Widok

Pomalowanie mebli czy okleina? Co lepsze?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam!
zamierzam odnowic nasze mebelki i tak sie zastanawiam czy lepiej pomalowac czy kupic okleine? bawił sie ktos kiedys w takie cos?w ogole oplaca sie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.

Przez przypadek trafiłam na ten post.
Mogę pomóc w ten sposób, że podam ceny takich oklein.

0,45 cm - 5,9 zł mb
0,67 cm - 8,9 zł mb
0,90 cm - 11,9 mb

Cen farb nie znam.
Z moich obserwacji wynika, że takie okleiny to dosyć popularny sposób na niedrogie odnowienie mebli, drzwi itp.
Moja mama chcąc odnowić meble w kuchni zaczęła malować,szybko zmieniła zdanie i kupiła okleinę bo z farbą za dużo roboty
ja moje mlodziezowe meble, jeszcze z czasow panienskich okleilam fajnymi kolorowymi okleinami i dzieci maja super kolorowy pokoik. trzyma sie super, nic sie nie odkleja, a na meblach sa juz prawie 5 lat. ja jestem bardzo zadowolona.
image
image
a my starą komodę pomalowaliśmy na jasny waniliowy kolor i wyszło fajnie, doświadczenia z okleinami nie mam
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
wymień fronty,koszt płyty ok 250 zł z cieciem + okleinowanie boków w 300 pln sie zamkniesz za 5.5 m2 frontów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też mam doświadczenie z malowaniem mebli ;P

po tym jak naście lat temu zrobiłam sylwestra w domu i świeczka trochę nadpaliła półkę nad sobą ;P

staaaaary regał(boki i półki waniliowe ze "słojami" drewna, fronty takie ciemne, błyszczące) - to co jaśniejsze pomalowałam jakąś specjalną farbą - białą :) regał stoi do dziś ;) nadpalenia nie widać ;)
robiłam to mając jakieś 15-16 lat ;) więc trudne nie było :) (ale ja zawsze lubiłam malować co się da)
Ja proponuje okleinę na fronty, sam restaurowałem meble i wyszło
super, a nie jestem stolarzem. Tyły pomaluj wałkiem na biało i jak nowe.
Powodzenia
no wlasnie kupie okleine,a reszte pomaluje.. te meble sa na wysoki polysk.. starego typu.. niestety.. nie stac nas na nowe teraz lub nawet uzywane, wiec musimy sie poratowac w ten sposob :)dziekuje za wypowiedzi!

a jaka farba jest najlepsza do malowania mebli?
ja kiedyś malowałem i wyszło super ale co roboty z tym miałem to do dziś mi się śni ta robota.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
meble z wysokieo połysku faktycznie lepiej obkleic, bo matowienie ic i malowanie może kosztować dużo wysiłku, a efekt ... cóż ciężko powiedzieć co by wyszło

osobiście wolę malować, pomalowałam sobie szafki kucenne, lampę, stolik, a teraz zastanawiam się, czy stolik lack z ikei lepiej pomalować czy obkleić :)

Inne tematy z forum Remont - porady

Gdzie najtaniej farby (22 odpowiedzi)

Musimy odświeżyć domek na działce :) Mały domek z płyt i elementów drewnianych :] Malowany...

Jakie schody? - co polecacie (63 odpowiedzi)

Pewnie wielu mieszkańców nowych domów w Baninie miało dylemat i pytanie dotyczące schodów...

Jakie dzrwi, aby rozwiązać problem hałasu z klatki? (5 odpowiedzi)

jak w temacie, mieszkanie w bloku na gdańskiej żabiance, problemem są głośne klatki i głośno...

do góry