Widok
ty dalej o tym przegranym polityku rozprawiasz?
mnie bardziej bulwersuja opisy z ksiazki palikota, zgodnie z ktorymi nasz premiere w ultra ekskluzywnych i ultra drogich butach (sfinansowanych z pieniedzy podatkiow - pewnie z budzetu reprezentacyjnego kancelarii) kopie pilke po gabinecie
nie masz tu stosownej fotki?
...
mnie bardziej bulwersuja opisy z ksiazki palikota, zgodnie z ktorymi nasz premiere w ultra ekskluzywnych i ultra drogich butach (sfinansowanych z pieniedzy podatkiow - pewnie z budzetu reprezentacyjnego kancelarii) kopie pilke po gabinecie
nie masz tu stosownej fotki?
...
Hal, Twoje uwagi są tak puste, że powinno być Ci wstyd w ogóle coś takiego pomyśleć, a co dopiero upubliczniać. Jak się domyślam pewnie dla Ciebie starość, biedota, ułomność są doskonałymi powodami do naśmiewania się z ludzi, co?
Mam tylko nadzieję, że nie masz dzieci, bo nie chwiałabym mieć "przyjemnego" z nimi spotkania, kiedy już będę stara a one (dzięki naukom tatusia) będą nabijały się ze starszej pani, która nie jest porządna, bo ma nie takie buty albo sklejoną laskę...
Mam tylko nadzieję, że nie masz dzieci, bo nie chwiałabym mieć "przyjemnego" z nimi spotkania, kiedy już będę stara a one (dzięki naukom tatusia) będą nabijały się ze starszej pani, która nie jest porządna, bo ma nie takie buty albo sklejoną laskę...
Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy!
Człowiek, który stoi na czele rządu RP, jest osobą publiczną o zasięgu ogólnoświatowym, musi prezentować się w odpowiedni sposób. Niechlujstwo Kaczyńskiego nie ma nic wspólnego z "biedotą, ułomnościami, starością" - to człowiek bezwzględny, bardzo inteligentny i bezkompromisowy...i wcale nie stary.
Moje uwagi nie mogą być puste, skoro na fakt "dziurawych łapci" Kaczyńskiego zwrócił uwagę w zasadzie cały świat. Więc idąc tropem Twojego myślenia (sic!), wszyscy którzy śmieją się z Kaczyńskiego, powinni płonąć wstydem...bo on taki biedny, stary, ułomny i kochany misio?
Szczytem bezczelności i prostactwa z Twojej strony jest włączanie do dyskusji dzieci. To może Twoje dzieci powinny się wstydzić za mamusię, że ma poglądy płaskie jak pustynia Mojave?
Moje uwagi nie mogą być puste, skoro na fakt "dziurawych łapci" Kaczyńskiego zwrócił uwagę w zasadzie cały świat. Więc idąc tropem Twojego myślenia (sic!), wszyscy którzy śmieją się z Kaczyńskiego, powinni płonąć wstydem...bo on taki biedny, stary, ułomny i kochany misio?
Szczytem bezczelności i prostactwa z Twojej strony jest włączanie do dyskusji dzieci. To może Twoje dzieci powinny się wstydzić za mamusię, że ma poglądy płaskie jak pustynia Mojave?
ziutolina: jeżeli nie zgadzasz się z czyimiś poglądami, podaj swoje argumenty. Pisanie, że masz nadzieję, że jeden z użytkowników nie ma dzieci jest bardzo nie na miejscu. Akurat mam kota na tym punkcie. Moje jedyne dziecko zmarło i jak czytam, że ktoś dzieci się czepia za poglądy rodziców, to podwójnie diabli mnie biorą. Dyskutuj z daną osobą, ale dzieci zostaw w spokoju. Nawet jakby Kaczor miał dzieci, to krytykowałabym tylko jego. Wiesz co, nie lubiłam obu braci Kaczyńskich, ale na zmarłą żonę byłego prezydenta nie powiedziałam nigdy złego słowa. Krytyka czyiś poglądów nie jest niczym złym, krytyka wyglądu osoby publicznej zawsze ma miejsce. Ludzie, gazety, portale obśmiewają polityków, aktorów, celebrytów. Ale czepianie się ich rodzin jest obrzydliwe.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
masz racje jaki to byl by wstyd!!!! dobrze ze premier ma nowe buty. ufff przy tym problemy emerytow obecnych i przyszlych to pikus! jak to dobrze ze rzadzi facet w porzadnych butach!jak juz klepac biede to w panstwie w ktorym porzadni faceci nosza porzadne buty! jak by to powiedzial donald tusk porzadny czlowiek w porzadnych butach z prawie porzadna dykcja . haly potel zaslal lozko che che che
Hm, dla mnie Kaczyński jest synonimem kłamstwa i hipokryzji. To nie kwestia nienawiści, a uświadomienia 4.000.000 Polaków, żeby nie żartowali sobie z pozostałych 36.000.000 promując tego "premiera-prawie-prezydenta", który za bycie u władzy zrobiłby wszystko.
Nie można być obojętnym i wznieść się ponad to - podobnie myśleli ludzie w Niemczech w 1933 roku i doprowadzili tym do największej tragedii XX wieku.
Nie można być obojętnym i wznieść się ponad to - podobnie myśleli ludzie w Niemczech w 1933 roku i doprowadzili tym do największej tragedii XX wieku.
halewicz jestes zalosny
rownie dobrze mozesz napisac, podobnie mysleli ludzie w niemczech w 1933, teraz polacy doprowadzili PO do pelni wlaqdzy
(pis nigdy nie mial pelni wladzy - od samorzadu po prezydenta)
poza tym Polakow nie ma 40 mln (36+4)
- chyba, ze wliczasz polonusow 0- ale tu szacunku sa niepewne i powinny byc jeszcze wieksze
jest nas w kraju 38 mln,
(wg szacunkow ONZ za 30 lat bedzie nas raptem 34 mln)
poza tym
na PO głosowało: 5 629 773
a na PIS: 4 295 016
wiec nie mow tu o PISIE contra reszta swiata,
co najwyzej PIS contra ci zmanipulowani i przestraszeni (w tym Ty) - z tych 5,6 mln (ciekawe ile PO ma naturalnego elektoratu?)
a do tegp prawda jest taka, ze nienawisc do PISU i lek przed pisem jest ciagle umiejetnie podsycany i utrzymywany
NAJWIEKSZYM SUKCESEM PO PRZEZ 4 LATA RZADOW BYLO UTRZYMANIE LEKU PRZED PISEM,
...
takie buty sa obciachem -
ale dajesz stare zdjecie (włosy siwe, ale od 1,5 roku Prezes tylko w czarnym krawacie), a poza tym prawdopodobnie zdjecie z wywiadu, a drugie nie wiem - watpie by oficjalne
rownie dobrze mozesz dac zdjecia politykow z radia,
choc zasada jest ze sie ich wowczas nie fotagrafuje (w calosci)
rownie dobrze mozesz napisac, podobnie mysleli ludzie w niemczech w 1933, teraz polacy doprowadzili PO do pelni wlaqdzy
(pis nigdy nie mial pelni wladzy - od samorzadu po prezydenta)
poza tym Polakow nie ma 40 mln (36+4)
- chyba, ze wliczasz polonusow 0- ale tu szacunku sa niepewne i powinny byc jeszcze wieksze
jest nas w kraju 38 mln,
(wg szacunkow ONZ za 30 lat bedzie nas raptem 34 mln)
poza tym
na PO głosowało: 5 629 773
a na PIS: 4 295 016
wiec nie mow tu o PISIE contra reszta swiata,
co najwyzej PIS contra ci zmanipulowani i przestraszeni (w tym Ty) - z tych 5,6 mln (ciekawe ile PO ma naturalnego elektoratu?)
a do tegp prawda jest taka, ze nienawisc do PISU i lek przed pisem jest ciagle umiejetnie podsycany i utrzymywany
NAJWIEKSZYM SUKCESEM PO PRZEZ 4 LATA RZADOW BYLO UTRZYMANIE LEKU PRZED PISEM,
...
takie buty sa obciachem -
ale dajesz stare zdjecie (włosy siwe, ale od 1,5 roku Prezes tylko w czarnym krawacie), a poza tym prawdopodobnie zdjecie z wywiadu, a drugie nie wiem - watpie by oficjalne
rownie dobrze mozesz dac zdjecia politykow z radia,
choc zasada jest ze sie ich wowczas nie fotagrafuje (w calosci)
SSS - jesteś....właściwie to bez znaczenia jaki jesteś, w zasadzie nijaki.
Polacy wybrali PO, dali PO pełnię władzy - taka jest decyzja większości i to po raz drugi. Większość to większość - z czym chcesz dyskutować?
Tak, Polaków jest 38.000.000 - nie licząc Polonii. Z Polonią 40.000.000 jest ilością przybliżoną.
Na PIS zagłosowało o 1.000.000 Polaków mniej, niż w poprzednich wyborach - co świadczy o spadku popularności tej partii. Na PO również zagłosowało o 1.000.000 mniej (w stosunku do 2007r.), ale jednak to PO wygrała wybory; zatem patrz wyżej, decyzja większości.
Mówię (piszę) reszta Polski c/a PIS - żadna z parii, poza PO, nie jest zainteresowana jakimikolwiek związkami z PiS.
Lęk przed dojściem PiS do władzy nie jest podsycany. Wyborcy pamiętają dokładnie czasy rządów PiS`u - czemu dali wyraz w niedzielnych wyborach.
Rząd PO odnotowała wiele sukcesów ale i wiele porażek. Co ciekawe, zostawił PiS w spokoju, nie rozliczył ich z 2 lat antydemokratycznego horroru; odpuścił. I słusznie - PiS sam sobie wystawił świadectwo.
Kaczyński był, jest i będzie obciachem - na zawsze.
Polacy wybrali PO, dali PO pełnię władzy - taka jest decyzja większości i to po raz drugi. Większość to większość - z czym chcesz dyskutować?
Tak, Polaków jest 38.000.000 - nie licząc Polonii. Z Polonią 40.000.000 jest ilością przybliżoną.
Na PIS zagłosowało o 1.000.000 Polaków mniej, niż w poprzednich wyborach - co świadczy o spadku popularności tej partii. Na PO również zagłosowało o 1.000.000 mniej (w stosunku do 2007r.), ale jednak to PO wygrała wybory; zatem patrz wyżej, decyzja większości.
Mówię (piszę) reszta Polski c/a PIS - żadna z parii, poza PO, nie jest zainteresowana jakimikolwiek związkami z PiS.
Lęk przed dojściem PiS do władzy nie jest podsycany. Wyborcy pamiętają dokładnie czasy rządów PiS`u - czemu dali wyraz w niedzielnych wyborach.
Rząd PO odnotowała wiele sukcesów ale i wiele porażek. Co ciekawe, zostawił PiS w spokoju, nie rozliczył ich z 2 lat antydemokratycznego horroru; odpuścił. I słusznie - PiS sam sobie wystawił świadectwo.
Kaczyński był, jest i będzie obciachem - na zawsze.
@Halewicz:
Jedno pytanko: Czy gdyby Kaczor miał lepsze buty i nosił Rolexa, w większym stopniu nadawałby się na premiera?
Odpowiedz tak/nie.
Jeśli nie - to jakie znaczenie ma jego obuwie?
A jeśli tak - to Donald w dresie jest gorszym premierem niż Donald w garniturze, prawda?
To jest prosta implikacja, oczywista dla każdego, któremu nieobce są zasady logicznego myslenia.
Jedno pytanko: Czy gdyby Kaczor miał lepsze buty i nosił Rolexa, w większym stopniu nadawałby się na premiera?
Odpowiedz tak/nie.
Jeśli nie - to jakie znaczenie ma jego obuwie?
A jeśli tak - to Donald w dresie jest gorszym premierem niż Donald w garniturze, prawda?
To jest prosta implikacja, oczywista dla każdego, któremu nieobce są zasady logicznego myslenia.
@sadyl
logicznie masz racje
ale nic nie zmieni faktu, ze takie buty to obciach do garnituru (tez nie najlepszej jakosci)
inna sprawa, ze to nie sa zadne oficjalne zdjecia
wiec nie ma czym sie rajcowac
gdyby w takich butach podejmowal zagraniczna delegacje albo chociaz wystepowal w sejmie to co innego
a tak wyciagniete jakies zdjecie niewiadomo skad
...
@ Halewicz
przed wyborami prezydenckimi krazyly zdjecia Komorwskiego i Komorowskiej - tez na jakims spacerze z psem,
oboje ubrani okropnie, bardzo nieporządnie
ciekawe jak wtedy to komentowales?
pewnie, ze to zalosna pisowska manipulacja...
logicznie masz racje
ale nic nie zmieni faktu, ze takie buty to obciach do garnituru (tez nie najlepszej jakosci)
inna sprawa, ze to nie sa zadne oficjalne zdjecia
wiec nie ma czym sie rajcowac
gdyby w takich butach podejmowal zagraniczna delegacje albo chociaz wystepowal w sejmie to co innego
a tak wyciagniete jakies zdjecie niewiadomo skad
...
@ Halewicz
przed wyborami prezydenckimi krazyly zdjecia Komorwskiego i Komorowskiej - tez na jakims spacerze z psem,
oboje ubrani okropnie, bardzo nieporządnie
ciekawe jak wtedy to komentowales?
pewnie, ze to zalosna pisowska manipulacja...
masz google od tego (sprawdzilem wlasnie - sa dostepne)
ja w przeciwienstwie do ciebie nie kolekcjonuje materiałów antyplatformianych
zreszta PO pokazalo w przypakdu antykomora do czego jest zdolne:P
(to a propo wykorzystywania sluzb przez PO)
...
ale zeby bylo jasne:
- rowniez nie odpowiadalo mi ubliżanie Komorowskiemu z powodu ubioru i urody jego żony
- a co do antykomora - serwis przekroczyl pewne granice i slusznie zostal zamkniety; do przemyslenia halewicz natomiast jet to jakbys sie zachowywal i co bys mowil gdyby taki serwis antypisowski zostal zamkniety za rzadow pisu -> pewnie bys grzmial, ze noc krysztalowa sie zaczyna?
ja w przeciwienstwie do ciebie nie kolekcjonuje materiałów antyplatformianych
zreszta PO pokazalo w przypakdu antykomora do czego jest zdolne:P
(to a propo wykorzystywania sluzb przez PO)
...
ale zeby bylo jasne:
- rowniez nie odpowiadalo mi ubliżanie Komorowskiemu z powodu ubioru i urody jego żony
- a co do antykomora - serwis przekroczyl pewne granice i slusznie zostal zamkniety; do przemyslenia halewicz natomiast jet to jakbys sie zachowywal i co bys mowil gdyby taki serwis antypisowski zostal zamkniety za rzadow pisu -> pewnie bys grzmial, ze noc krysztalowa sie zaczyna?
@sadyl
Niemożliwa jest odpowiedź tak/nie na Twoje pytanie.
Premier Kaczyński (zdjęcia z tego okresu) powinien być odpowiednio ubrany: właściwy kolorystycznie garnitur, koszulę i dobrany krawat, bardzo dobre buty i dyskretny acz dobry zegarek - tak ma się prezentować Premier RP w kraju i na świecie.
Natomiast marka Rolex jest daleka od elegancji - Rolex to sportowe zegarki (ale na tym trza się znać).
Funkcja Premiera RP to urząd - urzędując i wykonując obowiązki służbowe należy prezentować się nienagannie. Wiesz co to jest dress code?
Donald Tusk w dresie nie występuje publicznie i nie piastuje swojego urzędu w nieodpowiednim stroju - czy założy dres, czy garnitur jest jednak tym samym człowiekiem.
Niemożliwa jest odpowiedź tak/nie na Twoje pytanie.
Premier Kaczyński (zdjęcia z tego okresu) powinien być odpowiednio ubrany: właściwy kolorystycznie garnitur, koszulę i dobrany krawat, bardzo dobre buty i dyskretny acz dobry zegarek - tak ma się prezentować Premier RP w kraju i na świecie.
Natomiast marka Rolex jest daleka od elegancji - Rolex to sportowe zegarki (ale na tym trza się znać).
Funkcja Premiera RP to urząd - urzędując i wykonując obowiązki służbowe należy prezentować się nienagannie. Wiesz co to jest dress code?
Donald Tusk w dresie nie występuje publicznie i nie piastuje swojego urzędu w nieodpowiednim stroju - czy założy dres, czy garnitur jest jednak tym samym człowiekiem.
No i tu się zasadniczo różnimy w poglądach.
Dla mnie jest istotne, na ile premier jest wiarygodny, jakie ma przekonania i jaką ma determinację, aby te przekonania wcielać w życie.
W tym sensie - ani Kaczor ani Donald nie jest "moim" premierem.
Kwestia ich wyglądu jest dla mnie sprawą tak marginalną, ze nawet nie zauważyłbym, gdyby któryś miał dwie różne skarpetki :)
Nie zamierzam z premierem iść do łózka ani chwalić się nim moim koleżankom.
I wolałbym niechlujnie ubranego mądrego i uczciwego polityka w roli premiera - niż wymuskanego gogusia, którego jedynym wzorcem postępowania są słupki sondaży.
PS: masz rację co do jednego - nie znam się na zegarkach. Nie noszę od 25+ lat.
Dla mnie jest istotne, na ile premier jest wiarygodny, jakie ma przekonania i jaką ma determinację, aby te przekonania wcielać w życie.
W tym sensie - ani Kaczor ani Donald nie jest "moim" premierem.
Kwestia ich wyglądu jest dla mnie sprawą tak marginalną, ze nawet nie zauważyłbym, gdyby któryś miał dwie różne skarpetki :)
Nie zamierzam z premierem iść do łózka ani chwalić się nim moim koleżankom.
I wolałbym niechlujnie ubranego mądrego i uczciwego polityka w roli premiera - niż wymuskanego gogusia, którego jedynym wzorcem postępowania są słupki sondaży.
PS: masz rację co do jednego - nie znam się na zegarkach. Nie noszę od 25+ lat.
Nie. Nie widziałem. W ogóle nigdy nie widziałem króla - chyba, że w telewizji :) A tam zdarzyło mi się widzieć jakiegoś krola (naprawdę nie pamietam, jakiego) "w cywilkach" czy w dresie. I co z tego?
A premier nie jest królem - jest urzędnikiem państwowym, takim samym jak biurwa w oddziale ZUS w Pipidówie Przygranicznej.
I ma robic swoją robote a nie lansowac sie medialnie za nasze pieniądze.
A premier nie jest królem - jest urzędnikiem państwowym, takim samym jak biurwa w oddziale ZUS w Pipidówie Przygranicznej.
I ma robic swoją robote a nie lansowac sie medialnie za nasze pieniądze.
Hal wybacz, moją argumentację powiązaną z dziećmi ale uważam ją za uzasadnioną. Według mnie nie wszyscy są stworzeni do rodzicielstwa, a po Twoich wypowiedziach ciężko podejrzewać, że potrafiłbyś nauczyć je empatii. To dotyczyło TYLKO Ciebie i tego, że przez swoje prześmiewcze ciągoty możesz zniszczyć niewinne i jeszcze świeże jednostki ( a ja jako egoistka wolałabym nie spotykać jakichkolwiek osób wyzbytych empatii - chyba mam do tego prawo?)
Kwestia tych nieszczęsnych butów - mam je gdzieś! Razi mnie tylko czerpanie radości z nabijania się z kogoś - to jest podłe i tyle. Zawsze mnie to drażniło i nie zamierzam robić wyjątku w Twoim przypadku.
Kwestia tych nieszczęsnych butów - mam je gdzieś! Razi mnie tylko czerpanie radości z nabijania się z kogoś - to jest podłe i tyle. Zawsze mnie to drażniło i nie zamierzam robić wyjątku w Twoim przypadku.
Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy!