Widok

Pomoc dla przywiązanej do łańcucha suni!! Okolice Ostrołęki.

Witajcie,
potrzebuje pomocy w odnalezieniu uwięzionej na łańcuchu suni, której budą jest lodówka (!!!). Sprawa wygląda następująco: W trakcie zwykłej rozmowy, znajoma, która pochodzi z okolic Ostrołęki opowiedziała o psie, którego budą jest lodówka. Okazało się, że jej właścicielem jest człowiek, który ma poważne problemy z alkoholem - wie to każdy we wsi, ale niestety jak to bywa na polskich wsiach, nikt nie chce się "wtrącać". Moja znajoma, niestety sama nie chciała podać mi danych ani dokładnego adresu tego człowieka, ponieważ rodzina jej zabroniła zgłaszać to gdziekolwiek. Brzmi to niestety żałośnie, ale przez to podejście, pies od kilku lat cierpi. Podobno przy deszczu, pies siedzi w kałuży.
Te informacje, które udało mi się od niej wyciągnąć, to że dom mieści się w Drwęczy bez ulicy (wioska kiedy zaczęła się rozbudowywać, dodała kilka ulic). Pies jest niewidoczny z ulicy, trzeba wejść na teren posesji, ale z tym nie ma problemu, ponieważ posesja (albo jako jedyna, albo jako jedna z niewielu nie jest ogrodzona). Buda-lodówka z malutką sunią jest przy domu. Pies jest bardzo strachliwy. Mieszka tam starszy mężczyzna, który pije. Koleżanka kilka dni temu potwierdziła mi, że pies tam nadal jest i jest w bardzo złym stanie.
Przykro mi, ale to wszystko co wiem. Sama pojechałabym poszukać tego domu, ale mieszkam 400km dalej, więc mam nadzieje, że macie kogoś z tamtych okolic, kto mógłby tam podjechać, ustalić adres i zareagować.
Zgłaszałam to do OTOZ Animals i wszystkich okolicznych fundacji i schronisk ale oni potrzebują dokładnego adresu, a koleżanka nie dość, że mi go nie podała, to jeszcze się obraziła, więc potrzebni byliby wolontariusze, którzy przeszli by się przez tę wioskę i poszukali tego domku.
Starałam się odnaleźć jakiegoś starego domu na google maps i przeszłam całą wioskę ale niestety nic nie widać.
Jest Was tu tyle, może ktoś kojarzy tego człowieka i poda mi prywatną wiadomością adres, może macie znajomych, którzy przejechali by tą wieś - jest ona malutka. Mając numer domu mogłabym zglosić to do OTOZ Animals.
Dni mijają, robi się na prawdę zimno, pomóżcie mi proszę jakoś pomóc temu psu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgłoś do OTOZ nawet jak nie masz adresu. Ja tak zrobiłam i odnaleźli psiaka i pomogli. Może spróbuj też odezwać się do jakiejś fundacji z tamtych okolic, np. na Facebooku. Niestety nie znam nikogo, kto mógłby Ci pomóc. Proponuję też przycisnąć koleżankę, musi coś sypnąć w końcu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Spróbuj zadzwonić pod 696 497 154 (wg bip KMP Ostrołęka) bezpośredni nadzór nad punktem, który podajesz (asp.szt. Stanisław Oleksiak)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zwierzaki

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

do góry