Widok

Pomożecie ? Pomożemy

Tematy wam się wyczerpały ? Podrzucić coś ?
No to macie - kto tu wystąpił z incjatywą pzyjęcia pod dach jakiegoś Somalijczyka, Afgańczyka czy Irakijczyka ? A jak nie, to są ludzie z drugiej strony - przygarnąć warto jakiegoś Szweda, Belga czy innego Francuza żyjącego w zagrożeniu zamachami.
Kawał lasu na Ujeścisku wykarczowali - miejsce jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak wam betony wytłumaczyć, że krytyka bandyckiej zmiany nie wynika z uwielbienia poczynań PO czy przynależności do tej formacji. Wynika ona z atawistycznego lęku przed zagrożeniem, złem, głupotą i podłością tej bandyckiej zmiany. Z miłości do wolności. Gdy widzę, że ktoś próbuje mi wmówić że czarne jest białe, że idiota jest dobrym ministrem, że Prezydent "ma swoje zdanie" i mnie reprezentuje, że minister od środowiska chroni je za pomocą piły, że ......... ile mam wam wymieniać by dotarło do waszych mózgownic, że trzeba tępić tych gamoni . Gonić z for internetowych propagandowe tuby ich zakłamanej ideologii, prostować kłamstwa wielokroć przez nich powielane . Internet jest jeszcze wolnym medium, którego jeszcze nie opanowali Goebelsi PISU, tak jak zrobili to z publicznym radiem i telewizją. Nie dziwcie się zatem, że tacy ludzie jak ja gonią i będą gonić, takich propagandystów bandyckiej zmiany jakim jest zetjot czy jego pacynki. Jak inaczej walczyć z kłamstwem, podłością i głupotą którą wciskać nam chcą każdego dnia ?
Teraz nie trzeba powielaczy, bibuł i ulotek. Tamten czas odszedł do historii dzięki takim ludziom jak Wałęsa, Geremek, Frasyniuk, Kuroń, Modzelewski, Morawiecki, Walentynowicz. Teraz jest ostatni dzwonek i czas, by nie zmarnować do końca dorobku tamtych bohaterów. PIS trzeba zwalczać demokratycznymi metodami, nawet wtedy gdy oni sięgać będą po rozwiązania siłowe, z którymi już zaczynamy mieć do czynienia. Może wam się nie podobać III RP, może nie odnaleźliście się w tej rzeczywistości, ale po jakie licho chcecie powrotu zamordyzmu kultu jednostki, narodowego socjalizmu rodem z hitlerowskich Niemiec ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Squir...nie zagalopowałas sie z tym odsaczaniem sie od emocji
wszak kobiecie dane były one w wiekszej mierze --po cos!
nie zamierzam nakładac sobie kaganca...ani pejczowac z powodu ekstrasensytywnosci
tylko dlatego ,ze komus nie chce sie pija c drugeigo człowieka

za to chetnie broni--kogos--kogo swietnie zna?
jak suka własciciela?

mienisz sie przed nami inteligencja i logika
zatem łopatologicznie wytłumacz mi--
-dlaczego człowiek tak bardzo angazuje sie ,własnie teraz ,tylko na tym dziale i za wszelka cene
-uzywajac co rusz to z innej manki argumentow..za chwiele to zrodło z ktorego czerpał --zupelnie dyskredytujac
-obraza i jednoczesnie czuje sie tak zniesmaczony poszlaka obrazania
-klaszcze ,kiedy jego oportuniste zbanuja ,tez z niewiadomego powodu
-wysila sie na najbardziej wyrafinowane-obrazliwe epitety co do władzy--nie przypomina to czegos(kogos)

-..jak to sie ma do objawionego nam nagle..tak wielkiego chrescijanskiego serduszka?!?
--ta włądz robi wszystko zle--poprzednia władza robiła dobrze--czy natwoja logike --jest to wogole mozliwe?
czy afery ..sledztwa,ktore mozemy sledzic na zywo---jawne okradanie i nas i gospodarki---to takie POMYŁECZKI nieszkodliwe?
---
jak bardzo interesuje tego Pana rzeczone dobro------gdzie masz podjety temat --tak wazny dla Polakow--GMO?
szczepionki?!--
pandzioe sie wogole orientuje--jakie ustawy ten brzydki rzad przepchnał?
czy tylko przelcie temaciki --co kto" pedzioł" i jak tu złapac za słówko ..czy rozkazów tym temacie nie był---bo TO ZBYT WAZNE i cicho szaaaa

dla mnie logiczne i jasne jest---w jakim celu to robi,jakie ma intencje,jaka ma wiedze,na temat tego --co dla Polski jest wazne
i dla kogo pracuje
----------------------
po pomoc zgłaszaja sie oszusci i skoro piszesz z,e działłas w tym --dobrze o tym wiesz

--------nie ma nic alternatywnego do zaproponowania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

To nie były słowa Jezusa, tylko uczynki miłosierdzia. Różnica niewielka bo one pochodzą z katechizmu. Ale jeśli rozpatrujemy sprawę według katechizmu, to tutaj zaczynają się schody. Jest tam mowa o porządku miłości (ordo caritatis). Nie pomożemy wszystkim. Najpierw powinniśmy zająć się rodziną, sąsiedztwem, dzielnicą, miastem i tak dalej. Choć jak ktoś czuje potrzebę pomagania dzieciom w Afryce, niech pomaga dzieciom w Afryce. Różne są powołania. Na pewno nie powinno być jednak tak, że ktoś porzuca własne dzieci i jedzie do afrykańskiego sierocińca dla niewidomych na przykład. Mało tego, obecnie Kościół skłania się ku opinii, że jak ksiądz ma nieślubne dziecko to powinien porzucić służenie wiernym i zająć się dzieckiem. Bo będzie sądzony głównie z tego, jakim był ojcem, a nie jakim był kapłanem. Natomiast obawiam się, że ksiądz Międlar będzie sądzony z tego, jakim był kapłanem, a nie jakim był Polakiem. To są tzw. obowiązki stanu. Róbmy swoje i tyle w temacie Marioli.
Skoro namnożyłem wątków to na koniec dziewczyna zamordowana w Kolumbii. Smutne były komentarze w stylu: "po co sie tam pchała? Mogła przecież pomagać dzieciom w Polsce". Chciała pomagać dzieciom w Kolumbii, to pomagała dzieciom w Kolumbii. Nic jej tu jeszcze, w tak młodym wieku nie musiało trzymać.

https://www.youtube.com/watch?v=n6fbCADIyyA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

> stęk.... stęk...... obejrzałeś co ci wypadło ?

Tak.
Twój przebłysk intelektu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co do Iśki...

Z faktu, że nie rozumiesz POZORNIE chaotycznego przekazu, można jedynie wysnuć wnioski o twej zdolności percepcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

stęk.... stęk...... obejrzałeś co ci wypadło ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Uwłaczasz własnej inteligencji.

Woder przynajmniej ją ma.
Ty masz tylko polecenia służbowe do wykonania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

@wdr

Uwłaczasz własnej inteligencji.
Co ma synek Tuska, lasy Szyszki, Trybunał Stanu Dudy, drabinka Kaczyńskiego, mieszkania Adamowicza czy odwodniona działka Błaszczaka do tego, o czym mówił Chrystus ?

@squirrell
Masz racje, brawo, to się nazywa zarządzanie sobą.
Polega to z grubsza na tym, aby kotłowaninę emocji, myśli i nastrojów przeobrazić w sprawny ustrój, który jest w miarę racjonalny, wyposażony w wiedzę i umiejętności.

Myślę, że to raczej kwestia wewnętrznej dyscypliny - lata świadomego treningu uczą trzymać emocje na krótkiej smyczy, w razie potrzeby należy sięgnąć nawet po kolczatkę. Warto. Głównie po to, żeby nie męczyć innych skokami nastrojów czy rozbujanymi emocjami na poziomie egzaltowanej gimnazjalistki, nie siać fermentu w osobach rozchwianych emocjonalnie różnymi przeżyciami, nie wprowadzać zamętu i nerwowości w zespole czy prowadzonym akurat projekcie, itd.
Przydaje się zwłaszcza w wolontariacie. Znam z długoletniej praktyki i dlatego polecam, tym bardziej że wiele lat temu składałam się głównie z emocji - cholernie męczące dla otoczenia i wyczerpujące dla właściciela.
Wszystkiego dobrego, spokojnej nocy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

za niskie IQ ogolne
w porownaniu do emocjonalnego--ot i ten dysonans niepoznawczy dla tych ,oc maja odwrotnie

służę uprzejmie:
'(...)NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT
ty tez!
celowo podałam link --z afera pizzagate minn--gdzie jest podana mzoliwosc pomocy-wsparcia finansowego tez--dla człowieka ktory wspiera domy dziecka..walczy o te dzieci (...)'

koniec cytatu, kurtyna;)
Emocje bez choćby odrobiny logiki są tylko egzaltacją odstręczającą od rozmówcy. Nie warto.

a gdzie ja napisałam ze SOBIE ZYCZE??
pokaz mi --gdzie?
nie rozumiesz przekazu---"gdzie te rece krzyczace"?

miłego wieczoru
kazdy z nas ma swoj kanał..jak widac nawet nadajemy komunikaty na innych

@skydiver - Obłuda !

Na każdym kroku stoisz murem za PO , synek Tuska - wiedziałem że to przekręt , ale tatuś obiecał że żadnej komisji nie będzie, Gronkiewicz - zajumała kamienice w zeszłym roku zarobiła ponad 3mln ! , Adamowicz co rok nowe mieszkanie, wszyscy chcą pomagać , ale nie z własnego majątku zdobytemu dzięki cwaniactwu i przekrętom , a Skydiver będzie uczył jak być dobrym chrześcijaninem , weź się chłopie lepiej nie odzywaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jednak będę uszczypliwa - nikt nie ma obowiązku pomagać akurat w taki sposób, jaki Ty sobie akurat życzysz czy oczekujesz. Każdy ma prawo wybrać taką formę pomocy i kanał jej przekazania, jaki mu pasuje, bez oglądania się na kogokolwiek. I nic komukolwiek do tego. Tyle.

najtansza manipulacje stosujesz własnie Ty----uzywajac słów Chrystusa
gdybys choc troche tknał tego ,jakze trudnego tematu-
miedzy innymi
patologii----- i pomocnej ,...odgryzionej rączki
sorki--gdzie twoje larum na temat 500plus?

czy tu nie powinnismy byc bezkrytycznymi miłosiernymi dawcami
mnie sie zdarzyło pomoc i miec klopoty
zdarzyło mi siepomoc staruszce a tymaczasem moje dzieci latały samopas
albo za friko przynosic chorobska do domu
na koncu nauczyłam sie---jak juz dostałam po d*pci wiele razy--ze-

pomagac trzeba umiec
trzeba robic to z sensem
nie mozna pomagac innym zaniedbujac swoich
bo to sie zemsci

i tego doswiadczyłam
pracowałam w tym

myslisz,ze osmieliłby sie blefowac w tej kwestii,wszak chrzescijanin nie kłamie

no wiesz-nie wiedziałam ,ze sa rozne kanały pomocowe..prosze cie
daruj mi uszczypliwosc---a to z tego wzgledu,ze piszac mi takie rzeczy-musisz mniemac ,ze o tym nie wiem
a tego nie rozumiem
mam taki sam dostep do tych kanałow jak wszyscy
chocby przez internet

nie jest zrozumiane to co pisze --nie pierwszy raz
nikt nie zgłosił sie z konkretna pomoca..nie liczac 2 osob ,ktore nie robia wokol siebie szumu
i to kobiety
była konkretna akcja--nikt nie prosił nawet kasy--tylko rzeczy,nawet uzywane
i to przekracza ludzkie mozliwosci

wiec o czym my mowimy--jesli idzie o pomoc
gdzie s aci krzykacze??

jesli mowisz komus ,ze ma to zrobic--a sam nie robisz nic--to kim jestes?
chyba odpowiedz jest jasna

>Chrystus nakazał przy tym głodnemu pozwolic dom spalic?
a spragnionemu dac swoje dziecko zgwałcic?

Tania manipulacja.
Jeżeli pozwolisz sobie spalić dom, czy dasz się zabić to nie będzie kim pomagać dalej.
A jako chrześcijanin masz pomagać innym niezłomnie.

Co do gwałtu, to słyszałem ostatnio o jednym, co to chętnie wystawia się w nagrodę i mruga przy tym kakaowym oczkiem. A skoro to za przyzwoleniem, to nie gwałt.

'juz ciebie kiedys pytałam i na forum ogłaszałam--ze sa potrzebne rzeczy,lekarstwa,opatrunki dla afrykanskich dzieci
NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT'
Weź pod uwagę, że istnieją różne kanały pomocy, różne organizacje zajmujące się tematem - podany przez Ciebie nie jest jedynym dostępnym. I co niby miałby Sky zrobić - przedstawić dowody wpłat? Bo na samo słowo przecież nie uwierzysz, prawda?

edit: no właśnie je podałaś;)

http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/3/5523/nasze_dzialania_w_syrii

to jest jedno z wielu miejsc ,gdzie mozna pomoc i sa tam ludzie ,ktorzy sa na miejscu
jest tez Caritas i Unicef na te rzecz

nie pomagamy,co?

Chrystus nakazał przy tym głodnemu pozwolic dom spalic?
a spragnionemu dac swoje dziecko zgwałcic?

obłuda jest kazac komus dac
a samemu nie zrobic w tej kwestii nic...

juz ciebie kiedys pytałam i na forum ogłaszałam--ze sa potrzebne rzeczy,lekarstwa,opatrunki dla afrykanskich dzieci
NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT
ty tez!
celowo podałam link --z afera pizzagate minn--gdzie jest podana mzoliwosc pomocy-wsparcia finansowego tez--dla człowieka ktory wspiera domy dziecka..walczy o te dzieci

jesli dam rade ze swoim inwentarzem--ktory mnie kosztuje sporo-5 ludzi ,pie i dwa koty
to wpąłce jeszcze ..a jak dam rade to i bede uczestniczyc czynnie
chiciaz sama nie jestem wolna od problemow

-----------
unikasz odpowiedzi,nie pierwszy raz
co konkretnego robisz dla innych??

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Grajdołki (264 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry