Widok

Polski Tycjan

"Przerażone twarze, serca wylatujące z ludzkich ciał, a między tym wszystkim biało-czerwona szachownica z Tu-154. Obraz "Smoleńsk" witał wiernych, którzy przyszli w Wielką Sobotę poświęcić pokarmy do kościoła na Bielanach.
(...)
Przy swoim dziele cały czas czuwał autor Zbigniew M. Dowgiałło, który kamerą filmował reakcje ludzi.

- Obraz namalowałem poruszony katastrofą smoleńską, jest przejawem mojej duszy. Praca przy nim zajęła mi pół roku - mówi Dowgiałło, który przestawia się jako malarz ekspresjonista, jeden z twórców kierunku "nowy ekspresjonizm". Twierdzi że w swojej twórczości nawiązuje do sztuki późnego renesansu, do prac takich artystów jak Michał Anioł czy Tycjan."

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na sztuce to się Hal nie znasz ani jotę,

te obrazy, ten styl ( o ile to jakiś styl)

nic wspólnego z malarstwem Tycjana nie mają

...

a co do samych obrazów,
w salonie bym ich nie powiesił

ale są nawet niezłe

tzn. nie należą już do grupy kiczu a tandetnej sztuki (ale mimo wszystko sztuki)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wziąłeś ten tekst "na serio"? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łoooo matko i córko:))) Przecież to ten "malarz pokojowy" przyrównał swoje bohomazy do dzieł Tycjana:)))) Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halewicz jest wściekły jak osa po marszu Obudź się Polsko,pewnie wyżywa się też w domu na żonie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czemu miałbym być wściekły? Oglądałem zdjęcia z tego marszu - teatr osobliwości:)
Nie mam obaw, że IV Rzesza...o excuse moi, IV RP znowu się pojawi.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Polityka

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

do góry