Jeśli chodzi o zakupy na miejscu - to śmiało możemy polecić. Szczególnie, jeśli wcześniej sprawdzi się ceny produktów wystawianych przez Proserwis na Allegro i wspomni się o tym już przy zakupie w siedzibie...

Natomiast jeśli chodzi o usługę montażu anteny satelitarnej - jestem niezadowolona. Jak się okazało, monter ZAPOMNIAŁ, że miał być u nas dzisiaj o 12... o 13 zadzwoniłam sprawdzić co i jak. Skontaktowano się z monterem i oddzwoniono do mnie, że będzie dopiero za godzinę(oficjalna wersja brzmiała - przedłuża mu się poranny montaż)... W efekcie - zadzwoniono do Pana współpracującego z Proserwisem("bo klientka się denerwuje i potrzebują pomocy", tu akurat mogę polecić Pana Marka Hołownię "Markus"), który ostatecznie zjawił się 3 godziny po umówionej godzinie!!! Jak tak można nie szanować czasu klienta? Od czego są telefony? Przecież po to właśnie podaje się swój nr telefonu - "na wszelki wypadek"... Dopiero Pan Marek (monter w zastępstwie) dzwonił do mnie kilka razy, a później osobiście przepraszał za firmę Proserwis...

Także o ile obsługa klienta w siedzibie jest ok - to w terenie brak słów...