Widok

Pomożecie ? Pomożemy

Tematy wam się wyczerpały ? Podrzucić coś ?
No to macie - kto tu wystąpił z incjatywą pzyjęcia pod dach jakiegoś Somalijczyka, Afgańczyka czy Irakijczyka ? A jak nie, to są ludzie z drugiej strony - przygarnąć warto jakiegoś Szweda, Belga czy innego Francuza żyjącego w zagrożeniu zamachami.
Kawał lasu na Ujeścisku wykarczowali - miejsce jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Zetjot:

A mi bliżej do Mansona, który żyje w środku lasu, na nadgorliwych grzybiarzy ma Sforę, a na ew. imigrantów zestaw maczet i siekier w sieni.
Nie wierzę w instytucje, zatem opowieści o włączającej roli Państwa wtykam głęboko w...między bajki.
Wierzę w ludzi. Niektórych.

Nawet w Ciebie, choć trudne to dosyć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

melduje posłusznie ,zem nie była zmuszana do zadnych niekobiecych zajec na działce,ani poza nia:)pp
-------------
Zetjocie--nie myl przychylnosci Sadyla z podrywem
zapewniam ciebie,ze woli kobiety
nie masz szans
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Isia:

Jak tu Cię nie kochać :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"... jaką miałem satysfakcję. kiedy pokonałem to, co uważałem za niemożliwe."

Skończyłeś remont? Nie może być!!! ;-)

@Cross:

Aż w takie skrajności nie popadaj.
Działkę skopałem :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

> a na ew. imigrantów zestaw maczet i siekier w sieni.

Możesz wyjaśnić w jakim celu z związku z imigrantami potrzebujesz tych narzędzi ?

W 1942 roku do Iranu przedostało się z Sowieckiej Rosji 120 tys. Polaków.
Wywozono ich z Polski od 1939 roku bydlęcymi transportami kolejowymi, wielu z nich zginęło.
Nie będę tu szczegółowo opisywał zdarzeń, którzy wszyscy (prawie) znają.
Wśród Polaków w Iranie były dzieci, kobiety, ale także mężczyźni, którzy mieli tworzyć Armię Andersa, na dziedzictwo której dziś tak ochoczo powołuje się neo-bolszewicki tzw. Rząd.
Polacy ci na terenie Iranu, nie dość ze w organizacji militarnej, to jeszcze byli wyznawcami innej religii i mieli zupełnie inną, niż lokalna kulturę.

Kim byli ci Polacy ?
.

Czy ci Polacy żyli z irańskiego socjalu?
Czy modyfikowali irańskie społeczeństwo pod siebie?

Ja zestawu siekier, póki co, nie potrzebuję. Jedna, tępa zresztą ;) w kanciapie mi wystarczy "na pierwszy ogień".
Jak będzie potrzeba, to się bardziej uzbroję.
Manson ma dalej do sklepu, zatem jego kolekcja na czarną godzinę mnie nie dziwi :D

Oczywiście... joke.
Ale ciężko załapać go komuś, komu wyczajenie określenia "Manson the Forester" gotuje oba zwoje mózgowe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie rozumiesz co sie dzieje i kto to spowodował

porownywanie polskiego exodusu do naprowadzenia ludnosci arabskiej i afrykanskiej do Europy
w celu upchania miedzy nimi sponsorowanych wojownikow , fanatykow , zbrodniarzy,wyznawców pedofila mahometa

jak cchesz w koncu pojac w czym rzecz-
to posłuchaj samego Syryjczyka--co sie dzieje w jego kraju

https://www.youtube.com/watch?v=XhUz4I1xKVg
https://www.youtube.com/watch?v=19QxsoyK7xs

najlepsza pomoc jaka moze byc--to pomoc na miejscu

----------------
a teraz posłuchaj sobie --jakie mamy problemy juz teraz:

https://www.youtube.com/watch?v=mFlcTFPfR4Y
https://www.youtube.com/watch?v=GeEW77je09o&list=PL3DRAhwNYMk6j7n8LJDsTE4L1HAAOohgq
https://www.youtube.com/watch?v=GeEW77je09o&list=PL3DRAhwNYMk6j7n8LJDsTE4L1HAAOohgq

itd
a teraz posłuchaj sobie co sie robi w naszym kraju dla polskich dzieci..co sie z nimi robi

https://www.youtube.com/watch?v=WINM5kyi95k

pewnie nie chce ci sie poswiecic uwagi ---na prawde--bo wolisz propagande z tv ...opozycyjne chwyty brzytwy--oby tylko dopiec pis-wi niewazne z jaka szkoda dla Polski i dla nas

chcesz pomoc----jest gdzie!
boil ciebie los uchodzcow---a moze chcesz cos zrobic dla polskich dzieci ?sprzedawanych pedofilom
o ktorych polskie rzady-- kolejne--- nie dbaja ,wrecz wiele znanych osob jest uwikąłnych w handel dziecmi i kobietami
---------------------------
masz konkretne propozycje --jak pomoc swoim?
jak obronic swoich?
jak zapewnic swoim?
i kiedy to zapewnisz--innym?

czy tylko powileasz propagande?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

do Skidyvera oczywista
Sadyl musisz mi sie wp..ac?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Isztar : oczywiście ze należy pomagać z głową, a przede wszystkim tak, aby ta pomoc była pomocą naprawdę. Ideologia tu jest złym doradcą.

Jestem za tym, żeby ludziom w potrzebie pomagać. Nie można jednak przy tym narazić na szwank własnego bezpieczeństwa.
Podobnie jest, gdy ratujesz dom w pożarze : nie o to chodzi by zginąć w akcji, tylko by uratować ludzi.

Straszenie i zbijanie politycznego kapitału na tym, ze są na świecie uchodźcy to zwykle skurwy****stwo.

wiec jak mozesz wyłuskac tych ,ktorzy nie beda stanowili zagrozenia?
brac tylko kobiety z dziecmi? mozna tak?da sie?sadze ,ze nie!
mnie tez jest szkoda ..przede wszystkim dzieci..dziewczynek..one miały i maja pieklo najlepiej byłoby gdyby sami muzułamnie otworzyli oczy
na to---co im sie wbija do głowy
najlepiej byłoby wybic przywodcow
byłoby mozliwe ,gdyby panstwa,rzady i elity były naprawde zaangazowane w walke z terroryzmem--
ale one udaja!
w gruncie rzeczy --sponsorujac i na wszystkich szczeblach propagujac poprawnosc polityczna-pod ktora kryje sie pobłazanie dla
gwałciciela imigranta---bo on nie rozumie słowa "nie" w obcym jezyku!
bo ma inna kulture i trzeba ja uszanowac

to gdzie jest nasze prawo,bezpieczenstwo,kultura
doniesienia sa zewszad,z całej Europy--ze policja nie robi nic,udaje ze robi albo ma nakaz ingerowac delikatnie
specjalnie!

Europa nie ma prawa sie bronic!
wklikaj sobie ..a znajdziesz w nieoficjalnych nurtach---jakie zamachy zostały udaromnione .w tym w Polsce
jak boli ludzi to,ze nie maj mieszkania,nie maja wszyscy na dzieci,nie maja przywilejow w pracy
a Ukraincy maja ..przy czym --banderowkie pomniki i przemarsze rozrastaja sie
zada sie od nas odbudowania banderowskich miejsc pamieci!-

nikt nas za Wołyn nie przeprosił..nawet tego nie uznał

jeden z podrecznikow ukrainskich ma tytuł--"bandera i ja"!
czy jakos tak

my pompujemy im pieniadze a oni szykuja na nas ostrze...jak za dawnych czasow!

czy Polska ma byc dzi..a ,ktora daje na lewo i naprawo a pozniej poderznie sie jej gardło?
tak ma byc?
----------
brukselskie elitki,Makaron i Merkelowna działaja w interesie biednych ludzi?
w razie czego maja solidne schrony i sladem swoich hitlerowskich zbrodniarzy zawiataj w Ameryce Południowej
Francja ma gdzies swoje Calais....tam nikt nic nie pilnuje ..poczytaj..obejrzyj sobie

na kocu pozstanie bronic Europy--tylko Polakom I Wegrom
chcesz tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Isztar..... proszę spokojniej. Bandera, Węgry, Wołyń, Calais, Makron, hitlerowscy w Ameryce . Zbełkotałaś kompletnie swoją wypowiedz i przez to stała się niezrozumiała.
Najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie : Czy chcemy pomoc innym ludziom ?

my juz pomagamy..nie wiem czy to wiedziałes
bo widze ,ze naprawde nic do ciebie nie dociera--nie jarzysz sytuacji-całosciowo

i uznajesz to za bełkot
na pytanie czy pomagamy tak jak chce unia---ja uwazam,ze nie

a ty jesli chcesz -mozesz zawsze przyjac do swego domu ---kto ci zabroni?

daj przykład
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głodnych nakarmić, spragnionych napoić, podróżnych w dom przyjąć, nagich przyodziać.

Czy nie tak mówił Chrystus ?

@Najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie : Czy chcemy pomoc innym ludziom ?

Oczywiście że chcemy, my Polacy bardzo współczujemy muzułmanom i chcemy aby było im jak najlepiej i właśnie dlatego jesteśmy zgodni że w Niemczech dokąd ich zaprosili będzie im zdecydowanie lepiej, bo z socjalu czy emerytury to u nas wyżyć ciężko !
A teraz odpowiedz czy Niemcy chcąc relokować muzułmańskich imigrantów chcą pomóc imigrantom czy Polakom ? A może sobie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla mnie ważniejsze od tego co mówią Niemcy jest to, co mówił Chrystus.
Jak na razie to słyszę tylko jazgot przekrzykujących się, kto co powiedział a nie widzę by ktoś chciał naprawdę pomagać.

Chrystus nakazał przy tym głodnemu pozwolic dom spalic?
a spragnionemu dac swoje dziecko zgwałcic?

obłuda jest kazac komus dac
a samemu nie zrobic w tej kwestii nic...

juz ciebie kiedys pytałam i na forum ogłaszałam--ze sa potrzebne rzeczy,lekarstwa,opatrunki dla afrykanskich dzieci
NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT
ty tez!
celowo podałam link --z afera pizzagate minn--gdzie jest podana mzoliwosc pomocy-wsparcia finansowego tez--dla człowieka ktory wspiera domy dziecka..walczy o te dzieci

jesli dam rade ze swoim inwentarzem--ktory mnie kosztuje sporo-5 ludzi ,pie i dwa koty
to wpąłce jeszcze ..a jak dam rade to i bede uczestniczyc czynnie
chiciaz sama nie jestem wolna od problemow

-----------
unikasz odpowiedzi,nie pierwszy raz
co konkretnego robisz dla innych??

http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/3/5523/nasze_dzialania_w_syrii

to jest jedno z wielu miejsc ,gdzie mozna pomoc i sa tam ludzie ,ktorzy sa na miejscu
jest tez Caritas i Unicef na te rzecz

nie pomagamy,co?

'juz ciebie kiedys pytałam i na forum ogłaszałam--ze sa potrzebne rzeczy,lekarstwa,opatrunki dla afrykanskich dzieci
NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT'
Weź pod uwagę, że istnieją różne kanały pomocy, różne organizacje zajmujące się tematem - podany przez Ciebie nie jest jedynym dostępnym. I co niby miałby Sky zrobić - przedstawić dowody wpłat? Bo na samo słowo przecież nie uwierzysz, prawda?

edit: no właśnie je podałaś;)

>Chrystus nakazał przy tym głodnemu pozwolic dom spalic?
a spragnionemu dac swoje dziecko zgwałcic?

Tania manipulacja.
Jeżeli pozwolisz sobie spalić dom, czy dasz się zabić to nie będzie kim pomagać dalej.
A jako chrześcijanin masz pomagać innym niezłomnie.

Co do gwałtu, to słyszałem ostatnio o jednym, co to chętnie wystawia się w nagrodę i mruga przy tym kakaowym oczkiem. A skoro to za przyzwoleniem, to nie gwałt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry