Widok
Polecam
Do szkoły chodzi moja córka i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni: wysoki poziom nauczania (a nie ma egzaminów wstępnych do szkoły podstawowej, które pozwoliłyby wychwycić tylko talenty), indywidualne podejście nauczycieli do dzieci, fachowa i bardzo dobra opieka. Szkoła nie posiada rewelacyjnego zaplecza typu podwórko, boisko czy plac zabaw - ale każdy kto wybiera tą szkołę widzi czym dysponuje szkoła. Nie widzę w tym problemu, gdyż dzieci wychodzą na osiedlowe place zabaw, korzystają z ogromnych boisk osiedlowych, basenów (o normalnych wymiarach). Liczba dzieci w klasach jest mała i sale również są małe. Nigdy nie słyszałam, aby p. dyrektor krzyczała na jakieś dziecko, a wszystkie zna po imieniu:) Wycieczki są częste i rozwijające światopogląd dzieci. Jeśli ktoś oczekuje totalnego luzu bez zasad w szkole, bezkarności i totalnej swobody na wycieczkach, to tego w tej szkole nie znajdzie. I całe szczęście! Zapisując dziecko do szkoły, przedstawione są zasady, które w niej obowiązują. Jeśli komuś one nie odpowiadają niech zrezygnuje - jest więcej chętnych niż miejsc.
Moja ocena
poziom nauczania: 6
zajęcia dodatkowe: 6
wyposażenie: 4
bezpieczeństwo: 6
ocena ogólna: 5
5.4
* maksymalna ocena 6
Szkoła nie jest rewelacją, nauczyciele jeszcze mniejszą. Może jest jeden taki nauczyciel , który ma indywidualne podejście - tylko który ?
No i jeden na tyle klas , to nie znaczy że cała szkoła jest super.
A chętnych wcale dużo nie ma. Owszem przychodzą na spotkania i się zapisują,, ale w wiekszości rezygnuje jak dostaną się do innych szkół. Traktują tą szkołę jako koło zapasowe. Są też osoby , które wręcz się cieszą , że jednak nie poszły do tej szkoły.
No i jeden na tyle klas , to nie znaczy że cała szkoła jest super.
A chętnych wcale dużo nie ma. Owszem przychodzą na spotkania i się zapisują,, ale w wiekszości rezygnuje jak dostaną się do innych szkół. Traktują tą szkołę jako koło zapasowe. Są też osoby , które wręcz się cieszą , że jednak nie poszły do tej szkoły.