Widok

Poprostu mam juz dość!!!

Jasień Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny, pisze tutaj bo juz poprostu nie iwem co robic:(
Mieszkam z mężem u jego babci, i szczerze to babcia od poczatku mnie nie lubi (łagodnie mówiąc) ma mnie wszedzie obagadane na wszystkie sposoby i wymysla niestworzone historie, dzisiaj zrobila mi awanture o kotare powieszona u góry przy schodach a powiesilismy ja bo wialo nam z dołu zimnem, zaczela mi wymyslac ze jestem nie wiadomo jaka i ze wszyscy wiedza na osiedlu jaka jestem bo widza co robie zastanawiam sie jak moga widziec skoro ja z tad nie mam (niestety) żadnych znajomych podejrzewam ze to dzieki niej pewnie mam okropna opinie jeszcze zanim sie tu wprowadziłam a mieszkamy tu juz ponad 4 lata.
Ja juz naprawde mam dość jej ciaglych gróśb i swiadomosci ze ma ze mnie zrobiona niewiadomo jaka wredna dziewczyne na osiedlu przez dlugi czas sie nie przejmowalam ale teraz to juz chyba pomalu sie zalamuje bo tyle czasu a ona ciagle mnie oczernia:(
Wiem ze w sumie nie powinnam takich zeczy tu pisac ale komus musze sie wygadac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
anek mam nadzieje ze u nas to sie tak nie skonczy jak u twojego kolegi:)
mąż stanie po mojej stronie tylko z ta przeprwadzka gorzej rozmawialam z nim i powiedzial tak jak mamy miec wlasne mieszkanie to musisz isc do pracy i w sumie ma racje tylko teraz pozostaje mi szukac taniej opiekunki albo taniego przedszkola:) a to wyjdzie nam na dobre bo i ja odpoczne i mala z dzieciakami pobedzie no i miedzy ludzi w koncu pojde po ponad 3 latach siedzenia w domu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
starość nie radość... młodość nie wieczność...niestety...

Jak będziesz stara to pamiętaj by nie być taka jak babcia ;)
trochę z przymrużeniem oka ale nie wiem co Ci poradzić... ja raczej bym sie wyniosła gdziekolwiek, bo nie wytrzymałabym z kimś takim... Dobrze że macie stabilne i mocne małżeństwo bo mieszkając z kimś takim różnie to bywa...

powodzenia
Ewwa ja mam taki charakter ze nie daje się po kątach ustawiać i mam baaardzo niewyparzoną "gębę" bez względu kto mi udziela (dobre rady) ,jak mi sąsiadka truła dupę i mówiła jak mam z dzieckiem robić ( wszystko wiedząca a jej dzieci się chowały w żłobku tygodniowym....ale ona tyyyle dzieci wychowała)w upały nie wychodzić i takie tam to jej powiedziałam że najpierw wychodzę na upał a potem dziecko trzymam w zamrażalce w celu schłodzenia....jak mówiła do mojego synka (biegającego po trawie w ogródku) nie biegaj bo się wywrócisz i uderzysz o ( trawę?) i wybijesz oko to mówiłam że pobiegnę do domu wezmę widelec i wydłubie mu drugie ,jak dawałam pić małej to mówiła że za bardzo smoka wkładam jej do buzi to odpowiadałam że jak zechcę to wepchnę jej go razem z butelką i nic jej do tego ,ja nie lubię i nie daję innym rad nie proszona o nie i mam nadzieję że tak mi zostanie.Kiedyś siedziałam na ławce i szedł jakiś dziad przyczepił się do mnie chyba sam nie wiedział po co to mu właśnie powiedziałam niech spakuje tobołek wsiada w tramwaj i jedzie na plażę do piachu się przyzwyczajać .Moja babcia ma 84 lata jest MEGA moherem ale nie zawraca mi dupy dobrymi radami ,nie dogadujemy się w sprawach kościoła i polityki a tak to suuuper babcia,sprawności i umysłu nie jeden pozazdrości.
kulka ale ty masz paskudny charakter, po prostu wredne babsko. Wiem że niechciane rady mogą być upierdliwe, ale z pewnością dawane w dobrych intencjach. A ty od razu z grubej rury....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytam te posty i zgadzam się z korbą - kulka ostra jesteś ale nie ma się czym chwalić....
Kulka.....nawet gdybym komentowała czyjeś "rady" tak jak Ty , to byłoby mi wstyd się do tego przyznać...
Chwalisz się tą"niewyparzona gębą" czy co????
a ja to chcialbym miec chociaz trooche tak niewyparzona buzie jak kulka:) przynajmniej ma swiety spokoj i nikt jej sie nie wtraca w wychowanie:) moze troszke za ostro aleskoro jej to nie przeszkadza i ma swety spokoj to czemu nie:)
a moim zdaniem jeśli ktoś nie ma taktu i wchodzi z butami w nasze życie, zachowuje się niegrzecznie, to nie znaczy jeszcze że musimy być takie same albo gorsze... jakby nasz świat wyglądał jakby każdy reagował tak na drugiego człowieka?
jakby ktoś z rodziny wtrącał się w moje zycie to bym się usamodzielniła a nie szczekała jak kulka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie no, kulka ostro przesadza. Badz co badz starszym (i nie tylko) nalezy sie szacunek, nawet jesli nas denerwuja. Nie mozna sobie pozwolic wejsc na glowe, ale od razu chamskie pyskowki odstawiac.....
Ja mam stara wredna ciotke, ktora oczywiscie zawsze musi wyskakiwac z jakimis super radami, bo niby tak sie o wszystkich troszcxzy, a tak naprawde to paskudne babsko. Nikt jej nie lubi, ale wszyscy zachowujemy sie wobec niej grzecznie. Ci najbardziej na nia uczuleni po prostu staraja sie unikac kontaktu w miare mozliwosci :)
Co do Waszej sytuacji z babcia, to niestety dopoki mieszkacie u niej w domu, musicie sie zgodzic na jej warunki. Jedynym wyjsciem jest wyprowadzka.
anek my sie godzimy na jej warunki ale kontroluje kazde nasze zagranie cokolwiek robimy u siebie u gory ona juz u nas jest i komentuje po co to i wogole a potem dzwoni do tescia i sie zali a potem na dodatek on robi jakies awantury takze to niej tak ze my sobie robimy co my chcemy i gzdzie sie da...
no to się usamodzielnijcie, bo z tego co piszesz bierzesz to pod uwagę czyli masz taką możliwość... poza tym ja bym się po prsotu nie przejmowała gadaniem babci, co to Cię obchodzi co sobie pomyślą sąsiedzi, teściowie czy ktokolwiek....
fioka sasiedzi mnie tak naprawde nie obchodza ale 4 lata obrazania to troche duzo a jak przez 4 lata kazdy na osiedlu na ciebie krzywo patrzy to juz mam dosyc kazdemu sie cierpliwosc konczy:)
ja bym się wyprowadziła, takie rozmowy i rozważania tak naprawdę do nieczego nie prowadzą, tylko nakręcają... a sąsiedzi mogliby nam nie i 10 lat krzywo patrzeć, mam w życiu ważniejsze sprawy.
Nie napisałam że od razu takie teksty mówię ,jestem cierpliwa i tolerancyjna ale do czasu ,staram się uśmiechać i zaciskać zęby na niektórych ludzi ale nie zawsze rozumieją i trzeba im uświadamiać w mniej lub bardziej chamski sposób że nie należy komuś włazić w życie z buciorami ( tym bardziej jak w swoim ma się bajzel ), nie pozwolę sobie wejść na głowę tym bardziej ze te rady dają ludzie którzy sami nie chowali swoich dzieci bądź nie potrafili wychować ( chowali bezstresowo czyli -WCALE) a teraz są wielce mądrzy,dlaczego ktoś ma mi mówić jak mam chować swoje dzieci i jak mam z nimi postępować,to są MOJE dzieci i moja sprawa jak je wychowam ,tym bardziej ze niektórzy naprawdę nie mają taktu i udzielają rad (niekoniecznie dobrych ) nie proszeni o nie, nie raz słyszałam jak ktoś narzeka że rodzice i inni wtryniali się w wychowanie ich dzieci i życie i ich to denerwowało ,a teraz robią to samo,ja jestem osobą która ma swoje zdanie i nie obchodzi mnie to kto ile ma lat nie należy się wtrącać w NIE SWOJE sprawy,niech każdy pilnuje siebie swoich dzieci i swojego życia .
Fiolka myślisz że jak się usamodzielnisz to "dobre rady " się skończą? Czasami wręcz przeciwnie.
Z tymi dobrymi radami to tak własnie jest. Wszystko zależy od tego kto je daje, komu, w jaki sposób i w jakim momencie. Rady (szczególnie te na temat wychowywania dzieci) trzeba dawać niezwykle taktownie, bo łatwo urazić.
Wielokrotnie mi sie zdażyło, że rady dawali mi obcy ludzie (np. w autobusie), a to, że Madzia za lekko ubrana, a to że za grubo ubrana, bo przecież taki upał, a to, żebym kocyk jej odsuneła od buzi, a to, żebym folie przeciwdeszczową zdjęła bo sie dziecko udusi. Albo, że płacze, bo ma za ciepło, a ja wiem, że cycka chce. Jedna baba mi sie nawet wzieła za poprawianie koca w wózku. Staram się wtedy podziękować, mówię "Dziękuję, ale wiem że jej nie jest za gorąco". Myślą sobie może, że ja nie zauważyłam tego koca przy buzi, czy coś i chcą pomóc. Tak mi sie zdaje. To na pewno z troski, a nie ze złośliwości. Wczoraj np. koleżanka, która jeszcze nie ma dziecka (urodzi w styczniu) próbowała mi doradzać co do pielęgnacji Madzi po kąpieli. Przecież posłuchać można, a nóż powie coś ciekawego i przydatnego. I pewnie jak ona dziecko urodzi to ja też bede chciała jej jakoś pomóc i jakby co, bede jej opowiadać jak to było z Madzią.
Kala79 czego mam się wstydzić,tego że mam własne zdanie i nie potrzebuję być prowadzana za rączkę ? Wstydzić to powinien się ten który się wtrąca w nie swoje sprawy.jeżeli czegoś nie będę wiedziała bądź nie będę pewna i będę potrzebowała rady to po prostu o nią zapytam.Ja też widzę czasami że ktoś robi coś czego nie powinien bądź robi źle a mimo wszystko rad nie udzielam bo nie mam do tego prawa ,każdy robi jak uznaje za stosowne i nic mi do tego.
myślę że się nie skończą ale nie wiem jak można się nimi przejmować.
A czy jak rady daje ktoś kto wogóle nie ma dzieci i nie miał z nimi do czynienia ( wogóle ich nie planuje bo,śmierdzą i s****ą) a zamiast dzieci ma psa..... Też mam pokornie słuchać ? Bo i takie przypadki się zdarzały.
Fiolka ja się właśnie nie przejmuję i zaciskam zęby ale jak dziękuję za rady i delikatnie daję do zrozumienia że wystarczy a ktoś dalej stoi i swoje to po czasie nawet "święty" by nie wytrzymał,i wtedy jestem mniej miła i wyrozumiała,bo często dostaję "dobre" rady od ludzi którzy mają małe pojęcie o niektórych sprawach albo nie maja go wcale.Jestem cierpliwa i wyrozumiała ale jak każdy człowiek,do czasu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry