Widok

Poprostu mam juz dość!!!

Jasień Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny, pisze tutaj bo juz poprostu nie iwem co robic:(
Mieszkam z mężem u jego babci, i szczerze to babcia od poczatku mnie nie lubi (łagodnie mówiąc) ma mnie wszedzie obagadane na wszystkie sposoby i wymysla niestworzone historie, dzisiaj zrobila mi awanture o kotare powieszona u góry przy schodach a powiesilismy ja bo wialo nam z dołu zimnem, zaczela mi wymyslac ze jestem nie wiadomo jaka i ze wszyscy wiedza na osiedlu jaka jestem bo widza co robie zastanawiam sie jak moga widziec skoro ja z tad nie mam (niestety) żadnych znajomych podejrzewam ze to dzieki niej pewnie mam okropna opinie jeszcze zanim sie tu wprowadziłam a mieszkamy tu juz ponad 4 lata.
Ja juz naprawde mam dość jej ciaglych gróśb i swiadomosci ze ma ze mnie zrobiona niewiadomo jaka wredna dziewczyne na osiedlu przez dlugi czas sie nie przejmowalam ale teraz to juz chyba pomalu sie zalamuje bo tyle czasu a ona ciagle mnie oczernia:(
Wiem ze w sumie nie powinnam takich zeczy tu pisac ale komus musze sie wygadac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi się podobają komentarze kulki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamosandry !!Rozumiem że kogoś zbulwersowały komentarze KULKI .

Tylko i wyłącznie.Pozdrawiam!!!
hehe kto wie... :)
moze babcia czyta forum ;)
dalej mieszkamy u babci ale teraz od roku jest spokoj ten opisany incydent byl na szczescie ostatni :)
a jak mamasandry??
przeprowadziłaś się?? co u babci?? :)
no popatrz
hehe ktos odkopal moja stary watek :)
Od ciebie?
mika tego jej życzę aby pomogło,bo w przypadku mojego otoczenia nawet wazeliniarstwo nie pomaga.......i tak uważają się niektórzy za mądrzejszych
;kulka; ale Ty posiadasz słownictwo,a nie wyglądasz .
to konflikt pokoleń,babcia jest zazdosna o wnuczka ,o to że nie może rzadzić ,a tak naprawdę czuje się samotna,opuszczona i wszystko jej nie pasujwe.Starość bywa bardzo przykra,może kup od czasu do czasu czkoladki , kwiatka,powiedz komplement i zobacz czy pomoże
aj tam ,aj tam/naprawdę tak uważasz ewwa?
Kulka, oczywiście, ze nie powinnaś wstydzić się tego, ze masz własne zdanie. Jednak sposób w jaki je wyrażasz...., no cóż, dla mnie jest nieco kontrowersyjny.
Fiolka ja się właśnie nie przejmuję i zaciskam zęby ale jak dziękuję za rady i delikatnie daję do zrozumienia że wystarczy a ktoś dalej stoi i swoje to po czasie nawet "święty" by nie wytrzymał,i wtedy jestem mniej miła i wyrozumiała,bo często dostaję "dobre" rady od ludzi którzy mają małe pojęcie o niektórych sprawach albo nie maja go wcale.Jestem cierpliwa i wyrozumiała ale jak każdy człowiek,do czasu.
A czy jak rady daje ktoś kto wogóle nie ma dzieci i nie miał z nimi do czynienia ( wogóle ich nie planuje bo,śmierdzą i s****ą) a zamiast dzieci ma psa..... Też mam pokornie słuchać ? Bo i takie przypadki się zdarzały.
myślę że się nie skończą ale nie wiem jak można się nimi przejmować.
Kala79 czego mam się wstydzić,tego że mam własne zdanie i nie potrzebuję być prowadzana za rączkę ? Wstydzić to powinien się ten który się wtrąca w nie swoje sprawy.jeżeli czegoś nie będę wiedziała bądź nie będę pewna i będę potrzebowała rady to po prostu o nią zapytam.Ja też widzę czasami że ktoś robi coś czego nie powinien bądź robi źle a mimo wszystko rad nie udzielam bo nie mam do tego prawa ,każdy robi jak uznaje za stosowne i nic mi do tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tymi dobrymi radami to tak własnie jest. Wszystko zależy od tego kto je daje, komu, w jaki sposób i w jakim momencie. Rady (szczególnie te na temat wychowywania dzieci) trzeba dawać niezwykle taktownie, bo łatwo urazić.
Wielokrotnie mi sie zdażyło, że rady dawali mi obcy ludzie (np. w autobusie), a to, że Madzia za lekko ubrana, a to że za grubo ubrana, bo przecież taki upał, a to, żebym kocyk jej odsuneła od buzi, a to, żebym folie przeciwdeszczową zdjęła bo sie dziecko udusi. Albo, że płacze, bo ma za ciepło, a ja wiem, że cycka chce. Jedna baba mi sie nawet wzieła za poprawianie koca w wózku. Staram się wtedy podziękować, mówię "Dziękuję, ale wiem że jej nie jest za gorąco". Myślą sobie może, że ja nie zauważyłam tego koca przy buzi, czy coś i chcą pomóc. Tak mi sie zdaje. To na pewno z troski, a nie ze złośliwości. Wczoraj np. koleżanka, która jeszcze nie ma dziecka (urodzi w styczniu) próbowała mi doradzać co do pielęgnacji Madzi po kąpieli. Przecież posłuchać można, a nóż powie coś ciekawego i przydatnego. I pewnie jak ona dziecko urodzi to ja też bede chciała jej jakoś pomóc i jakby co, bede jej opowiadać jak to było z Madzią.
Fiolka myślisz że jak się usamodzielnisz to "dobre rady " się skończą? Czasami wręcz przeciwnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry