Widok

Poszukiwanie nowych znajomości

Chciałbym zaczerpnąć z Waszego bogatego internautckiego doświadczenia kilka wiaderek informacji ;-) Pomiżo iż większość życia spędziłem za komputerem, to jednak w dużej mierze czuję się jeszcze człowiekiem poprzedniej "epoki" kiedy to żyło się bez komputerów, telefonów komórkowych, czatów, randek internetowych itp. Komputera używałem głównie do pracy a nie do rozrywki, ludzi poznawałem standardowo w realu, nie uprawiałem seksu wirtualnego ;-) Większość życia spędziłem albo w otoczeniu komputerów, albo gdzieś głęboko zaszyty w lesie, jak przystało na zakompleksionego samotnika. Na szczęście kilka lat temu coś we mnie pękło i zacząłem się stawać jednostką społeczną. Zaczął we mnie kiełkować i narastać głód poznawania ludzi. Robię wszystko co mogę żeby poznawać ciekawych, w pewnym sensie podobnych do mnie ludzi. Ale oni przeważnie też są gdzieś poukrywani za jakimiś komputerami lub głęboko w swojej nieśmiałości i samotności. Napiszcie, proszę, w jaki sposób wykorzystując neta poznajecie ludzi i co potem się z tymi znajomościami dalej dzieje ? Dziękuję i pozdrawiam :-)
...Remember the jester that showed you tears...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma już, nie ma...
Antyspołeczny napisał(a):

> Raczej sie z tym nie zgadzam. Wyglad jest wazny tak dlugo jak
> nie ma milosci. Gdy sie kogos kocha, to widzi sie jego
> naturalne ludzkie piekno. Przyjazn jest rodzajem milosci.
> Milosc rodzicielska, przyjazn czy milosc sa w gruncie rzeczy
> bardzo podobne. Gdy dziala uczucie to postrzegamy czlowieka
> takim jakim on jest w rzeczywistosci, a nie takim jakim
> postrzega go swiat. Swiat postrzega ludzi przez pryzmat
> systemu, kultury i czasu w ktorym zyje. Dawniej piekne byly
> "Rubensowskie ksztalty", w Japoni kobiety z malymi stopami, w
> starozytnej Sparcie facet z najwieksza blizna, a teraz mamy
> kult anoreksji. To sa jednak tylko uwarunkowania kulturowe i
> czasowe. Gdy kochamy widzimy czlowieka takim jakim rzeczywiscie
> jest.

Co do tego ,że wygląd jest ważny tak długo jak nei ma miłości ...... Zawsze chcemy się podobać naszej 2 polowie to jest takie może troche próżniactwo ale tak ludzie już mają, taka jest nasza psychika. Chcemy się sobie podobaći tak tez jest. (to było co do miłośći - w miłości zawsze podoba Ci się Toja 2 polowa) zawsze osoba bliska Ci jest tą najpiękniejszą. No a co do związków nie ze względu na miłóśc to chyba głównie zwraca sięuwagęna wygląd. W sumie tak czy inaczej dla ludzi wygląd nei jest obojętny. Oczywiście mówię to w stosunku do ogółu.
Aha i piękno nie jest zależne od postrzegania osoby oczami całego świata, tylko właśnei naszymi własnymi opczami. Chyba to nie jest do końca prawda ,że kierujemy się modą np . na anorektyczki. Jak już kiedyś o tym wspominaliśmy to wzystko jest uwarunkowane indywidualnie, jest to gust każdego człowieka z osobna. A jak wiadomo ile jest ludzi tyle jest też poglądów.

ola
Olcia=) napisał(a):

> Zawsze chcemy się podobać naszej 2 polowie to jest takie
> może troche próżniactwo ale tak ludzie już mają, taka jest
> nasza psychika. Chcemy się sobie podobaći tak tez jest.

Zgadzam sie, powiem wiecej, chcemy sie podobac wszystkim.

> No a co
> do związków nie ze względu na miłóśc to chyba głównie zwraca
> sięuwagęna wygląd.

hehe, masz racje. Inaczej do tego podeszlem. Dla mnie to co nie z milosci to uklad a nie zwiazek, ale rozni ludzie roznie do tego podchodza.

> W sumie tak czy inaczej dla ludzi wygląd nei
> jest obojętny. Oczywiście mówię to w stosunku do ogółu.

Moze nawet dla wszystkich, po prostu dla kazdego czlowieka w innym stopniu.

> Aha i piękno nie jest zależne od postrzegania osoby oczami
> całego świata, tylko właśnei naszymi własnymi opczami. Chyba to
> nie jest do końca prawda ,że kierujemy się modą np . na
> anorektyczki. Jak już kiedyś o tym wspominaliśmy to wzystko
> jest uwarunkowane indywidualnie, jest to gust każdego człowieka
> z osobna. A jak wiadomo ile jest ludzi tyle jest też poglądów.

Pogladami mozna jednak manipulowac, i czym ktos bardziej zwraca uwage na wyglad innych tym bardziej poddaje sie ogolnemu trendowi
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Antyspołeczny napisał(a):

>
> hehe, masz racje. Inaczej do tego podeszlem. Dla mnie to co nie
> z milosci to uklad a nie zwiazek, ale rozni ludzie roznie do
> tego podchodza.

Tak właśnei też mam takie podejsćie do tego typu znajomosci. Jednakze zle sie wyrazilam.

> Pogladami mozna jednak manipulowac, i czym ktos bardziej zwraca
> uwage na wyglad innych tym bardziej poddaje sie ogolnemu
> trendowi

No tutaj to niestety masz nieuchronną rajcę, aczkoleiwk społeczeństwo tylko w dużej grupie bedzie łatwiejsze do manipulowania. tzn chodzi mi o to ze tak naprawde moze sie wydawac ze ogół jest za anorektyczkam, ale tak naprawde to jak rozmawiasz z wileoma roznymi ludzmi to wiekszosc wcale tak nei uwaza. Taka mofda czest ojest tylko medialna niekoniecznie praktycznie wystepyuje w życou człowieka. Trpoche zakrecilam ale mam nadzieje ze zrozumieszo co mi chodzi.

ola
Co innego mowic, a co innego robic;)
Wazne jest jeszcze to co sie ma zapisane w podswiadomosci, a wlasnie w tym miejscu ma Ci sie zapisac dobrze stworzona manipulacja
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
no tak:)

ola
wiec media maa ograniczony dostep do tej manipulacji(np reklamy) i dlatego nie wszystkim robia pranie mozgu tak jak kiedys to bylo z propagandami....

ola
wszystko mozna przeniesc tu..w tkzw real..oby tylko nie przenosic za wiele..

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
A w Geant też można przenieść ? ;)

tez :D:D łoj tam masz tyle ludu do wyboru ze hoho :D::D

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
Tylko ze tutaj to nie chodzi tylko o reklamy. Tu chodzi o cale media. Reklamy tez wbiajja sie do tego stopnia w nasze prywatne zycie ze nawet jak unikasz gazet, tv i radia to mimowolnie stykasz sie z tymi reklamami wychodzac z domu. Roznica miedzy tamta propaganda a ta jest tylko taka ze tamto bylo bardziej widoczne i bardzije niechciane. Teraz psychologia jest w modzie i to pranie mozgu jest silniejsze i trodnijsze w zauwazeniu.
Wedlug mnie to jest tak samo jak z wygladem, jedni sa bardziej podatni i pragna byc trendy i cool a inni maja bardzije otwarte umysly i staraja sie oddzielic wlasny wybor od odpowiednio wyuczonego "nakazu"