Widok

Polski Tycjan

"Przerażone twarze, serca wylatujące z ludzkich ciał, a między tym wszystkim biało-czerwona szachownica z Tu-154. Obraz "Smoleńsk" witał wiernych, którzy przyszli w Wielką Sobotę poświęcić pokarmy do kościoła na Bielanach.
(...)
Przy swoim dziele cały czas czuwał autor Zbigniew M. Dowgiałło, który kamerą filmował reakcje ludzi.

- Obraz namalowałem poruszony katastrofą smoleńską, jest przejawem mojej duszy. Praca przy nim zajęła mi pół roku - mówi Dowgiałło, który przestawia się jako malarz ekspresjonista, jeden z twórców kierunku "nowy ekspresjonizm". Twierdzi że w swojej twórczości nawiązuje do sztuki późnego renesansu, do prac takich artystów jak Michał Anioł czy Tycjan."

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na sztuce to się Hal nie znasz ani jotę,

te obrazy, ten styl ( o ile to jakiś styl)

nic wspólnego z malarstwem Tycjana nie mają

...

a co do samych obrazów,
w salonie bym ich nie powiesił

ale są nawet niezłe

tzn. nie należą już do grupy kiczu a tandetnej sztuki (ale mimo wszystko sztuki)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wziąłeś ten tekst "na serio"? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łoooo matko i córko:))) Przecież to ten "malarz pokojowy" przyrównał swoje bohomazy do dzieł Tycjana:)))) Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halewicz jest wściekły jak osa po marszu Obudź się Polsko,pewnie wyżywa się też w domu na żonie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czemu miałbym być wściekły? Oglądałem zdjęcia z tego marszu - teatr osobliwości:)
Nie mam obaw, że IV Rzesza...o excuse moi, IV RP znowu się pojawi.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Polityka

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

do góry