Widok
usg genetyczne miałam robione dopochwowo, całe usg trwa około 20 - 30 minut wszystko zalezy czy da się wszystko ładnie zmierzyć
samo zmierzenie prezierności to kwestia kilku sekund
nie ma chyba jakiegos wyznacznika jesli chodzi o wykonywanie usg dopochwowego
w 12 tyg miałam robione dopochwowe i było wszystko super widać gdy Dr przyłozyła mi sonde do brzucha to było po prostu widac niewyraźne (przynajmniej dla mnie)
nastepne usg miałam juz robione przez brzuch
samo zmierzenie prezierności to kwestia kilku sekund
nie ma chyba jakiegos wyznacznika jesli chodzi o wykonywanie usg dopochwowego
w 12 tyg miałam robione dopochwowe i było wszystko super widać gdy Dr przyłozyła mi sonde do brzucha to było po prostu widac niewyraźne (przynajmniej dla mnie)
nastepne usg miałam juz robione przez brzuch

wszystko zalezy od lekarza ktory robi badanie.
Dr Preis i Dr Doering nie robili mi dopochwowego nigdy. USG robilam pierwsze w 12 tygodniu w obu ciazach.
Dr Fiutowski robil mi dopochwowoe ale na zasadzie tylko wlozenia glowicy i zlokalizowania plodu w 7 tyg. Powiedzial ze nie gmera sie w srodku bo zarodek musi sie "zagniezdzic" i lepiej mu w tym nie przeszkadzac.
Dr Preis i Dr Doering nie robili mi dopochwowego nigdy. USG robilam pierwsze w 12 tygodniu w obu ciazach.
Dr Fiutowski robil mi dopochwowoe ale na zasadzie tylko wlozenia glowicy i zlokalizowania plodu w 7 tyg. Powiedzial ze nie gmera sie w srodku bo zarodek musi sie "zagniezdzic" i lepiej mu w tym nie przeszkadzac.
usg dopochwowe miałam robione kilka razy :) na początku ciąży jakieś 4-5 - należę do grubszych mamuś i miałam za dużo tłuszczyku na brzuchu, żeby obraz był wyraźny ;P
później jak dzidzia podrosła - to już ok :)
ale nawet usg połówkowe miałam zwykle+dopochwowe :) dzięki temu wszystko było dokładnie posprawdzane :)
później jak dzidzia podrosła - to już ok :)
ale nawet usg połówkowe miałam zwykle+dopochwowe :) dzięki temu wszystko było dokładnie posprawdzane :)