Widok

Pomożecie ? Pomożemy

Tematy wam się wyczerpały ? Podrzucić coś ?
No to macie - kto tu wystąpił z incjatywą pzyjęcia pod dach jakiegoś Somalijczyka, Afgańczyka czy Irakijczyka ? A jak nie, to są ludzie z drugiej strony - przygarnąć warto jakiegoś Szweda, Belga czy innego Francuza żyjącego w zagrożeniu zamachami.
Kawał lasu na Ujeścisku wykarczowali - miejsce jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

myslisz,ze osmieliłby sie blefowac w tej kwestii,wszak chrzescijanin nie kłamie

no wiesz-nie wiedziałam ,ze sa rozne kanały pomocowe..prosze cie
daruj mi uszczypliwosc---a to z tego wzgledu,ze piszac mi takie rzeczy-musisz mniemac ,ze o tym nie wiem
a tego nie rozumiem
mam taki sam dostep do tych kanałow jak wszyscy
chocby przez internet

nie jest zrozumiane to co pisze --nie pierwszy raz
nikt nie zgłosił sie z konkretna pomoca..nie liczac 2 osob ,ktore nie robia wokol siebie szumu
i to kobiety
była konkretna akcja--nikt nie prosił nawet kasy--tylko rzeczy,nawet uzywane
i to przekracza ludzkie mozliwosci

wiec o czym my mowimy--jesli idzie o pomoc
gdzie s aci krzykacze??

jesli mowisz komus ,ze ma to zrobic--a sam nie robisz nic--to kim jestes?
chyba odpowiedz jest jasna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

najtansza manipulacje stosujesz własnie Ty----uzywajac słów Chrystusa
gdybys choc troche tknał tego ,jakze trudnego tematu-
miedzy innymi
patologii----- i pomocnej ,...odgryzionej rączki
sorki--gdzie twoje larum na temat 500plus?

czy tu nie powinnismy byc bezkrytycznymi miłosiernymi dawcami
mnie sie zdarzyło pomoc i miec klopoty
zdarzyło mi siepomoc staruszce a tymaczasem moje dzieci latały samopas
albo za friko przynosic chorobska do domu
na koncu nauczyłam sie---jak juz dostałam po d*pci wiele razy--ze-

pomagac trzeba umiec
trzeba robic to z sensem
nie mozna pomagac innym zaniedbujac swoich
bo to sie zemsci

i tego doswiadczyłam
pracowałam w tym

Jednak będę uszczypliwa - nikt nie ma obowiązku pomagać akurat w taki sposób, jaki Ty sobie akurat życzysz czy oczekujesz. Każdy ma prawo wybrać taką formę pomocy i kanał jej przekazania, jaki mu pasuje, bez oglądania się na kogokolwiek. I nic komukolwiek do tego. Tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@skydiver - Obłuda !

Na każdym kroku stoisz murem za PO , synek Tuska - wiedziałem że to przekręt , ale tatuś obiecał że żadnej komisji nie będzie, Gronkiewicz - zajumała kamienice w zeszłym roku zarobiła ponad 3mln ! , Adamowicz co rok nowe mieszkanie, wszyscy chcą pomagać , ale nie z własnego majątku zdobytemu dzięki cwaniactwu i przekrętom , a Skydiver będzie uczył jak być dobrym chrześcijaninem , weź się chłopie lepiej nie odzywaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

a gdzie ja napisałam ze SOBIE ZYCZE??
pokaz mi --gdzie?
nie rozumiesz przekazu---"gdzie te rece krzyczace"?

miłego wieczoru
kazdy z nas ma swoj kanał..jak widac nawet nadajemy komunikaty na innych

służę uprzejmie:
'(...)NIE ZGŁOSIŁ SIE NIKT
ty tez!
celowo podałam link --z afera pizzagate minn--gdzie jest podana mzoliwosc pomocy-wsparcia finansowego tez--dla człowieka ktory wspiera domy dziecka..walczy o te dzieci (...)'

koniec cytatu, kurtyna;)
Emocje bez choćby odrobiny logiki są tylko egzaltacją odstręczającą od rozmówcy. Nie warto.

za niskie IQ ogolne
w porownaniu do emocjonalnego--ot i ten dysonans niepoznawczy dla tych ,oc maja odwrotnie

Myślę, że to raczej kwestia wewnętrznej dyscypliny - lata świadomego treningu uczą trzymać emocje na krótkiej smyczy, w razie potrzeby należy sięgnąć nawet po kolczatkę. Warto. Głównie po to, żeby nie męczyć innych skokami nastrojów czy rozbujanymi emocjami na poziomie egzaltowanej gimnazjalistki, nie siać fermentu w osobach rozchwianych emocjonalnie różnymi przeżyciami, nie wprowadzać zamętu i nerwowości w zespole czy prowadzonym akurat projekcie, itd.
Przydaje się zwłaszcza w wolontariacie. Znam z długoletniej praktyki i dlatego polecam, tym bardziej że wiele lat temu składałam się głównie z emocji - cholernie męczące dla otoczenia i wyczerpujące dla właściciela.
Wszystkiego dobrego, spokojnej nocy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

@wdr

Uwłaczasz własnej inteligencji.
Co ma synek Tuska, lasy Szyszki, Trybunał Stanu Dudy, drabinka Kaczyńskiego, mieszkania Adamowicza czy odwodniona działka Błaszczaka do tego, o czym mówił Chrystus ?

@squirrell
Masz racje, brawo, to się nazywa zarządzanie sobą.
Polega to z grubsza na tym, aby kotłowaninę emocji, myśli i nastrojów przeobrazić w sprawny ustrój, który jest w miarę racjonalny, wyposażony w wiedzę i umiejętności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Uwłaczasz własnej inteligencji.

Woder przynajmniej ją ma.
Ty masz tylko polecenia służbowe do wykonania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

stęk.... stęk...... obejrzałeś co ci wypadło ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co do Iśki...

Z faktu, że nie rozumiesz POZORNIE chaotycznego przekazu, można jedynie wysnuć wnioski o twej zdolności percepcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

> stęk.... stęk...... obejrzałeś co ci wypadło ?

Tak.
Twój przebłysk intelektu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie były słowa Jezusa, tylko uczynki miłosierdzia. Różnica niewielka bo one pochodzą z katechizmu. Ale jeśli rozpatrujemy sprawę według katechizmu, to tutaj zaczynają się schody. Jest tam mowa o porządku miłości (ordo caritatis). Nie pomożemy wszystkim. Najpierw powinniśmy zająć się rodziną, sąsiedztwem, dzielnicą, miastem i tak dalej. Choć jak ktoś czuje potrzebę pomagania dzieciom w Afryce, niech pomaga dzieciom w Afryce. Różne są powołania. Na pewno nie powinno być jednak tak, że ktoś porzuca własne dzieci i jedzie do afrykańskiego sierocińca dla niewidomych na przykład. Mało tego, obecnie Kościół skłania się ku opinii, że jak ksiądz ma nieślubne dziecko to powinien porzucić służenie wiernym i zająć się dzieckiem. Bo będzie sądzony głównie z tego, jakim był ojcem, a nie jakim był kapłanem. Natomiast obawiam się, że ksiądz Międlar będzie sądzony z tego, jakim był kapłanem, a nie jakim był Polakiem. To są tzw. obowiązki stanu. Róbmy swoje i tyle w temacie Marioli.
Skoro namnożyłem wątków to na koniec dziewczyna zamordowana w Kolumbii. Smutne były komentarze w stylu: "po co sie tam pchała? Mogła przecież pomagać dzieciom w Polsce". Chciała pomagać dzieciom w Kolumbii, to pomagała dzieciom w Kolumbii. Nic jej tu jeszcze, w tak młodym wieku nie musiało trzymać.

https://www.youtube.com/watch?v=n6fbCADIyyA

Squir...nie zagalopowałas sie z tym odsaczaniem sie od emocji
wszak kobiecie dane były one w wiekszej mierze --po cos!
nie zamierzam nakładac sobie kaganca...ani pejczowac z powodu ekstrasensytywnosci
tylko dlatego ,ze komus nie chce sie pija c drugeigo człowieka

za to chetnie broni--kogos--kogo swietnie zna?
jak suka własciciela?

mienisz sie przed nami inteligencja i logika
zatem łopatologicznie wytłumacz mi--
-dlaczego człowiek tak bardzo angazuje sie ,własnie teraz ,tylko na tym dziale i za wszelka cene
-uzywajac co rusz to z innej manki argumentow..za chwiele to zrodło z ktorego czerpał --zupelnie dyskredytujac
-obraza i jednoczesnie czuje sie tak zniesmaczony poszlaka obrazania
-klaszcze ,kiedy jego oportuniste zbanuja ,tez z niewiadomego powodu
-wysila sie na najbardziej wyrafinowane-obrazliwe epitety co do władzy--nie przypomina to czegos(kogos)

-..jak to sie ma do objawionego nam nagle..tak wielkiego chrescijanskiego serduszka?!?
--ta włądz robi wszystko zle--poprzednia władza robiła dobrze--czy natwoja logike --jest to wogole mozliwe?
czy afery ..sledztwa,ktore mozemy sledzic na zywo---jawne okradanie i nas i gospodarki---to takie POMYŁECZKI nieszkodliwe?
---
jak bardzo interesuje tego Pana rzeczone dobro------gdzie masz podjety temat --tak wazny dla Polakow--GMO?
szczepionki?!--
pandzioe sie wogole orientuje--jakie ustawy ten brzydki rzad przepchnał?
czy tylko przelcie temaciki --co kto" pedzioł" i jak tu złapac za słówko ..czy rozkazów tym temacie nie był---bo TO ZBYT WAZNE i cicho szaaaa

dla mnie logiczne i jasne jest---w jakim celu to robi,jakie ma intencje,jaka ma wiedze,na temat tego --co dla Polski jest wazne
i dla kogo pracuje
----------------------
po pomoc zgłaszaja sie oszusci i skoro piszesz z,e działłas w tym --dobrze o tym wiesz

--------nie ma nic alternatywnego do zaproponowania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak wam betony wytłumaczyć, że krytyka bandyckiej zmiany nie wynika z uwielbienia poczynań PO czy przynależności do tej formacji. Wynika ona z atawistycznego lęku przed zagrożeniem, złem, głupotą i podłością tej bandyckiej zmiany. Z miłości do wolności. Gdy widzę, że ktoś próbuje mi wmówić że czarne jest białe, że idiota jest dobrym ministrem, że Prezydent "ma swoje zdanie" i mnie reprezentuje, że minister od środowiska chroni je za pomocą piły, że ......... ile mam wam wymieniać by dotarło do waszych mózgownic, że trzeba tępić tych gamoni . Gonić z for internetowych propagandowe tuby ich zakłamanej ideologii, prostować kłamstwa wielokroć przez nich powielane . Internet jest jeszcze wolnym medium, którego jeszcze nie opanowali Goebelsi PISU, tak jak zrobili to z publicznym radiem i telewizją. Nie dziwcie się zatem, że tacy ludzie jak ja gonią i będą gonić, takich propagandystów bandyckiej zmiany jakim jest zetjot czy jego pacynki. Jak inaczej walczyć z kłamstwem, podłością i głupotą którą wciskać nam chcą każdego dnia ?
Teraz nie trzeba powielaczy, bibuł i ulotek. Tamten czas odszedł do historii dzięki takim ludziom jak Wałęsa, Geremek, Frasyniuk, Kuroń, Modzelewski, Morawiecki, Walentynowicz. Teraz jest ostatni dzwonek i czas, by nie zmarnować do końca dorobku tamtych bohaterów. PIS trzeba zwalczać demokratycznymi metodami, nawet wtedy gdy oni sięgać będą po rozwiązania siłowe, z którymi już zaczynamy mieć do czynienia. Może wam się nie podobać III RP, może nie odnaleźliście się w tej rzeczywistości, ale po jakie licho chcecie powrotu zamordyzmu kultu jednostki, narodowego socjalizmu rodem z hitlerowskich Niemiec ?

Zgrabny tekst.
Oficer prowadzący się postarał.
Szkoda, że nie uwzględniasz w nim roli Bolka czy innych "koryciarzy" od Okrągłego Stołu.
Szkoda, że nie zauważaśz, że dzieki postawie rządu PiS, nie mamy na ulicach imigranckich hord wciskanych nam przez Brukselę (także przez Rudego).
Szkoda, że nie zauważasz, że mimo wszystkich swych błędów, PiS robi dla Polski o niebo lepszą robotę, niż Banda Rudego, dla której Polskość to nienormalność.
Mimo doprawianej gęby "faszyzmu" i "zamordyzmu".

Czujesz gorący oddech na placach?
Może zacznij się ubierać inaczej ;]

---
I nie będę w kółko powtarzać, że nie jestem zwolennikiem PiS.
Ale bardziej od nich nie cierpię wcześniejszego gnojstwa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jag--a twoj beton pojmie w koncu ,ze mnie nie podoba sie wiekszosc tego co robi obecna władza?

to nie znaczy ,ze musze chwytac sie brzytwy---kod.nowoczesnej --czyli w duzej mierze po-wcow
nie musze sie chwytac niczego co było
i nie musze chwalic guana ,ktore było--tylko dlatego ,ze nastepne guano--jest!
the amen

Adiijjos
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest wyższy i inteligentniejszy sposób na socjotechnikę. Mam na myśli przekonanie ludzi, że wszyscy są dokładnie tacy sami i w ogóle nie warto iść na wybory. Otóż nie jest. Pamięć elektoratu jest jak pamięć złotej rybki, to może przykład jeszcze ciepły.
Jak to się stało, że LOT, który od bankructwa dzielił miesiąc, dokładnie od przejęcia władzy przez PiS zaczął generowac spore zyski. Ile tego jest? 300 mln na plusie? Proszę sobie sprawdzić. Czary mary i z bankruta mamy solidną firmę. Ktoś się starał, żeby zamiast LOTu latała Lufthansa. Bo przecież niemiecka i solidna taka... Co za różnica? LOT czy Luftahansa? PKP czy Deutsche Bahn? Kapitał nie ma narodowości przecież ;)
Na Samoobronę nie czekaj. Ten projekt wyczerpał możliwości i zakończyło się sprzątanie po nim. To było ostatnie tak brutalne sprzątanie w III RP. Ryszard Kuciński, Róża Żarska, Wiesław Podgórski i oczywiście sam Andrzej Lepper.
Janusz Maksymiuk i Tomasz Walendzik okazali się bardziej cwani niż jakakolwiek ustawa przewiduje. Żyją, a to nie lada wyczyn w ich przypadku. Ten drugi opala się na plaży w Dubaju.

A kto umarł ten nie żyje.

Zgoogluj sobie to wszystko, to zrozumiesz. Jak masz czas na elaboraty i tropienie illuminatów, to masz również czas na zweryfikowanie faktów o facetach w biało-czerwonych krawatach.

PS. Ustawa apteka dla aptekarza to jakiś korporacyjny bełkot, podobnie jak wiele innych pomysłów namiestnika króla Lejby I, ministra Morawieckiego. A Zetjot nadal uważa, że to zacny syn zacnego ojca... Tak że wiesz-rozumiesz. Przed następnym głosowaniem na PiS chyba będę musiał strzelić ze dwie sety i zatkać nos. Chyba że.... Chyba że nadal będzie tak, że wszystkie sensowne projekty ustaw będą wychodzić z klubu Kukiz 15

nastepny ,ktory wciska cos --cos sam mysli--komus
gdzie ja napisałam,ze na wybory nie trzeba isc??/
pokaz mi -gdzie

to ,co jest w twojej głowie --w całosci----nie siedzi w mojej

skoro nie sprawdziło si wszystko-co jest
to znaczy ,ze pchac trzeba NOWE

I własnie --wiecej ..bardziej zaangazowac sie
a nie tylko pojsc na wybory

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry