Widok

Poszukiwana sprawdzona sala weselna. Magnat czy Orchidea?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam, pobieramy się w maju 2013. Przeglądaliśmy już różne sale. Wahamy się między dwoma : Dwór Kaszubski Magnat w Bojanie albo Orchidea w Chwaszczynie. Proszę o opinie lub propozycje innych wyjątkowych sal pod względem obsługi, gastronomi, atmosfery. Wesele do 100 osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kochani. Bez wahania wybierajcie Magnata w Bojanie.
25.08.2012 odbyło się tam wesele mojej córki z opcją na 180 osób.
Wszystko perfekcyjnie i terminowo przygotowane. Jedzenie pyszne i wystarczająco dużo. Rady Pani Ani cenne i tylko słuchać bo"kobietka" wie co mówi. Ma ogromne doświadczenie i jest bardzo pomocna.
Nie naciągają, radziła nam nie zamawiać więcej jedzenia i bardzo słusznie.
Rozliczenie bez najmniejszych problemów - wszystko zgodne z wcześniej omówionymi warunkami co do złotówki. Goście i Para Młoda byli zachwyceni.Obsługa rewelacyjna i bardzo sympatyczna. Pokoje czyściutkie i wygodne. Wszyscy na czele z Panem Wiesiem ogromnie pomocni i serdeczni.Warunki doskonałe. Sanitariaty czyściutkie.
Ogromne uznanie dla całego personelu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli miałabym wybierać z tych dwóch,to na pewno wybrałabym Orchideę.Tam lepsze jest praktycznie wszystko:więcej jedzenia i smaczniejsze,ładniejsze pokoje,ładniejsza sala,okazalszy budynek.Jedynym minusem jest pani Marylka,ale nie można mieć wszystkiego:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"nie każdego stać na super ekstra lokal" no ale tu mówimy w dwóch lokalach w identycznych cenach. Magnat i Orchidea mają bard podobne oferty cenowe jeżeli chodzi o wesele i nocleg. Więc porównujemy 2 lokale o podobnych cenach i większość stwierdza że orchidea jest lepsza więc warto się kierować tą opinią.

Jeżeli chodzi o mnie byłam w obu tych lokalach pomijając pokoje bo to nie najważniejsze, jedzenie ZDECYDOWANIE lepsze w Orchidei i przede wszystkim duuużo tego jedzenia.
Mhm, jasne. Ja nie mam dużych wymagań, a nie byłam tam na weselu, tylko na imprezie pracowniczej.
Sami sobie nagrabili u mnie i u innych, więc nikt mi nie powie, że to, że nie było to wesele to znaczy, że może być gorzej. Właściciele obiecali właczyć ogrzewanie podłogowe - MHM, akurat. W pokoju zero okien, jak w bunkrze. Jedzenie niedobre, a w dużej sali brudne pokrowce na krzesła.
Jak ktoś pyta to szczerze odpowiadam, a dziwne jest to, że zawsze ktoś kto mi odpowiada nie ma stałego nicka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My podobnie podeszliśmy do sprawy ;) Sala w Wanodze tak nam się spodobała, że po prostu nam zależało i dogadanie się z p. Marylą nie było problemem. Trzeba pytać, a dowie się wszystko - my również dostaliśmy na pierwszym spotkaniu przykładowe menu i cenę pokoi, dzika itp. Menu w efekcie po 10 miesiącach od pierwszego spotkania i tak się zmieniło, bo p. Maryla później sama proponowała nowe pozycje i ilości wiedząc co schodzi, a co nie.
Efekt był rewelacyjny, wesele i poprawiny na najwyższym poziomie :) Od połowy września już trochę czasu minęło, a rodzina i goście nadal wspominają ten dzień :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A my mile i spokojnie wytlumczylismy p. Maryli, ze bardzo nam zalezy na omowieniu szczegolow przed podisaniem uwowy, bo chielismy byc pewni co do naszego wyboru i nie mielismy problemow z dogadaniem sie. Przykladowe menu (170zl za osobe) dostalismy juz na pierwszym spotkaniu. Podobnie bylo z cena i iloscia dostepnych pokoji dla nas i dla gosci.
Nie wiem.. moze trezba czasami podjesc do wszystkirgo spokojniej, bo jesli pojechaliscie na rozmowe z takim negatywnym nastawieniem, to dostaliscie to samo w zamian?

My mamy zabukowana sale w Wanodze na 27 lipca. Menu (prawie :)) ustalone, pokoje zabukowane.. A sala jest przepiekna!
zalezy kto z jakim nastawieniem idzie na wesele czy tylko sie najesc i spac w luksusach czy bawic. nie kazdego stac na super ekstra lokal. a pokoje w magnacie nie najgorsze w nowej czesci sa cieple i jak najbardziej nadaja sie na jedna noc. dodatkowo mozna zamowic sobie sniadanie jesli nie ma sie poprawin a porcja ogromna i smaczna.
Na pewno nie Magnat, nie polecam, jedzenie niedobre i pokoje a la "zimny wychów".
DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDZI!!!! BARDZO PRZYDATNE!!!!
BYŁAM W ORCHIDEI 4 LATA TEMU, JEDZENIE BYŁO PYCHA, POKOJE ŁADNE, WSZYSTKO OK.
Co do Magnata i pokoi to fajne jest to ze (obok sali diamentowej) jest duża kuchnia dla gości, gdzie można sobie samemu zrobic cos do jedzenia/herbate/kawe, uprasować/podprasowac ubranie-widziałam deske do prasowania i zelazko. Dla przyjezdnych gości jest to super sprawa. W pokojach luksusow nie ma ale jest czysto i miło i to chyba jest najważniejsze.
Kawa i herbata już nie są płatne na poprawinach :) co było dla mnie miłym zaskoczeniem, miałam wesele we wrześniu w sali diamentowej. W tym samym czasie były dwa inne wesela, praktycznie było to nieodczuwalne- nie widziałam innych młodych par, może kilkoro gości zmierzających do pokoi. Polecam serdecznie Magnata. Jedzenie pyszne, obsługa świetna, pokoje średnie, ale warte swojej ceny.
Popieram że p. Maryla nie jest łatwa w dogadaniu ale trzeba to jakoś przetrwać potem już będzie tylko lepiej ... naprawdę !!! ja jak się już rozliczyłam to stwierdziłam że fakt było trochę nerwów ale było warto!!
Przede wszystkim dużo rzeczy można dogadać.
Jedna i druga sala bardzo ładne w tym roku robiłam wesele w Orchidei a w zeszłym byłam na weselu w Magnacie już drugi raz.
Jedna i druga sala bardzo ładne. Przedstawię parę różnic:
- jedzenia w Orchidei jednak dużo więcej w tej cenie niż w Magnacie
- kawa i herbata z tego co wiem w Magnacie płatna w dniu poprawin
- jeżeli chodzi o atrakcje dla dzieci zdecydowanie więcej w Orchidei
- pokoje dużo ładniejsze w Orchidei lecz trochę droższe niż w Magnacie więc jak kto woli,
- blisko Orchidei jest biedronka ;) ja musiałam na swoje poprawiny lecieć po wodę n.gaz bo zabrakło :)
- w Magnacie są 3 sale mogą się trochę goście mieszać co prawda ja tego nie odczułam jak byłam na weselu bo obok na sali nie było tego dnia wesela,
Byłam na weselu w Magnacie i wszystko wyglądało super. Młodzi zachwalali jedzenie, lokal, i sposob w jaki to wszsytko bylo organizowane (z zagranicy, mailowo). Koncowy efekt byl super.

Nasze wesele tez tam organizujemy. Wszystko zalatwiamy przez maile, nawet podpisanie umowy z czego jestesmy bardzo zadowoleni. Jak dotad nie było probelemow. Mam nadzieje ze taka wspolpraca utrzyma sie do konca (Chociaz doszly mnie sluchy ze kontakt z Magnatem jest "rozny". Opinie wyrazil jeden z innych uslugodawcow, nie klientow. Nie sprecyzował dokladnie co znaczy "rozny kontakt" ale mozliwe ze relacje magnat- np zespol/foto itd wygladają inaczej niz z klientami).
Orchidea super sala i okolica bylam raz na weselu i wszysko bylo ok. w magnacie milam swoje na sali diamentowej jedzenie smaczne obsluga dobra mozliwsoc wynajecia pokoi jednak mielismy pewne problemy wiec polece to miejsce dla ludzi o silnych nerwach
jmr74- mialam to samo, pojechalismy z narzeczonym aby obejrzec sale, napierw oczywsicie byl problem z ustaleniem kiedy p.Marylka bedzie wolna aby nam sale pokazac, pojechalismy 15 min poczekalismy, bo telefonu nie odbierala, pozniej jak juz rozmawialismy to rowniez nie chciala nam dac menu, czego kompletnie nie rozumiem, bo skoro ma sie wydac na wesele takie pieniadze (wesele na 120 osob) to chcialabym sie zapoznac na spokojnie z menu a nie na szybko w jakims "ciasnym biurze" jedynie powiedziala nam, ze menu dostaniemy po podpisaniu umowy! byla dosc arogancka jakby jej w ogole nie zalezalo, jako ze wesele organizujemy z za granicy, odpuscilam sobie ta sale razem z p. Marylke na czele, skoro od poczatku, od pierwszego spotkania cos jest nie tak, to az strach pomyslec co bedzie dalej, nie mam zamiaru sie dodatkowo stresowac, i martwic w jakim humorze szanowna pani bedzie, powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytania będą. dzięki :)))
Mam pytanie co do relacji z P. Marylka z ORCHIDEI...? Po 2 spotkaniach mam jedynie mętlik w głowie, ponieważ Pani M. jest zmienna jak chorągiewka...jestem osobą konkretną i żeby podjąć jakąkolwiek decyzję(kosztowną), muszę znać szczegóły...rozmowy są bardzo ogólnikowe, wręcz z nutką ignorancji....brak możliwości zapoznania się z menu przed podpisaniem umowy(machanie kartką przed oczami klienta...), brak odpowiedzi na temat cen pokoi...
Pamiętam wesele sprzed kilku lat, ale ustalane, z tego co wiem, było z kimś innym - było pięknie....i zależy mi na tej sali!!!!
CZY KTOŚ MA PATENT NA PANIĄ MARYLKĘ?????taki, dzięki któremu coś się dowiem zanim nabędę nerwicy przedweselnej??? :)))
To ja, to samo mogę powiedzieć o Orchidei. I dużym plusem (nie iwem jak Magnat) są pokoje do wynajęcia, Jak masz pytania, śmiało pisz.
do góry