Widok
Antybiotyk przed posiewem....no ryzyko troszke bo bakteria moze byc niewrazliwa na ten antybiotyk. Ja mam mega doswiadczenie z ZUM-em u mojego synka-3razy w szpitalu i zawsze kontrolny posiew robiony byl 7 dni po odstawieniu antybiotyku, choc na podst jalowego posiewu-podczas brania antyb w szpitalu-wypisywano do domu takze to takie pogmatwane troszke jest:(
my mielismy tak samo
wieczorem pierwsza dawke augumentinu wzielismy a rano czyli po 1 dawce pobralismy posiew(lekarz nie chcial czekac 48godz na wynik,wolal nie ryzykowac), posiew wyszedl ujemny,nastepnie po skonczeniu antybiotyku odczekalismy 5dni i wyszly bakterie, znaczy byly niewrazliwe na ten antybiotyk--czyli sfalszowal wynik
potem bralismy zinnat i zinnat nam pomogl,teraz bierzemy juz 3tyg furagin dawke podtrzymujaca
jutro robimy kontrolny po 3tyg posiew
wieczorem pierwsza dawke augumentinu wzielismy a rano czyli po 1 dawce pobralismy posiew(lekarz nie chcial czekac 48godz na wynik,wolal nie ryzykowac), posiew wyszedl ujemny,nastepnie po skonczeniu antybiotyku odczekalismy 5dni i wyszly bakterie, znaczy byly niewrazliwe na ten antybiotyk--czyli sfalszowal wynik
potem bralismy zinnat i zinnat nam pomogl,teraz bierzemy juz 3tyg furagin dawke podtrzymujaca
jutro robimy kontrolny po 3tyg posiew