Widok
Porównanie z innymi pizzeriami
Na wstępie pragnę nadmienić, że nie wiem jak smakuje "prawdziwa" włoska pizza, a oceniam na podstawie tego co mi smakuje i co znam.
Co na plus:
- nie wiem czy samorobny czy kupny, ale świetny sos podany do Calzone, na prawdę czapki z głów.
- ciasto: cienkie, dobre. Trochę przypalone, ale nie ma tragedii.
- wystrój: piec opalany drewnem daje swoisty miły zapach/klimat.
Co na minus:
- dodatki a właściwie ich brak. O tyle o ile mięsa było sporo to cebuli, papryki i pomidorów to z lupą szukać. Może trochę mniej mięsa na korzyść innych dodatków?
- może się czepiam, ale paprykę powinno się kroić w plastry, a nie kostkę.
- mięso: miałem nieodparte wrażenie, że to jest tania wędlina/salami. Przy takich cenach moglibyście się szarpnąć na coś lepszego.
- sos na pizzy, a właściwie jego śladowe ilości. Gdyby nie tłuszcz z salami oraz dodana oliwa to pizza byłaby po prostu sucha.
- macie dużo świeżej bazylii (którą za rzadko podlewacie) - moglibyście dać dwa listki na środek w celu dekoracyjnym
- stoły są uciapane w oliwie (tak jak butelki)
- dodatkowe sosy - jesteśmy w Polsce i opcja dokupienia dobrego sosu do pizzy nie jest grzechem śmiertelnym.
Pizza na 3+, ceny stanowczo za wysokie.
Co na plus:
- nie wiem czy samorobny czy kupny, ale świetny sos podany do Calzone, na prawdę czapki z głów.
- ciasto: cienkie, dobre. Trochę przypalone, ale nie ma tragedii.
- wystrój: piec opalany drewnem daje swoisty miły zapach/klimat.
Co na minus:
- dodatki a właściwie ich brak. O tyle o ile mięsa było sporo to cebuli, papryki i pomidorów to z lupą szukać. Może trochę mniej mięsa na korzyść innych dodatków?
- może się czepiam, ale paprykę powinno się kroić w plastry, a nie kostkę.
- mięso: miałem nieodparte wrażenie, że to jest tania wędlina/salami. Przy takich cenach moglibyście się szarpnąć na coś lepszego.
- sos na pizzy, a właściwie jego śladowe ilości. Gdyby nie tłuszcz z salami oraz dodana oliwa to pizza byłaby po prostu sucha.
- macie dużo świeżej bazylii (którą za rzadko podlewacie) - moglibyście dać dwa listki na środek w celu dekoracyjnym
- stoły są uciapane w oliwie (tak jak butelki)
- dodatkowe sosy - jesteśmy w Polsce i opcja dokupienia dobrego sosu do pizzy nie jest grzechem śmiertelnym.
Pizza na 3+, ceny stanowczo za wysokie.
Moja ocena
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu:
Dziękujemy za opinię i spieszę wyjaśnić wątpliwości: Sos dodawany do Calzone jest naszej produkcji (z pomidorów). Sama pizza calzone jest dośc specyficznym produktem i trudnym do wykonania. Gdybyśmy dodali sos do środka, pizza nie upiekła by się i pozostała mokra z niedopieczonym ciastem. (dlatego do środka dodaje się takie składniki, które zawierają tłuszcz a nie wodę (tych dajemy minimum wymagane).
Co do sosów...Nigdy ich nie będzie w naszym lokalu, gdyż dla nas to jest właśnie grzech śmiertelny. Staramy się być tak bardzo włoscy, jak tylko pozwala nasza polska mentalność i przyzwyczajenia. Jeśli okaże się, że jesteśmy jedynym lokalem w trójmieście, który nie podaje sosu do pizzy, to będziemy się z tego cieszyć.
Co do cen, to Trójmiasto ma najniższe ceny pizzy w Polsce. Niestety :(
Polecam spróbować innej pizzy w naszym lokalu, na pewno będzie pysznie... Zapraszam.
Co do sosów...Nigdy ich nie będzie w naszym lokalu, gdyż dla nas to jest właśnie grzech śmiertelny. Staramy się być tak bardzo włoscy, jak tylko pozwala nasza polska mentalność i przyzwyczajenia. Jeśli okaże się, że jesteśmy jedynym lokalem w trójmieście, który nie podaje sosu do pizzy, to będziemy się z tego cieszyć.
Co do cen, to Trójmiasto ma najniższe ceny pizzy w Polsce. Niestety :(
Polecam spróbować innej pizzy w naszym lokalu, na pewno będzie pysznie... Zapraszam.