Widok
Polecam skarbonkę ;-)
Tak chciałam się tylko z wami podzielić moimi wrażeniami co do - skarbonki ;-) . Ile razy zdarza się wam mieć w pewnym czasie puste portfel ... mi to się niestety zdarzało wtedy zaczynał się stres i obawa o jutrzejszy dzień. Jakiś czas temu postanowiłam wrzucać(a raczej moje maluchy) każde drobne jakie mam do skarbonki (nie wiem jak u was ale u mnie drobne znikają zazwyczaj na niepotrzebne rzeczy....tu coś, tam coś a to małe co nieco ;-) Więc jak mam ten "dobry okres" wrzucam drobnych ile mam a jak nadchodzi ta czarna godzina jest jak znalazł. No i się sprawdziło i to w bardzo dobrym wynikiem!
No i życie staje się troszkę prostsze :P
No i życie staje się troszkę prostsze :P
skarbonka to było moje zbawienie jak byłam młoda podczas wakacji
gdzie wiadomo zawsze brakowało na jakis wyjazd czy koncert
a tak zawsze na 2-3 miesiace przed zaczynałam zbierac i potem na wszystko starczało
teraz zreszta tez tak mam, np jak dostane jakos wiecej kasy to sobie zawsze schowam gdzies jakas czesc i po 3 miesiacach szaleje :)
gdzie wiadomo zawsze brakowało na jakis wyjazd czy koncert
a tak zawsze na 2-3 miesiace przed zaczynałam zbierac i potem na wszystko starczało
teraz zreszta tez tak mam, np jak dostane jakos wiecej kasy to sobie zawsze schowam gdzies jakas czesc i po 3 miesiacach szaleje :)
Hej,
Dla mnie to też żadne wyjście. Staram sie nie szastać nawet na drobne rzeczy... Skarbonka to wyjście dla kupujących dużo z impulsu...Działa raczej psychologicznie..
Jak ktoś potrafi planować i się powstrzymywać przed zakupem głupot to da radę i bez tego.. Chyba, ze i tak nie ma na głupoty..
Pewnie dobry sposób by pokazać jak oszczędzanie działa dzieciom za to...
Dla mnie to też żadne wyjście. Staram sie nie szastać nawet na drobne rzeczy... Skarbonka to wyjście dla kupujących dużo z impulsu...Działa raczej psychologicznie..
Jak ktoś potrafi planować i się powstrzymywać przed zakupem głupot to da radę i bez tego.. Chyba, ze i tak nie ma na głupoty..
Pewnie dobry sposób by pokazać jak oszczędzanie działa dzieciom za to...