Widok

Pomożecie ? Pomożemy

Tematy wam się wyczerpały ? Podrzucić coś ?
No to macie - kto tu wystąpił z incjatywą pzyjęcia pod dach jakiegoś Somalijczyka, Afgańczyka czy Irakijczyka ? A jak nie, to są ludzie z drugiej strony - przygarnąć warto jakiegoś Szweda, Belga czy innego Francuza żyjącego w zagrożeniu zamachami.
Kawał lasu na Ujeścisku wykarczowali - miejsce jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kiedyś tak pomyślałem, kiedy te brukselskie ****** zaczęły walczyć o przyjęcie przez Polskę imigrantów.
Ok. Przyjmiemy dziesiątki tysięcy. Ino dajcie na to kasę.
I ..kiedy już się wytarguje kasę... rzeczywiście przyjąć.
Imigrantów.
Prawdziwych.
Z polskimi korzeniami.
Z Syberii, Kazachstanu.. czy skądkolwiek.
Ale... POLAKÓW, a nie zupełnie nam obcych kulturowo cz...

Ok. Niech będzie:osób o innym kolorze skóry :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

> ******

No proszę, jaka administracja Forum potrafi być błyskawiczna...

Gwoli informacji: słowa moje nie dotyczyły mniejszości LGBT
Użyłem słowa, powszechnie uznawanego za obraźliwe, bez jakiegokolwiek związku z preferencjami seksualnymi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kolejny plusik dla moderacji Forum.
Jest mądrzejsza niż dureń, który zgłosił mój post do moderacji.
Nie mając odwagi podjąć tematu.

Najpierw to niech nam EU zapłaci za imigrantów z Ukrainy wg stawek jakie ustaliła (za nie przyjęcie) , śmiem twierdzić że budżet EU by tego nie wytrzymał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Budżet unijny jest już na wykończeniu.
Dla nas to ostatni gwizdek, żeby opuścić szeregi ZSRE.
Jak bonie dydy.. tak jak kompletnie PiS mi nie odpowiada ideologicznie, to jeśli do tego doprowadzi, mogę wyszczerzyć mój odbyt Kaczorowi.
A co tam... są jakieś pryncypia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zaniemówiłam...
Pomidorek koktajlowy utknął mi w gardle ale udało mi się przeżyć ~:)

Ps
Wspomnij na poczucie humoru Jarka ;). Oby nie przeczytał i oby nie skończyło się na "sprawdzam".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

>mogę wyszczerzyć mój odbyt
W sumie to ciężko się spodziewać po tobie czegoś bardziej inteligentnego.
Przepraszam, ale to ma być nagroda ? Dla kogo ? Często ci się zdarza tak nagradzać innych, kretynku forumowy ?

>Dla nas to ostatni gwizdek, żeby opuścić szeregi ZSRE.

Dla was -tak.
Dlatego opuszczajcie jak najszybciej. Najlepiej na Białoruś lub do Korei Północnej, albo do dowolnie wybranego innego Reżimu.
Tam jest miejsce dla wyznawców prawdy alternatywnej, takich jak wy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stało się. Ratlerek z lustrzyca przywołał swojego guru do powrotu. No i mamy nowe wpisy narodowych socjalistów, poziomem nawiązujące tekstom discopolo. Ujesciskowy samogwalt z domieszką brzuchatego pochylenia się po mydełko.
Moja wyobraźnia podpowiada mi rychla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesień średniowiecza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiedziałem, że wystarczy kakaowym oczkiem mrugnąć, żeby te dwa "coś" się zapluły od jadu.
Przewidywalność porównywalna z koleją cesarsko-królewską.
I zbliżona lotność umysłu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeciesz lubisz to.

dla mnie i dla wielu dotychczasowe twory--pis,po,psl,kod-y, nowoczesne sa spalone
mam nadziej ,ze odrodzi sie Samoobrona

z nowych grup,m.inn W.O,N,zał przez J.Taratajcio
jesli ktos chce tworzyc razem trojmiejska /pomorska liste wkurzonych na niesprawiedliwosc zewszad---zapraszam
aisia1@wp.pl

z siedzenia nad kompem i obrzucania sie błotem nic nie zbudujemy ani nie naprawimy
chcecie normalnej Polski--bierzmy sie do roboty!

w grupie siła..a co potem sie z tego utworzy i z czym połączy..czas pokaze

nie bede odpowiadac na obrazliwe i zaczepne posty
szukam ludzi,ktorzy chca robic cos konstruktywnego razem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Iśka:

Piszesz o konstrukcji a przywołujesz najbardziej destruktywną formację.
Która komplentie nic nie zbudowała. Ich siłą był jedynie społeczny wkurw na "elity".

Większość spłeczeństwa (przynajmniej ta, co myśli samodzielnie a nie łyka papki z telewizora) ma serdecznie dosyć całej naszej klasy politycznej od lewa do lewa (bo prawicy, wbrew temu, co wciska telewizor, nikt nie reprezentuje).
I co z tego, kiedy przy wyborach głosują za PO (żeby PiS nie wygrał) albo za PiS-em (z dokładnie odwrotnej motywacji).
Obecna polaryzacja społeczeństwa jest wyłącznie na rękę tym, co są lub byli u koryta.
Nikt świeży nie ma szans się przebić.
A media (czy to reżimowe, czy "niezależne") jedynie ten podział utwierdzają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

jedyna formacja broniaca grupy ,o ktorej kolejne rzady racza nie pamietac..miec gdzies
---------
bez wiary nie widze sensu zycia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> bez wiary nie widze sensu zycia

Jak wiesz, od lat nie mam TV.
Zatem omija mnie ten cały medialny szlam.
Mimo tego, jestem wyjątkowo sceptyczny w temacie budowy zupełnie nowej klasy politycznej metodami demokratycznymi.
Choć nutka wiary we mnie jest. Podobno ludzie zaczynają zachowywać się rozsądnie, kiedy nie mają już innego wyjścia :)

Zważywszy na to, co się dzieje za naszymi granicami, można być dumnym z bycia Słowianinem. Bo naszym rodakom i krewnym aż tak nie odbija, jak Germanom czy Frankom :D

>Wiedziałem, że wystarczy kakaowym oczkiem mrugnąć....

Faktycznie, niewiarygodna lotność umysłu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak wiesz .. ja tez! :) od lat nie mam tv i omija mnie spora czesc propagandy

ostatni raz "nie uda sie" mowiłes mi proponujac wyzyc sie na swojej działce
a moje plany jak wiesz realizuja sie

mow tak dalej---a powodzenie gwarantowane..:)
..ze sa trudnosci i wsciec sie mozna ..czyz to nie---- samo zycie

satysfakcjha z brania zycia za łeb jest tez:)

> mowiłes mi proponujac wyzyc sie na swojej działce

Ja Tobie? To chyba w ramach żartów ;)
A w tym własnie temacie: sama wiesz, jaką miałem satysfakcję. kiedy pokonałem to, co uważałem za niemożliwe.
I wiem, co Ty teraz czujesz, walcząc z niemożliwym.
Tym bardziej sobie teraz głowy nie zawracaj zbawianiem świata.
Przyjdzie na to czas, kiedy spoczniesz na laurach.
Bo wiem, jestem pewien, że ten czas nadejdzie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sadyl

Ze sforą psów ogrodnika nie mam zamiaru polemizować, bo to oczywście nicość intelektualna, celowa na dodatek.
Ale Ciebie może da się uratować, zanim nieuchronnie dołączysz do nich.

Otóż zajmjuę się w ramach swego blogowania analzą modeli argumentowania i polemizwania stosowanego przez internautów. Wyżej wymienione psy ogrodnika nie mając innego wyjścia,stosują model "Łapaj złodzieja", bo to model tam obowiązujący praktycznie i teoretycznie.

Ty stosujesz model fałszywych symetrii, pozwalający na zachowanie pozorów obiektywizmu i wygodną neutralność - neutralność Szwecji jak wiadomo zakończyła się faszyzacją i islamizacją. W języku polskim ten model nazywa się "moja chata z kraja".

Analiza systemowa i socjologiczna natomast posługują się narzędziami naukowymi i pozwalają ustalić, dzięki analizie instytucji, jakimi modelami posługują sę opcje polityczne działające na terenie państwa. Są dwa przeciwstawne modele instytucjonalne - włączający i wyzyskujący. I te narzędzia całkowicie wystarczają by ocenić to co się dzieje w Polsce. Wiadomo którą opcję realizują poszczekujące tu na forum psy ogrodnika. A ty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry