Widok

Pomożecie ? Pomożemy

Tematy wam się wyczerpały ? Podrzucić coś ?
No to macie - kto tu wystąpił z incjatywą pzyjęcia pod dach jakiegoś Somalijczyka, Afgańczyka czy Irakijczyka ? A jak nie, to są ludzie z drugiej strony - przygarnąć warto jakiegoś Szweda, Belga czy innego Francuza żyjącego w zagrożeniu zamachami.
Kawał lasu na Ujeścisku wykarczowali - miejsce jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla mnie ważniejsze od tego co mówią Niemcy jest to, co mówił Chrystus.
Jak na razie to słyszę tylko jazgot przekrzykujących się, kto co powiedział a nie widzę by ktoś chciał naprawdę pomagać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie : Czy chcemy pomoc innym ludziom ?

Oczywiście że chcemy, my Polacy bardzo współczujemy muzułmanom i chcemy aby było im jak najlepiej i właśnie dlatego jesteśmy zgodni że w Niemczech dokąd ich zaprosili będzie im zdecydowanie lepiej, bo z socjalu czy emerytury to u nas wyżyć ciężko !
A teraz odpowiedz czy Niemcy chcąc relokować muzułmańskich imigrantów chcą pomóc imigrantom czy Polakom ? A może sobie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Głodnych nakarmić, spragnionych napoić, podróżnych w dom przyjąć, nagich przyodziać.

Czy nie tak mówił Chrystus ?

my juz pomagamy..nie wiem czy to wiedziałes
bo widze ,ze naprawde nic do ciebie nie dociera--nie jarzysz sytuacji-całosciowo

i uznajesz to za bełkot
na pytanie czy pomagamy tak jak chce unia---ja uwazam,ze nie

a ty jesli chcesz -mozesz zawsze przyjac do swego domu ---kto ci zabroni?

daj przykład
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Isztar..... proszę spokojniej. Bandera, Węgry, Wołyń, Calais, Makron, hitlerowscy w Ameryce . Zbełkotałaś kompletnie swoją wypowiedz i przez to stała się niezrozumiała.
Najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie : Czy chcemy pomoc innym ludziom ?

wiec jak mozesz wyłuskac tych ,ktorzy nie beda stanowili zagrozenia?
brac tylko kobiety z dziecmi? mozna tak?da sie?sadze ,ze nie!
mnie tez jest szkoda ..przede wszystkim dzieci..dziewczynek..one miały i maja pieklo najlepiej byłoby gdyby sami muzułamnie otworzyli oczy
na to---co im sie wbija do głowy
najlepiej byłoby wybic przywodcow
byłoby mozliwe ,gdyby panstwa,rzady i elity były naprawde zaangazowane w walke z terroryzmem--
ale one udaja!
w gruncie rzeczy --sponsorujac i na wszystkich szczeblach propagujac poprawnosc polityczna-pod ktora kryje sie pobłazanie dla
gwałciciela imigranta---bo on nie rozumie słowa "nie" w obcym jezyku!
bo ma inna kulture i trzeba ja uszanowac

to gdzie jest nasze prawo,bezpieczenstwo,kultura
doniesienia sa zewszad,z całej Europy--ze policja nie robi nic,udaje ze robi albo ma nakaz ingerowac delikatnie
specjalnie!

Europa nie ma prawa sie bronic!
wklikaj sobie ..a znajdziesz w nieoficjalnych nurtach---jakie zamachy zostały udaromnione .w tym w Polsce
jak boli ludzi to,ze nie maj mieszkania,nie maja wszyscy na dzieci,nie maja przywilejow w pracy
a Ukraincy maja ..przy czym --banderowkie pomniki i przemarsze rozrastaja sie
zada sie od nas odbudowania banderowskich miejsc pamieci!-

nikt nas za Wołyn nie przeprosił..nawet tego nie uznał

jeden z podrecznikow ukrainskich ma tytuł--"bandera i ja"!
czy jakos tak

my pompujemy im pieniadze a oni szykuja na nas ostrze...jak za dawnych czasow!

czy Polska ma byc dzi..a ,ktora daje na lewo i naprawo a pozniej poderznie sie jej gardło?
tak ma byc?
----------
brukselskie elitki,Makaron i Merkelowna działaja w interesie biednych ludzi?
w razie czego maja solidne schrony i sladem swoich hitlerowskich zbrodniarzy zawiataj w Ameryce Południowej
Francja ma gdzies swoje Calais....tam nikt nic nie pilnuje ..poczytaj..obejrzyj sobie

na kocu pozstanie bronic Europy--tylko Polakom I Wegrom
chcesz tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Isztar : oczywiście ze należy pomagać z głową, a przede wszystkim tak, aby ta pomoc była pomocą naprawdę. Ideologia tu jest złym doradcą.

Jestem za tym, żeby ludziom w potrzebie pomagać. Nie można jednak przy tym narazić na szwank własnego bezpieczeństwa.
Podobnie jest, gdy ratujesz dom w pożarze : nie o to chodzi by zginąć w akcji, tylko by uratować ludzi.

Straszenie i zbijanie politycznego kapitału na tym, ze są na świecie uchodźcy to zwykle skurwy****stwo.

do Skidyvera oczywista
Sadyl musisz mi sie wp..ac?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie rozumiesz co sie dzieje i kto to spowodował

porownywanie polskiego exodusu do naprowadzenia ludnosci arabskiej i afrykanskiej do Europy
w celu upchania miedzy nimi sponsorowanych wojownikow , fanatykow , zbrodniarzy,wyznawców pedofila mahometa

jak cchesz w koncu pojac w czym rzecz-
to posłuchaj samego Syryjczyka--co sie dzieje w jego kraju

https://www.youtube.com/watch?v=XhUz4I1xKVg
https://www.youtube.com/watch?v=19QxsoyK7xs

najlepsza pomoc jaka moze byc--to pomoc na miejscu

----------------
a teraz posłuchaj sobie --jakie mamy problemy juz teraz:

https://www.youtube.com/watch?v=mFlcTFPfR4Y
https://www.youtube.com/watch?v=GeEW77je09o&list=PL3DRAhwNYMk6j7n8LJDsTE4L1HAAOohgq
https://www.youtube.com/watch?v=GeEW77je09o&list=PL3DRAhwNYMk6j7n8LJDsTE4L1HAAOohgq

itd
a teraz posłuchaj sobie co sie robi w naszym kraju dla polskich dzieci..co sie z nimi robi

https://www.youtube.com/watch?v=WINM5kyi95k

pewnie nie chce ci sie poswiecic uwagi ---na prawde--bo wolisz propagande z tv ...opozycyjne chwyty brzytwy--oby tylko dopiec pis-wi niewazne z jaka szkoda dla Polski i dla nas

chcesz pomoc----jest gdzie!
boil ciebie los uchodzcow---a moze chcesz cos zrobic dla polskich dzieci ?sprzedawanych pedofilom
o ktorych polskie rzady-- kolejne--- nie dbaja ,wrecz wiele znanych osob jest uwikąłnych w handel dziecmi i kobietami
---------------------------
masz konkretne propozycje --jak pomoc swoim?
jak obronic swoich?
jak zapewnic swoim?
i kiedy to zapewnisz--innym?

czy tylko powileasz propagande?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ci Polacy żyli z irańskiego socjalu?
Czy modyfikowali irańskie społeczeństwo pod siebie?

Ja zestawu siekier, póki co, nie potrzebuję. Jedna, tępa zresztą ;) w kanciapie mi wystarczy "na pierwszy ogień".
Jak będzie potrzeba, to się bardziej uzbroję.
Manson ma dalej do sklepu, zatem jego kolekcja na czarną godzinę mnie nie dziwi :D

Oczywiście... joke.
Ale ciężko załapać go komuś, komu wyczajenie określenia "Manson the Forester" gotuje oba zwoje mózgowe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

> a na ew. imigrantów zestaw maczet i siekier w sieni.

Możesz wyjaśnić w jakim celu z związku z imigrantami potrzebujesz tych narzędzi ?

W 1942 roku do Iranu przedostało się z Sowieckiej Rosji 120 tys. Polaków.
Wywozono ich z Polski od 1939 roku bydlęcymi transportami kolejowymi, wielu z nich zginęło.
Nie będę tu szczegółowo opisywał zdarzeń, którzy wszyscy (prawie) znają.
Wśród Polaków w Iranie były dzieci, kobiety, ale także mężczyźni, którzy mieli tworzyć Armię Andersa, na dziedzictwo której dziś tak ochoczo powołuje się neo-bolszewicki tzw. Rząd.
Polacy ci na terenie Iranu, nie dość ze w organizacji militarnej, to jeszcze byli wyznawcami innej religii i mieli zupełnie inną, niż lokalna kulturę.

Kim byli ci Polacy ?
.

@Cross:

Aż w takie skrajności nie popadaj.
Działkę skopałem :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

"... jaką miałem satysfakcję. kiedy pokonałem to, co uważałem za niemożliwe."

Skończyłeś remont? Nie może być!!! ;-)

@Isia:

Jak tu Cię nie kochać :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

melduje posłusznie ,zem nie była zmuszana do zadnych niekobiecych zajec na działce,ani poza nia:)pp
-------------
Zetjocie--nie myl przychylnosci Sadyla z podrywem
zapewniam ciebie,ze woli kobiety
nie masz szans

@Zetjot:

A mi bliżej do Mansona, który żyje w środku lasu, na nadgorliwych grzybiarzy ma Sforę, a na ew. imigrantów zestaw maczet i siekier w sieni.
Nie wierzę w instytucje, zatem opowieści o włączającej roli Państwa wtykam głęboko w...między bajki.
Wierzę w ludzi. Niektórych.

Nawet w Ciebie, choć trudne to dosyć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sadyl

Ze sforą psów ogrodnika nie mam zamiaru polemizować, bo to oczywście nicość intelektualna, celowa na dodatek.
Ale Ciebie może da się uratować, zanim nieuchronnie dołączysz do nich.

Otóż zajmjuę się w ramach swego blogowania analzą modeli argumentowania i polemizwania stosowanego przez internautów. Wyżej wymienione psy ogrodnika nie mając innego wyjścia,stosują model "Łapaj złodzieja", bo to model tam obowiązujący praktycznie i teoretycznie.

Ty stosujesz model fałszywych symetrii, pozwalający na zachowanie pozorów obiektywizmu i wygodną neutralność - neutralność Szwecji jak wiadomo zakończyła się faszyzacją i islamizacją. W języku polskim ten model nazywa się "moja chata z kraja".

Analiza systemowa i socjologiczna natomast posługują się narzędziami naukowymi i pozwalają ustalić, dzięki analizie instytucji, jakimi modelami posługują sę opcje polityczne działające na terenie państwa. Są dwa przeciwstawne modele instytucjonalne - włączający i wyzyskujący. I te narzędzia całkowicie wystarczają by ocenić to co się dzieje w Polsce. Wiadomo którą opcję realizują poszczekujące tu na forum psy ogrodnika. A ty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

> mowiłes mi proponujac wyzyc sie na swojej działce

Ja Tobie? To chyba w ramach żartów ;)
A w tym własnie temacie: sama wiesz, jaką miałem satysfakcję. kiedy pokonałem to, co uważałem za niemożliwe.
I wiem, co Ty teraz czujesz, walcząc z niemożliwym.
Tym bardziej sobie teraz głowy nie zawracaj zbawianiem świata.
Przyjdzie na to czas, kiedy spoczniesz na laurach.
Bo wiem, jestem pewien, że ten czas nadejdzie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak wiesz .. ja tez! :) od lat nie mam tv i omija mnie spora czesc propagandy

ostatni raz "nie uda sie" mowiłes mi proponujac wyzyc sie na swojej działce
a moje plany jak wiesz realizuja sie

mow tak dalej---a powodzenie gwarantowane..:)
..ze sa trudnosci i wsciec sie mozna ..czyz to nie---- samo zycie

satysfakcjha z brania zycia za łeb jest tez:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Wiedziałem, że wystarczy kakaowym oczkiem mrugnąć....

Faktycznie, niewiarygodna lotność umysłu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Grajdołki (256 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry