Widok

Pomocy

Witam serdecznie.Mam problem,który spędza mi sen z powiek-od 18 lat leczę trądzik.Jako nastolatka brałam Roaccutane i rzeczywiście wyprowadził mnie z bardzo złego stanu.Teraz mam lat 30 i problem nadal jest,nie będę pisała ile czasu,pieniędzy i zdrowia straciłam na leczenie(tabletki hormonalne,antybiotyki,maści laser,kwasy,mnóstwo wizyt u różnych lekarzy) i nadal męczę się z tym paskudztwem.Najgorsze jest to za za 6 m-cy mam ślub :( Ostatnio byłam u dermatologa i Pani powiedziała,że musiałabym powtórzyć kurację pochodną Roaccutane.A ja się boję,bo po ślubie chcemy strać się o dziecko,a wiadomo że skutki uboczne po tym specyfiku są paskudne.Proszę o pomoc,może ktoś z Was miał podobny problem,może ktoś zna lekarza który przede wszystkim zleci jakieś badania.Dodam,że badałam poziom niektórych hormonów,ale to było jakieś 10 lat temu.
Nasz ślub 20.08.2011- Cudowny dzień :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje problemy z cera zaczely sie w wieku ok 26 lat, wielkie bolace krosty, ze w nocy spac nie moglam.Przez 9 m-cy bralam diane i przeszlo ale jakis rok temu (czyli po 5 latach) wszystk zaczelo wracac. Dostalam rozne mazidla od lekarza ale to nic nie dalo a hormonow juz nie chcialam brac, wiec kupilam Humavit N wit. z grupyB i olej lniany. Ten Humavit zjadlam 1 opakowanie a olej lniany (kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia) pije tak ok. 3m-ce po 2 lyzki w czasie obiadu, smakuje jak siemie lniane. Od jakis 2 tygoni nie wyskoczyl mi zaden nowy syfek zostaly tylko ślady po starych, ktore z czasem mam nadzieje zejda. Nie wiem czy poprawa jest od tego oleju czy dlatego ze przestalam smarowac sie chemia ale mysle ze warto sprobowac na pewno nie zaszkodzi a olej lniany to sama OMEGA-3, takze bardzo zdrowe. Zycze wytrwalosci w walce z syfkami. Pozdrawiam
Poczytaj sobie o kręgach szyjnych C3- C4 za co odpowiadają i jakie są objawy.
Byłbym zapomniał - jeszcze kręgi T9- T10 oraz T11-T12. Obszar działania i objawy chorobowe.

Inne tematy z forum Zdrowie

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry