Widok

Polacy-katolicy

Jutro jak zwyczaj karze czyli w wielki piątek powinno mało spożywac i spożywać tylko postne jedzonko ale jutro podejdę do mc donalda i zobaczę jak polacy katolicy łamią ten zwyczaj.Zapewne są osoby ,ktore nie obchodzą świąt i to jest ok ale pozostala część to osoby ,ktore w święta będą życzyć sobie jajeczkiem przy świątecznym stole i to dla mnie jest obłuda.
A też są pijaczki ,ktore nawet w ten dzień nie kupią sobie winusia i popiją sobie.
Tacy są polacy -katolicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niekoniecznie to musi być obłuda. Po prostu wielu ludzi przestrzega jednych zwyczajów świątecznych (dzielenie się jajkiem, święconka), a innych (np. post) nie, i mają do tego prawo. Co innego, jeśli ktoś deklaruje przestrzeganie wszystkich zwyczajów i traktuje to w kategoriach religijności, a robi co innego - wtedy to obłuda.

Ja nie cierpię hamburgerów z mc, ale świąteczną szyneczkę z chęcią jutro skosztuję :)
A dla mnie obłuda jest to jak idzie facet w niedziele do koscioła spowiada sie dostaje rozgrzeszenie i wraca do domu pije wodke i bije zone.Albo wszyscy przy stoje składaja sobie zyczenia a po odejsicu od stolu wszystkim dupe obrabiaja.To jest obłoda!!! Ja obchodze swieta chociaz nie jestem religijna i tak naprawde mam w nosie te wszystkie posty,adwenty bo dla mnie to jedna wielka bzdura. podziwiam islam bo dla nich religia to całe zycie a polacy katolicy? szkoda słow...Podejrzewam ze połowa ludzi nawet bibli nie czytała a co tu dopiero mówić o przykazaniach i wszystkich innych wznych rzeczach.

Inne tematy z forum Hobby

Białe tango (259 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Rękodzieło, pasmanteria (5 odpowiedzi)

Hej, gdzie znajdę dobrze zaopatrzoną pasmanterię? Dopiero rozpoczynam przygodę z dziewiarstwem :)

Szukam systemu CRM (16 odpowiedzi)

Szukam CRMu dla 6 pracowników, branża serwisu klimatyzacji. Mamy bałagan w firmie. Musi być...

do góry