Widok

Posiew po podaniu antybiotyku?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
np dzien wczesniej bierzemy antybiotyk, a nastepnego dnia chcemy pobrac mocz do posiewu.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja corka jak brala furagin przez 7 dni to kazla odczekac i zrobic badanie moczu. Na cale szczescie jest zdrowa
Aniu gratulacje :-)
mi lekarka zawsze kazała 5 dni odczekać po antybiotyku / furaginie
Zawsze zalecano mi pierwszą dawkę leków dopiero po pobraniu materiału na posiew. Po wyniku posiewu z antybiogramem lek był ewentualnie zmieniany...
Gratuluję synka :)
Dziekuje za gratulacje!!!!!!!!

Janio dostal antybiotyk dzisiaj i posiew musimy zrobic jutro rano.Czyli po antybiotyku.
Kurcze, i teraz nie wiem, sfałszowane wyniki beda?//
image

image
Antybiotyk przed posiewem....no ryzyko troszke bo bakteria moze byc niewrazliwa na ten antybiotyk. Ja mam mega doswiadczenie z ZUM-em u mojego synka-3razy w szpitalu i zawsze kontrolny posiew robiony byl 7 dni po odstawieniu antybiotyku, choc na podst jalowego posiewu-podczas brania antyb w szpitalu-wypisywano do domu takze to takie pogmatwane troszke jest:(
my mielismy tak samo

wieczorem pierwsza dawke augumentinu wzielismy a rano czyli po 1 dawce pobralismy posiew(lekarz nie chcial czekac 48godz na wynik,wolal nie ryzykowac), posiew wyszedl ujemny,nastepnie po skonczeniu antybiotyku odczekalismy 5dni i wyszly bakterie, znaczy byly niewrazliwe na ten antybiotyk--czyli sfalszowal wynik

potem bralismy zinnat i zinnat nam pomogl,teraz bierzemy juz 3tyg furagin dawke podtrzymujaca

jutro robimy kontrolny po 3tyg posiew

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry