze jakieś winko czy dobry alkohol, kawę, herbatę, nawet jakieś ładne kubki, a nawet kosmetyki :) Też nad tym myśleliśmy, tylko że moi rodzice robili już 2 razy w prezentach urodzinowych takie kosze.. A teściowa na 50-tkę dostała.. Ale fajnie jest te produkty zapakować w wiklinowy gazetnik, potem się przydaje:)
image
Ja wykonuję często dyplomy /podziękowania z tekstem standardowym lub indywidualnym. Jesli masz ochotę zajrzyj do galerii
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
U mnie niulek jeszcze nikt takiech prezentów w koszach nie robił dlatego się zdecydowałam. O kupkach z imionami właśnie myślałam i o czekoladkach i witaminkach dla starszych teściów ;)
image
image
O KUPKACH?! :D:D:D
Kupa z imieniem, kto by nie chciał?:) Przepraszam za małą złośliwość, ale w stresujący dzień te "kupki" mnie bardzo rozbawiły - dzięki za to :)
zaprosic rodzicow na obiad zeby pogadac to mozna bez okazji..
A podziekowania przy wiekszej grupie osob, przy swiadkach sa czyms wyjatkowym i jedynym w swoim rodzaju..
Witam Panie
Nie chciałbym robić tutaj autoreklamy, aczkolwiek trafiłem na ten wątek i tak czytam sobie że jedne z Was myślały o videoklipie w ramach podziękowań dla rodziców :) Zacznę od tego że reprezentuje firme Modern Vision - nowoczesne i świeże podejście do videofilmowania , jestesmy dwojką młodych ludzi którzy zaczynaja budowe swojego portfolio . Czytając wątek wpadło mi do głowy kilka pomysłów , fajnie byłoby zrobic śmieszny klip , jakieś wspólne wygłupy na tle których byłyby wasze wypowiedzi w strone rodziców, może jakieś wspólne wspomnienia? Albo słowa która znaczą coś specjalnego dla Was i Waszych rodziców . Myśle ze pomysłow może być bardzo dużo a emocje jakie towarzyszą takiemu klipowi puszczonemu w trakcie wesela na projektorze są ogromne! Byłem świadkiem takiego filmu na jednym z wesel, goście i rodzice byli bardzo zaskoczeni! Nie ma co sie oszukiwać ale mało kto spodziewa się czegoś takiego.
Z racji że zaczynamy i jestesmy młodym zespołem jesteśmy w stanie pomóc wam i wspolnie stworzyć coś fajnego w bardzo okazyjnej cenie.
Na koniec dodam tylko że filmujemy lustrzankami cyfrowymi, posiadamy kran filmowy , slidekamere , lampy , statywy z głowicami olejowymi itd szczegóły znajdziecie Państwo na naszym profilu http://www.facebook.com

Jeżeli macie jakieś pytania to zapraszam do kontaktu na maila modernvision@wp.pl a chętnie na nie odpowiemy.

Pozdrawiamy
Modern Vision
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
modern vision poprosze oferte na priva
Pisałam właśnie że videoklipy zrobiły się modne widziałam parę znakomitych po prostu dech w piersiach zapiera do znalezienia na you tube. Ale jaki to jest mniej więcej koszt takiego videoklipu?
Bo trochę roboty przy tym jest parę godzin nagrywania potem montaż.

Kto coś takiego robił ?
Mam do was pytanie, czy oprócz podziękowań dla rodziców i dziadków dziękujecie też chrzestnym ? My generalnie nie mamy za co dziękować swoim chrzestnym, ale już podsłyszałam , że ''jak to wesele bez podziękowań dla chrzestnych ?!''
Głupia sprawa takie wtrącanie w nasze sprawy, bo w końcu to nasze wesele i my dziękujemy a nie kto inny
Ja nie robię podziękowań dla rodziców chrzestnych, myślałam o podziękowaniach dla babć ale mojego narzeczonego babć nie będzie a ja mam jedną więc tak głupio jak będzie stała sama. Dzidków nie mamy oboje.
Słyszałam też o podziękowaniach dla Świadków - to też nawet fajne ale ja sobie chyba daruje.
Podziękowania dla rodziców u mnie tylko będą - im mam naprawdę za co dziękować.
No właśnie w moim przypadku jest za co dziękować szczególnie rodzicom i w zasadzie babciom. Ale chrzestnym to absolutnie. Tylko najgorsze, że inni się wtracają jakby to była ich wesele, bo tak wypada. A ja jestem z tych, którzy nie robią niczego na pokazówkę. Świadkom też nie będziemy dziękować, bo to chyba jakiś nowy zwyczaj, aczkolwiek fajna sprawa.
a ja mam w nosie czy wypada czy nie ja moją chrzestna widuje raz na 10 lat no chyba ze jakiś ślub po drodze lub pogrzeb
chrzestny to nawet u mnie na komunii nie był wiec za co mam im dziękować za tumiwisizm mój T tak samo ma chrzestnych o kant stołu rozbić ehhh co do dziadków ja wogole już nie mam i w sumie byłoby mi przykro dziękować tylko babciom T wiec tez nie robimy tego tylko rodzicom no i świadkom ale to na mega wesoło
My dziekujemy tylko rodzicom, myslelismy czy nie podziekowac chrzestnym i dziadkom, ale wg mnie rodzice powinny byc wyroznieni, bo im jest za co dziekowac. Jezeli zaczniemy dziekowac dziadkom, chrzestnym, swiadkom itp., to ci najwazniejsi zgina w tlumie, ale kazdy robi jak uwaza i dziekuje komu chce podziekowac:)
Nie wszyscy mają fajną i kolorową sytuację z Rodzicami - więc taki obiad/kolacja na osobności bez cyrków przed ludźmi wydaję mi się całkiem fajnym rozwiązaniem :)

Gdyby u Nas wszystko było "normalne" - nie byłoby najmniejszego problemu z podziękowaniami przy Wszystkich ;)
image
Jezeli moge sie wtrącić to powiem jak było u nas. Mieliśmy piosenke Wielki Chór małych serc ''dzieki Wam'' dziekowalismy tylko rodzicom,nie bylo czasu na przemowe bo byl to bardzo wzruszajacy moment szczegolnie dla mnie poniewaz moja mama nie doczekala naszgo wesela. Powiedzielismy tylko krotko ze dziekujemy za wszystko i ta pisoenka oddaje wszystko co czujemy. My postawilismy na skromność i byly kosze z kwiatami. To indywidualna sprawa kazdego ale uwazam ze te wszystkie figurki czy kieliszki czy ramki na zdjecia z allegro to troche tandetne i My z mezem uznalismy ze nasi rodzice zasluguja na cos wiecej. Po weselu na spokojnie zabralismy ich na kolacje i tam jako pierwsi dostali albumy z naszymi zdjeciami slubnymi. Załączam link dla zainteresowanych ;)
http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja robię video podziękowanie dla rodziców. Będzie wyświetlany na weselu ( cały sprzęt ma kamerzysta). Koszt 400zł ;)
Te podziękowania to wiejski obrządek. Byłam ostatnio na 2 ślubach(dużo osób, po ponad 100 gości, dość nowocześnie) i nie było żadnych podziękowań(całe szczęście) Młodzi mówili, że zapraszają na obiad, do teatru czy coś tam, w ramach podziękowania.

Szczerze wątpię, żeby rodzice byli turbo szczęśliwi, stojąc w kółeczku, bujając się przy rzewnej piosence i nie wiedząc co ze sobą właściwie zrobić.
Chyba, że wesele będzie na wiosce w stodole, na 300 osób, chlanie na umór i disco polo w tle, to wtedy ino joo, podziękowania muszą być z przygrywającą pieśnią" Cudownych...." ;)Po prostu wieś tańczy i śpiewa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
gosiulek to ze Ty robisz inaczej to twoje podejście i proszę Cie nie wypowiadaj sie w imieniu wszystkich rodziców na świecie ze nie byliby szczęśliwi bo nie masz do tego prawa

ja nie urządzam wiejskiego wesela (a wesele w dworku z dobra orkiestra ) a robię podziękowania tak jak ja uważam za stosowne i na życzenie naszych mam będzie oklepana piosenka "cudownych..." bo to właśnie one kategorycznie powiedziały ze musi być bo inaczej byłyby nie pocieszone bo to dla nich taki symbol wiec sorry ale nie sadze żebyś wiedziała kto jakimi powodami sie kieruje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
a co do zaproszenia na obiad to regularnie z rodzicami takie rzeczy praktykujemy albo zapraszamy ich do nas albo umawiamy sie na mieście wiec dla mnie to nie była by żadna rewelacja wiec widzicie każdy ma inny pogląd na to co dla niego wypada nie wypada chce nie chce itd
Spoko, każdy robi wesele po swojemu :)
Oj gosiulek w tym momencie też poczuła bym się urażona, bo mam dość młodych rodziców a wiem że bardzo chcieli by aby im podziękować nawet w "wiejski sposób". Taka prawda że podziękujesz jak będziesz chciała ale nie obrażaj innych przy tym. Ja mam za co dziękować rodzicom ( może i za to że wiele pomagają nam przy weselu i to by było dopiero niesmaczne z naszej strony nie podziękować im !
image
image
Nikogo nie miałam zamiaru urazić.
A widzisz :) Skoro macie za co dziękować, rodzice wam pomagają przy weselu, to dziękujcie :)
Moi rodzice(też są młodzi, dobrze przed 50): są rozwiedzeni, żyję na własną rękę od kilku lat, mam średni kontakt z nimi,i nie mam za co dziękować. Z weselem sami radzimy sobie bardzo dobrze, więc nie musimy okazywać żadnej wdzięczności, przyszła teściowa-nie ma niestety. Wesele głównie dla młodych osób. Moi rodzice by się spalili ze wstydu jakbym im kazała wyjść na środek i tańczyć w kółeczku. Nie ten klimat zupełnie, matka jeździ na koncerty, ojciec króluje za granicą z młodą laseczką :)
Wszystko zalezy od sytuacji jaką mamy,od rodzicow i od nas przede wszystkim;)
Ja zastanawiam sie nad podziekowaniami czy zrobic, tylko juz wiem,ze Tata bedzie sie krepowal wejsc na srodek i napewno bym im czegos takieo nie zrobila ,Mama by sie rozplakala itd. Trudna sprawa w sumie troche;
od nas Rodzice otrzymali po dwa wazony- http://idea-glass.otwarte24.pl/33,WAZON-SERCE-GRAWEROWANY-PODZIEKOWANIA-SLUB-rocznica-inne-okazje to są dokładnie nasze:)

do tego słodycze milkowe . Moi wracali samolote, wiec bukiet kwitow bez sensu, kupowanie alkoholu tez mi jakos nie pasowało
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Na kilku weselach młodzi wręczali rodzicom obraz(karykaturę) przygotowaną wcześniej przez artystę na podstawie zdjęć. Zawsze, wywoływało to uśmiech na ustach rodziców i miłe zaskoczenie.
Ja nie wiem czy Ty się chwalisz czy żalisz. A rób jak chcesz jak ktoś chce pogadać o tym jakie ma pomysły na dziękowanie rodzicom to niech gada a Ty się nie musisz w to włączać.
Dziękuj jak chcesz, a jak nie to nie, nie uważam podziękowań za jakąś uwłaczającą tradycje jak Ty to przedstawiłaś.

A My podyskutujmy jakie kto ma jeszcze pomysły :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej spodobal mi sie pomysl z karytakurami, np.my i rodzice,super:)
No dobra,prezent mam i teraz jak to zrobic zeby wiejsko im tego nie wreczyc?
macie jakies pomysly?
My daliśmy coś takiego:)

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=77834f52a5&view=att&th=131899d660506e05&attid=0.1&disp=inline&realattid=3e07c5c0e76dcadf_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-9DbW4oZ3hXAPGRMfI3hkj&sadet=1330339720105&sads=eugej23siWIr6izv_0ThT9aAeRg&sadssc=1
Też się zastanawialiśmy nad podziękowaniami. I wstępnie ustaliliśmy, że ja podziękuję moim teściom za wychowanie, troskę itd, a mój już wtedy mąż podziękuje moim rodzicom. Piosenka "Cudownych rodziców mam" raczej odpada, bo nie zawsze było tak pięknie i cudownie. W prezencie rodzice dostaną od nas anioły które zrobimy sami z gliny (z "niewielką" pomocą mojej przyjaciółki, która zajmuje się tym na co dzień).
Dziadkom i babciom również podziękujemy, bo czasami lepiej na się dogadywało niż z rodzicami. Nad upominkiem dla nich jeszcze myślimy.
A nasi Świadkowie dostaną od nas dyplomy oraz Oskara za najlepszą rolę świadka (może oklepane, ale bardzo to do nich pasuje) :)
Takie mamy pomysły :)
czytam troche te wasze wypowiedzi i pachnie mi to "wyzwolonym weselem". Rzeczywiscie kazdy musi organizowac to pod swoich rodzicow - ale pisanie "wiesc tanczy i spiewa" heh trochę nie miłe.

U mnie będą te podziękowania - prezentacja przygotowana przez nas i piosenka wybrana razem z kapelą - i tak naprawde jest to dla rodziców. Mimo ze sami podchodzimy do tego z dystansem - wiemy że dla rodziców to jest ich 5 minut. I podziękowanie na forum, a nie cichaczem w 4 oczy - ma dla nich inny wymiar. Mam rodzicow w wieku 65 lat i wiem że dla nich "dziękuję" w całej oprawie weselnej ma szczegolne znacznie.

Czy to będą kwiaty, wazon, karykatura, biżuteria dla mam, album dla ojców - nie ważne. Ważne dla nich będą te 5 minut.

I jeszcze jedno - sami mielismy problem z ojcem mojego narzeczonego. Sytuacja nie jest ciekawa - ale doszlam do wniosku, ze mam za co mu dziękować. Za to że razem z teściową dali mi na świat Tomka. To juz wystarczy, aby powiedziec tylko "dziękuje".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W zupełności zgadzam się z przedmówczyniom :)
Dla niektórych może to być zabawne, wiejskie czy tandetne, ale dla rodziców jest to bardzo ważna chwila.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niekoniecznie bardzo ważna chwila - ani moi rodzice ani rodzice mojego przyszłego męża kategorycznie odmawiają "cyrków na ślubie". Doskonale wiedzą, że są jednymi z najważniejszych osób w naszym życiu, dostaliśmy od nich dużo wsparcia, również materialnego i właśnie dlatego nie chcemy katować ich jakimiś sentymentalnymi piosenkami (cała czwórka jest bardzo "młoda" duchem). Zamiast tego po ślubie zapraszamy ich na wspólny wyjazd na żagle, będą mieli okazję lepiej się poznać no i tym sprawimy im większą radość niż koszem z owocami. Jak dla mnie takie podziękowania są trochę sztuczne, a wręczanie rodzicom owoców w koszyczku trochę żenujące. No ale o gustach się nie dyskutuje.
ja tez mam problem z podziekowaniami chociaz slub tuz tuz :) rowniez nie chce tradycyjnych podziekowan, wolalabym zrobic to w jakis zabawny sposob. Myslalam o wreczeniu im dyplomow w takim stylu http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/ .
Dla mnie tez jest to troche sztuczne,zalezy tez czy rodzice sponsoruja czy nie.

My chyba zrobimy obrazy z karykaturami,tylko nie wiemy czy naszymi czy rodzicow?
image

image
Zależy też w jaki sposób młoda para podchodzi do tych podziękowań. My np. na pewno je zorganizujemy, natomiast nie będziemy dziękować za sponsorowanie wesela bo sami je sobie organizujemy, będziemy dziękować rodzicom za wychowanie, trwanie przy nas, za to, że po prostu są chociaż nie zawsze było kolorowo. Osobiście zawsze dziwiłam się, że młodzi traktują ten moment jako podziękowanie za wesele, może się mylę ale to chyba nie o to chodzi w tych słynnych "podziękowaniach" :)
super pomysł z tymi dyplomami/swiadectwami .... podoba mi sie tez pomysl z karykaturami i gazetą weselną tylko gdzie mozna wydrukować taka gazetę?
tak sobe teraz pomyślałam, że to by była heca jakbym puściła piosenkę T. Love z teksem Dziękuję mamie i tacie za opiekę hahaha kto zna piosenkę wie, jaki jest tekst dalej:) a tak poważnie to chciałabym kupić rodzicom na gruponie weekend w spa, albo masaż dla dwojga, może jakiś weekend w Krakowie itp. Można wyczaić promocję naprawdę tanio.
Myślę, że podziękowanie dla rodziców jakie był nie było, jest zawsze miłym gestem. Mimo, że nie którzy pisza tutaj o tym ze to nie modne, wiejski itp.
Zastanów się czy chciała byś aby twoje dzieci podziękowały tobie w taki sposób, czy chciała byś się czuć wyróżniona. Jeśli Ciebie lub twojego partnera to denerwuje to odpuście sobie ale mimo wszystko rodzicom będzie miło!.
Naprawdę dużo nie trzeba, wystarczy tylko gest.
Na naszym weselu odbyło się to tak ze zespół poprosił do kołka rodziców, chrzestnych, dziadków i wspólnie zatańczyliśmy do piosenki Preludium - To dzięki Wam

Na koniec rodzice dostali po koszu z kwiatami.

Wcześniej zrobiliśmy coś innego. Jako ze nasi rodzice mieli w roku w którym braliśmy ślub, okrągłe rocznice ślubu. Poprosiliśmy ich na środek aby usiedli na krzesłach, zaśpiewaliśmy sto lat i wręczyliśmy symboliczne staułetki za długoletnie pożycie małżeńskie.

Naprawdę jeden gest a tak dużo znaczy.
Byliśmy też na ślubie na którym nie było podziękowania dla rodziców, widać było, że rodzicom zrobiło się przykro.
My podziękowaliśmy naszym Rodzicom kupując na allegro ladne ślubne albumu, w ekoskórze.
W czasie wręczania prezentu w tle leciała piosenka Cudownych Rodziców mam, i wtedy też składalimsy życzenia, a potem poleciała muzyka we are familly przy której wszyscy świetnie się bawili :D a dotego potem pod koniec na środek każdy wychodził młodzi, mam, ojcowie, ciotki itp :d polecam bo mi się podobało
Ja ciągle zastanawiam się w jaki sposób podziękować rodzicom, nie za wesele (bo organizujemy je sami), ale za wychowanie, dobrą radę, wsparcie i za to że zawsze możemy na nich liczyć.
Szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem publicznych podziękowań, zastanawiam się, czy podziękować im zaraz po błogosławieństwu, czy podczas wesela. Pewnie byłoby im miło, gdyby zostali wyróżnieni podczas wesela, ale ni chce im puszczać "cudownych rodziców mam" bo to tandeta i szukam innego pomysłu na podkład muzyczny.
Co do upominku, to kupiliśmy kosze wiklinowe, które chcemy wypełnić słodyczami i winem, a dodatkowo mamom chcemy wręczyć kwiaty.

Podziękowań dla chrzestnych nie przewidujemy, bo nie mamy z nimi kontaktu, dziadkowie, jeżeli się pojawią to tylko ze strony mojego M, moi już niestety nie żyją, więc również warto im powiedzieć dziękuję, ale nie wiem w jakiej formie.
Świadkom podziękujemy, po zakończeniu imprezy za pomoc, jakimś małym upominkiem, żeby było im miło (książką, biżuterią, spinkami do mankietów, jeszcze pomysłu nie mam, ale nie chce też robić przedstawienia na środku sali...
Jak słyszę piosenkę "Cudownych rodziców mam" to już mnie mdli....
Właśnie miałam spotkanie z DJ em i pytał mi się czy będą podziękowania dla rodziców?? Na to ja że na pewno nie będzie tej piosenki i wymyśliliśmy,że poprosimy rodziców na środek wręczymy im kosze z kwiatami lub z różnymi produktami np wino czekoladki itp i potem dla każdego z rodzica ich ulubione piosenki.Ale jeszcze mam czas bo ślub w lipcu i w ogóle zastanowię się czy będą podziękowania dla rodziców bo nie wiem zkąd się to wzięło ale kiedyś nie było żadnych podziękowań .
Na pierwszym weselu byłam równo 10 lat temu u kuzyna i u nich już było podziękowanie dla rodziców, co roku w mojej rodzinie jest wesele i co roku są podziękowania :)
Wydaje mi się, że to taki miły gest i na pewno rodzicom jest miło kiedy dzieci chcą im podziękować za cały ten trud i troskę :) :)
image
My będziemy dawać piękne grawerowane skrzynie z czekoladkami.
:)
Myślę , że to ładny, oryginalny i nie kiczowaty (jak puchary, odznaki itd) pomysł :)
My raczej postawimy na bukiety i wycieczki np. weekend w spa :)
image
Nagraliśmy filmik z podziękowaniami na wesoło(dużo, dużo śmiechu przy tym), puścimy na projektorze wszystkim gościom, następnie podchodzimy, dajym buziaka, dajemy im płytę oprawioną w ramkę (tak jak płyta platynowa) z tabliczką pod spodem, do powieszenia i kwiatek dla mam:)
http://www.youtube.com/watch?v=a_rBEX5bLJs 200zł.
Doskonałym pomysłem na podziękowanie może być srebrne puzderko z krótką dedykacją na odwrocie i grawerem zdjęcia na srebrnej płytce, którą umieszcza się wewnątrz.

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Grawer wykonywany jest techniką wybijania rastrowego, która jest obecnie najlepszym sposobem przenoszenia fotografii na metal.

image

Istnieje również możliwość umieszczenia wewnątrz (zamiast grawerowanej płytki) odbitki zdjęcia wywołanej w jakości fotograficznej.

image

Hej, a czy możecie polecić jakąś inną piosenkę na podziękowania dla rodziców niż "Cudownych rodziców mam" ??
Hej, ja będę miała "Radość najpiękniejszych lat"
My będziemy mieli Preludium - To dzięki Wam
image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry