Widok

Poród trójmiasto cc , tokofobia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej
Jestem w 40 tygodniu ciąży z om , od miesiąca buja się między sor , a moim lekarzem . mój lekraz prowadzacy uważa , że ciąża powinna byc juz zakończona bo mam złe przepływy i ktg wychodzi , źle :/ ale skierowania na cc nie daje ... 1 poród miałam przez cc . Jeżdżę Wejherowo , Gdynia , Puck i jedyne co pomimo złych wyników proponują to obserwobserwacja ..... Zastanawiam się nad wizyta u psychiatry z powodą moich leków boje się , że coś się stanie dziecku ... Możecie polecić jakiegoś lekarzabpsychiate z Trójmiasta :( Lub normalnego ginekologa który oprócz pytania dlaczego Pani jeszczę nie zrobili cc , wystawi skierowanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwne...w związku z pandemia nie mają anastezjologow nawet do zzo bo wiekszosc oddelegowana do zakaznych, więc pewnie tym bardziej chcą unikać CC :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ordynator na Zaspie to kawał drania, nie daj się. Przypomnij mu że w telewizji zachwalał cesarki ze względu na pandemię koronaworusa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli możesz, napisz jak się rozwinie sytuacja i jak wygląda taka konsultacja. Przychodzi psychiatra z poradni? Trzymam kciuki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja dzis leze na zaspie na patologii mam zaświadczenie o Tokofobii jestem dzien po terminie ordynator przeciwny cc a ja nie odpuszczam mam miec konsultacje z psychiatrą strasznie sie boje czy w wojewodzkim tez sa takie problemy przeciez on mi zniszczy macierzynstwo na sile mi karzac rodzić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

W UCK (co prawda w listopadzie) nie robili problemów z cesarką. Wskazania miałam tylko takie, że 1szy poród cc i na USG dziecko "wyglądało" na 4kg (niecałe 3700 się okazało). Wpisali 'podejrzenie niewspółmierności porodowej' i zrobili. Nikt nie naciskał na "próby naturalne".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie brzmi dobrze :( trzymaj się tam i w razie czego walcz o swoje.

Leżę teraz w szpitalu na Zaspie. Presja lekarzy żeby poród był naturalny, mimo wskazań do CC, jest bardzo duża, w moim odbiorze przekraczająca granice rozsądku i zwykłą ostrożność. Cesarki - wyłącznie w przypadkach skrajnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za informację. Będę się dowiadywać. U mnie poród sn jest wykluczony ze względu na śmierć dziecka przy porodzie w poprzedniej ciąży... Tylko że śmierć dziecka przy porodzie nie jest wskazaniem do CC w naszym pięknym kraju :/ jedyne co mogę mieć to wskazanie "tokofobia" i zaświadczenie od psychiatry...

teraz na Zaspie w dobie pandemii chętnie robią CC, spróbuj tam się doinformować czy uwzględnią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem tylko Swissmed takie coś zaakceptuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dołączam się do pytania. Czy ktoś miał w ostatnim czasie w Gdańsku CC ze wskazań psychiatrycznych? Jak to wygląda w szpitalach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, nie tolerują

I to zaświadczenie tolerują na Zaspie?

Jeśli potrzebujecie zaświadczenia do cesarskiego cięcia o tokofobii możesz skorzystać nawet z video konsultacji u psychiatry. Zaświadczenie przesyłają pocztą lub mailem, konsultacja może odbyć się w twoim domu lub na oddziale ginekologicznym. Wystarczy, że wejdziecie na platformę psychomedic.online - wyskoczą kalendarze specjalistów, dzięki którym łatwo umówicie się na video konsultacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

To super, że wszystko dobrze napewno Twoja męka nie poszła na marne bo taka stymulacja skurczami dobrze maluszkowi zrobiła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziekuje:) Co się mameczylam to moje. Rano przyszła położna, że mam nie jeść bo będzie cc po pochodzie zrobili badanie i stwierdzili że jednak mam iść spróbować rodzić. A jak nie poszło to cc... wtedy wpadłam w czarną rozpacz ... Ale młody zdrowy co najważniejsze ja już kilka godzin po operacji też dobrze i na chodzie . Już w domku :) miłej majówki dziewczyny:)

Gratulacje. Ważne, że już po wszystkim.

2 dni temu urodziłam, mało pomogło wywoływanie porodu (oksy , balonik ) W końcu zaczęły mi się skurcze co minutę, A postępu porodu był brak i mnie scieli ... A I tak się najpierw w bólach krzyżowych mameczylam

Daj znać jak u Ciebie . Pozdr.

Trochę nie rozumiem o co Ci chodzi. Przecież żeby zakończyć ciążę i tak muszą Cię przyjąć na oddział choć na krótką obserwacje. Jeśli nie ma wskazań do cc, to nikt Cię nie umówi na cc. Jeśli podczas obserwacji na oddziale cokolwiek zlego by się działo to od razu zrobią cc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry