Widok
Ja poznałam swojego narzeczonego również za pośrednictwem portalu- także nie ma co z góry skazywać tego typu stron na klęskę. Oczywiście trzeba mieć na uwadze, że różni ludzie zakładają tam konta- młode siksy oraz napaleni guaniarze również, ale wbrew pozorom masa ciekawych ludzi też się tam znajduje. Lepiej spróbować niż siedzieć cicho w domu czekając, aż książę z bajki zapuka na naszych drzwi :)
Jeśli można to powiem ,że na portalach randkowych to jak w życiu,kłamstwo i tak szybko wyjdzie na wierzch,ale do rzeczy:jestem za,są dobrą formą zawierania znajomości,można wybrać na prawdę wartościowe osobyma miejsce na portalu jest dla wszystkich i nie znaczy to bynajmiej o braku odwagi czy przebojowości,takie mamy czasy a nie inne,a skoro są,to dlaczego z nich nie korzystać,polecam SYMPATIĘ,sprawdzony i okej
Rzeczywiście powstaje coraz więcej tego typu portali. Jednak moim zdaniem niepotrzebnie, te nowe po prostu są nastawione na szybką kasę od użytkowników albo reklamodawców, a później się zwijają. Mam zaufanie tylko do kilku, które maja uznaną już markę. A czy jest sens korzystania z takich portali? Moim zdaniem tak, po pierwsze mamy w jednym miejscu wielu singli, szukających tego samego co ja, po drugie wiele opcji pomagających w wyborze tego jedynego. Ja mam konto na mydwoje, sporo rzeczy mi się tam podoba, przede wszystkim profesjonalne podejście do tematu. A to, że trzeba wykupić abonament, żeby móc korzystać, to moim zdaniem naturalne i to też jest domena tych lepszych portali. Bo nowe, kiepskie, często są darmowe, żeby sobie po prostu wyśrubować statystyki, a skuteczność takich portali jest marna. Co innego te większe, profesjonalne portale...
portal to tylko narzędzie dla takich osób jak np ja- nieśmiałych, które nie mają czasu lub okazji, żeby gdzies wyjść i poznac kogoś. A to co potoczy sie dlaej zależy juz tylko od nas. Przecież ludzie rozstaja sie z róznych przyczyn, tak jak w rożnych miejscach i okolicznościach sie poznaja. Warto zagladac na takie portale ale najważniejsze- trzeba mnieć dystans do tego i nie angazowac sie pochopne lub nie daj Boże na siłe szukac szczęścia
Skorzystałam z ogłoszeń na Trojmiescie. Są za darmo.
Rozni ludzie sie trafiają. Obecnie jestem z jednym z ogłoszenia i jest fajny.
Poznanie partnera jest lepszym rozwiazanmie dla osób mało rozrywkowych (puby i kluby), z duza ilością obowiązków i nastawionych na konkretną osobę z charakteru - najpierw poznaje sie osobowosc przez pisanie.
Za to problem jest z brakiem chemi na pierwszej randce no i czesto później tez ;).
Nie skreslam tej formy poznawania, nie jest to żadna desperacja a wrecz fajnie, że ludzie wychodzą z inicjatywą a nie czekaja az ktos przyjdzie i zapuka do ich drzwi.
Rozni ludzie sie trafiają. Obecnie jestem z jednym z ogłoszenia i jest fajny.
Poznanie partnera jest lepszym rozwiazanmie dla osób mało rozrywkowych (puby i kluby), z duza ilością obowiązków i nastawionych na konkretną osobę z charakteru - najpierw poznaje sie osobowosc przez pisanie.
Za to problem jest z brakiem chemi na pierwszej randce no i czesto później tez ;).
Nie skreslam tej formy poznawania, nie jest to żadna desperacja a wrecz fajnie, że ludzie wychodzą z inicjatywą a nie czekaja az ktos przyjdzie i zapuka do ich drzwi.
Z tymi portalami to różnie wbywa. Mozna trafić i byc zadowolonym/ą,
a mozna naciąć jak cho....ra. 4lata temu nawiązałem kontakt z, zdawałwoby się, miłą i sympatyczną młodą (28lat) panienką. Po roku mailowego kontaktu okazało się, że aż wstyd o tym mówić - ale co mi tam - wyszło na jaw, że przez rok miałem znajomości z gejem. I nie chodzi oto, bym miał coś przeciw gejom, bo jestem tolerancyjny, ale poczułem się brutalnie oszukany. Od tamtej pory już nie zaglądam na portale randkowe. Jakoś tak dziwnie nabrałem zniechęcenia do zawierania znajomości, już nie mówiąc o znajomościach w realu. Po prostu obawiam się kolejnej wpadki. Mogę z kimś popisać, pożartwać itd, ale żadnych spotkań. Koniec. :( Zraziłem się :(
a mozna naciąć jak cho....ra. 4lata temu nawiązałem kontakt z, zdawałwoby się, miłą i sympatyczną młodą (28lat) panienką. Po roku mailowego kontaktu okazało się, że aż wstyd o tym mówić - ale co mi tam - wyszło na jaw, że przez rok miałem znajomości z gejem. I nie chodzi oto, bym miał coś przeciw gejom, bo jestem tolerancyjny, ale poczułem się brutalnie oszukany. Od tamtej pory już nie zaglądam na portale randkowe. Jakoś tak dziwnie nabrałem zniechęcenia do zawierania znajomości, już nie mówiąc o znajomościach w realu. Po prostu obawiam się kolejnej wpadki. Mogę z kimś popisać, pożartwać itd, ale żadnych spotkań. Koniec. :( Zraziłem się :(
Do głowy by mi nie przyszło że można mailować ze sobą przez rok czasu!!!
Jedno spotkanie w realnym świecie wyjaśnia bardzo dużo i zastępuje miesiące wirtualnych rozmów.
Nigdy nie szukam partnera poza własnym województwem może to w pewien sposób mnie chroni.
Wiem, że świat jest pełen wariatów i zaburzonych ale są też fajni i wartościowi ludzie.
No ale skoro w Twoim przypadku jedno przykre zdarzenie determinuje zaniechanie dalszych starań to już niestety nic na to nie poradzę.
Przykro mi :(
Jedno spotkanie w realnym świecie wyjaśnia bardzo dużo i zastępuje miesiące wirtualnych rozmów.
Nigdy nie szukam partnera poza własnym województwem może to w pewien sposób mnie chroni.
Wiem, że świat jest pełen wariatów i zaburzonych ale są też fajni i wartościowi ludzie.
No ale skoro w Twoim przypadku jedno przykre zdarzenie determinuje zaniechanie dalszych starań to już niestety nic na to nie poradzę.
Przykro mi :(
mmm jestem niesamowicie mile zaskoczony, takie pioseneczki, to moje ulubione klimaty, kiedy rozmarzę się prawie do łez. Mam troche takich. :))) A ja to tak nie obrażam się za bardzo, bo guzik z tego mam. Wole cos fajnego posłuchać, poklikac przez neta, pospierać się o coś. To, że się wtedy zraziłem, to pewnie był jakiś ewenement, bo tak to na rózne portale to nie narzekam zbytnio. Są wariaci, na ale to internet. :)))
W końcu na tym forum na nikogo nie narzekam. :)))
W końcu na tym forum na nikogo nie narzekam. :)))
no niby tak, masz rację, ale ze mnie jeszcze cały czas wyłazi poczucie krzywdy, zawodu itp. mimo, że już sporo czasu upłynęło i czasami niepotrzebnie ta moja zgryzota wyłazi na światło dzienne a przecież Was to raczej zbytnio nie obchodzi i generalnie to nie jest kącik zwierzeń i po drugie ja jestem twardym facetem, który łez nie roni
To jest normalne , że cały czas wychodzi poczucie krzywdy , zawodu i żal. Niby czas leczy rany , ale..wszystko zależy chyba od stopnia wrażliwości człowieka , u jednych po jakimś czasie żal mija i można budować wszystko od nowa , u innych takie przeżycia pozostają do końca życia , nawet jeśli założy się nowy związek , a jeszcze inni nigdy nie są gotowi na nowe uczucie , bojąc się kolejnego rozczarowania :/ Najważniejsza zasada , nigdy nic na siłę :) Daj sobie jeszcze trochę czasu :) I ponieważ nie jest to kącik zwierzeń , to ja już milczę :)))
Wiem , o co Ci chodziło i dlatego wcześniej napisałam , że zwierzeń nikt nie wymaga , zresztą po co się uzewnętrzniać przed całym światem ? ;) Moje zdanie na ten temat już znasz ..ostatnio rozmawiały dwie moje koleżanki właśnie na temat szukania drugiej połowy :) Jedna do drugiej mówi : Nie masz nikogo , bo nie szukasz . a druga się wkurzyła dyskusją i zapytała , czy ma sobie tabliczkę na szyi powiesić , że kogoś szuka :)))) I tak właśnie wtedy sobie pomyślałam , że to szukanie to ciężka sprawa , a czekać aż ktoś sam się pojawi.. można czekać długo i się nie doczekać :))))
to prawda, można szukać i nie znaleźć, ja rozpuściłem wieści po znajomych, że szukam tej, której mógłbym oddać te lata, które mi jeszcze zostały, siebie takiego jakim jestem, znajomi i rodzina wiedzą jakim jestem człowiekiem, że postanowiłem jeszcze raz zaufać, zawierzyć, móc z kimś być razem i wspólnie. Póki co, brak odzewu, nie znają wolnych osób
Ja posłuchałem się trochę tych porad http://wolnyportal.pl/viewtopic.php?t=305 i teraz już mam kochającą narzeczoną :)
OMIJAJCIE portal b2 .pl - wyciągają w sprytny sposób kasę ,opłacając miesiąc konta premium w promocyjnej cenie za 9,90 zl nie dość ze udostępniasz numer karty platonicznej/kredytowej to równocześnie wyrażasz zgodę aby później pobrano opłatę za 6 miesięcy korzystania z konta premium , nie możesz zrezygnować /zlikwidować konta na b2.pl droga elektroniczna do czasu kiedy nie zostanie pobrana oplata za 6 miesięcy ,za nie wykorzystany okres nie zwracają pieniędzy !!!! .KARTA PŁATNOŚCI JEST WIDOCZNA TYLKO RAZ ,potem opłaty pobierane są automatycznie ,nie ma możliwości późniejszego przeczytania na co sie zgodziłeś i jaki są dalsze warunki ....
Tak tylko tu upuszczam fragment regulaminu jednej ze wspomnianych stron:
"****** korzysta z profesjonalnych animatorów i operatorów dla rozrywki Użytkowników, którzy nie są odrębnie zidentyfikowani w systemie. Niniejsza Usługa świadczona jest w najwyższej jakości. Prawdziwe spotkania z tymi operatorami nie są możliwe. Użytkownicy mogą wysyłać im wiadomości tylko w ramach portalu."
"****** korzysta z profesjonalnych animatorów i operatorów dla rozrywki Użytkowników, którzy nie są odrębnie zidentyfikowani w systemie. Niniejsza Usługa świadczona jest w najwyższej jakości. Prawdziwe spotkania z tymi operatorami nie są możliwe. Użytkownicy mogą wysyłać im wiadomości tylko w ramach portalu."
Ja uważam że z perspektywy kobiety jest dużo do wyboru , jeśli jest się mężczyzną to już nie tak łatwo, trzeba znać się na ludziach jeśli chcesz szukać czegoś na takich stronach, ogólnie nie polecam, Ładne kobiety i przystojni męzczyźni, przebierają w opcjach, więc nie powinniście być zdziwieni jeśli jesteście 3-4 opcją
Ostatnio coraz częściej słyszy się o nieuczciwych praktykach, takich jak fałszywe profile czy manipulacje emocjonalne ze strony administratorów stron.
Możecie sobie poczytać jak to działa na przykładzie portalu randkowego, na którym teoretycznie można znaleźć kobiety z Ukrainy:
https://intymnapolska.pl/ukrainedate-com-opinie-o-portalu-randkowym-czy-to-oszustwo/
Dlatego zanim zdecydujecie się na rejestrację, polecam sprawdzenie recenzji innych użytkowników, by uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek.
Takich stron jest masa, za nim założycie konto wpiszcie do Google zapytanie o opinie na temat danej strony. Przestrzegam też przed przyjmowaniem recenzji innych osób jako prawdy objawionej. Niestety wiele strony zarabia na kłamaniu i zachęcaniu do zakładania kont, mają z tego pewien %.
Możecie sobie poczytać jak to działa na przykładzie portalu randkowego, na którym teoretycznie można znaleźć kobiety z Ukrainy:
https://intymnapolska.pl/ukrainedate-com-opinie-o-portalu-randkowym-czy-to-oszustwo/
Dlatego zanim zdecydujecie się na rejestrację, polecam sprawdzenie recenzji innych użytkowników, by uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek.
Takich stron jest masa, za nim założycie konto wpiszcie do Google zapytanie o opinie na temat danej strony. Przestrzegam też przed przyjmowaniem recenzji innych osób jako prawdy objawionej. Niestety wiele strony zarabia na kłamaniu i zachęcaniu do zakładania kont, mają z tego pewien %.
Jestem przekonana że portalem randkowym który w pełni Was zachwyci i zapewni bezpieczeństwo korzystania z niego jest https://randkuj.my/polska/swietokrzyskie/modliborzyce