Widok

Poprostu mam juz dość!!!

Jasień Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny, pisze tutaj bo juz poprostu nie iwem co robic:(
Mieszkam z mężem u jego babci, i szczerze to babcia od poczatku mnie nie lubi (łagodnie mówiąc) ma mnie wszedzie obagadane na wszystkie sposoby i wymysla niestworzone historie, dzisiaj zrobila mi awanture o kotare powieszona u góry przy schodach a powiesilismy ja bo wialo nam z dołu zimnem, zaczela mi wymyslac ze jestem nie wiadomo jaka i ze wszyscy wiedza na osiedlu jaka jestem bo widza co robie zastanawiam sie jak moga widziec skoro ja z tad nie mam (niestety) żadnych znajomych podejrzewam ze to dzieki niej pewnie mam okropna opinie jeszcze zanim sie tu wprowadziłam a mieszkamy tu juz ponad 4 lata.
Ja juz naprawde mam dość jej ciaglych gróśb i swiadomosci ze ma ze mnie zrobiona niewiadomo jaka wredna dziewczyne na osiedlu przez dlugi czas sie nie przejmowalam ale teraz to juz chyba pomalu sie zalamuje bo tyle czasu a ona ciagle mnie oczernia:(
Wiem ze w sumie nie powinnam takich zeczy tu pisac ale komus musze sie wygadac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi się podobają komentarze kulki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamosandry !!Rozumiem że kogoś zbulwersowały komentarze KULKI .

Tylko i wyłącznie.Pozdrawiam!!!
hehe kto wie... :)
moze babcia czyta forum ;)
dalej mieszkamy u babci ale teraz od roku jest spokoj ten opisany incydent byl na szczescie ostatni :)
a jak mamasandry??
przeprowadziłaś się?? co u babci?? :)
no popatrz
hehe ktos odkopal moja stary watek :)
Od ciebie?
mika tego jej życzę aby pomogło,bo w przypadku mojego otoczenia nawet wazeliniarstwo nie pomaga.......i tak uważają się niektórzy za mądrzejszych
;kulka; ale Ty posiadasz słownictwo,a nie wyglądasz .
to konflikt pokoleń,babcia jest zazdosna o wnuczka ,o to że nie może rzadzić ,a tak naprawdę czuje się samotna,opuszczona i wszystko jej nie pasujwe.Starość bywa bardzo przykra,może kup od czasu do czasu czkoladki , kwiatka,powiedz komplement i zobacz czy pomoże
aj tam ,aj tam/naprawdę tak uważasz ewwa?
Kulka, oczywiście, ze nie powinnaś wstydzić się tego, ze masz własne zdanie. Jednak sposób w jaki je wyrażasz...., no cóż, dla mnie jest nieco kontrowersyjny.
Fiolka ja się właśnie nie przejmuję i zaciskam zęby ale jak dziękuję za rady i delikatnie daję do zrozumienia że wystarczy a ktoś dalej stoi i swoje to po czasie nawet "święty" by nie wytrzymał,i wtedy jestem mniej miła i wyrozumiała,bo często dostaję "dobre" rady od ludzi którzy mają małe pojęcie o niektórych sprawach albo nie maja go wcale.Jestem cierpliwa i wyrozumiała ale jak każdy człowiek,do czasu.
A czy jak rady daje ktoś kto wogóle nie ma dzieci i nie miał z nimi do czynienia ( wogóle ich nie planuje bo,śmierdzą i s****ą) a zamiast dzieci ma psa..... Też mam pokornie słuchać ? Bo i takie przypadki się zdarzały.
myślę że się nie skończą ale nie wiem jak można się nimi przejmować.
Kala79 czego mam się wstydzić,tego że mam własne zdanie i nie potrzebuję być prowadzana za rączkę ? Wstydzić to powinien się ten który się wtrąca w nie swoje sprawy.jeżeli czegoś nie będę wiedziała bądź nie będę pewna i będę potrzebowała rady to po prostu o nią zapytam.Ja też widzę czasami że ktoś robi coś czego nie powinien bądź robi źle a mimo wszystko rad nie udzielam bo nie mam do tego prawa ,każdy robi jak uznaje za stosowne i nic mi do tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tymi dobrymi radami to tak własnie jest. Wszystko zależy od tego kto je daje, komu, w jaki sposób i w jakim momencie. Rady (szczególnie te na temat wychowywania dzieci) trzeba dawać niezwykle taktownie, bo łatwo urazić.
Wielokrotnie mi sie zdażyło, że rady dawali mi obcy ludzie (np. w autobusie), a to, że Madzia za lekko ubrana, a to że za grubo ubrana, bo przecież taki upał, a to, żebym kocyk jej odsuneła od buzi, a to, żebym folie przeciwdeszczową zdjęła bo sie dziecko udusi. Albo, że płacze, bo ma za ciepło, a ja wiem, że cycka chce. Jedna baba mi sie nawet wzieła za poprawianie koca w wózku. Staram się wtedy podziękować, mówię "Dziękuję, ale wiem że jej nie jest za gorąco". Myślą sobie może, że ja nie zauważyłam tego koca przy buzi, czy coś i chcą pomóc. Tak mi sie zdaje. To na pewno z troski, a nie ze złośliwości. Wczoraj np. koleżanka, która jeszcze nie ma dziecka (urodzi w styczniu) próbowała mi doradzać co do pielęgnacji Madzi po kąpieli. Przecież posłuchać można, a nóż powie coś ciekawego i przydatnego. I pewnie jak ona dziecko urodzi to ja też bede chciała jej jakoś pomóc i jakby co, bede jej opowiadać jak to było z Madzią.
Fiolka myślisz że jak się usamodzielnisz to "dobre rady " się skończą? Czasami wręcz przeciwnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry